INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 porazila 2:0 Doubravku, zvítězila tak již popáté v řadě!

U 19 Před měsícem se „devatenáctka“ Slavoje Vyšehrad nečekaně blýskla senzačním vítězstvím 2:1 na půdě vedoucí Slavie B, a od té doby je k nezastavení. V neděli 14. dubna 2019 porazila doma brankami Lukáše Prokopce a Martina Richtera 2:0 Doubravku, a připsala si tak už páté vítězství za sebou. Navíc už 421 minut nedostala gól.

Utkání s předposledním týmem tabulky však bylo nesmírně náročné a jeho hlavní postavou byl gólman Martin Saladiak. V prvním poločase za bezbrankového stavu zneškodnil penaltu soupeře a branku Vyšehradu uhájil několikrát od pohromy i dalšími výbornými zákroky. Svěřenců trenérů Mirko Beuka a Jaromíra Jindráčka se tak posunuli v tabulce zase o jeden stupínek výš na 9. místo.

Oproti předchozímu utkání na Kladně chyběli M. Babka, Bazal, Sejdia, Souček a F. Babka. Do základní sestavy se tak dostali tři mladší dorostenci, vedle Mlejnka také Šticha a Petrach.

Hosté byli zpočátku mnohem blíže k vedoucí brance. Po čtvrthodině hry měl gólovou šanci Kellich, ale přestřelil Saladiakovu bránu. Ve 20. min. Fleissig nastřelil ve vápně Mlejnkovu ruku, penaltu ale hostující Kellich neproměnil. Saladiak jeho střelu vyrazil! A z dorážky Kellich vysoko přestřelil.

Domácí tým se dostal ke slovu až na sklonku úvodní půlhodiny hry. Ve 29. min. Vácha ostrou ranou těsně minul. O tři minuty později prošel jako nůž máslem až před brankáře Maříka Petrach, ale trefil jen jeho. A Vácha později přestřelil.

Tři minuty po změně stran měl vyloženou šanci hostující Vlk, ale před Saladiakem mu míč odskočil. V 54. min. převzal přihrávku od Petracha Prokopec, jenž na konci první půle vystřídal Černého, probil se až před brankáře Doubravky a za svoji dravost a nasazení byl odměněn gólem: 1:0! Tři minuty nato mohl vyrovnat Pavlík, ale Saladiak mu to nedovolil.

V dalších minutách přišel tlak Doubravky a z jednoho závaru v polovině druhé půle mohl vyrovnat Kellich, ale minul. Další možnost měl Jánský, nicméně Saladiak mu včas míč sebral.

Na druhé straně se pokoušel dvakrát o zakončení Rogers a také Drozd, jenž po trestném kopu Prokopce a odraženém míči přestřelil.

V 83. min. byl potrestán brankář Doubravky rozhodčím za nemístné řečnění nepřímým kopem uvnitř vápna, což přišlo jeho tým draho. Při rozehrání této nepříliš obvyklé standardky Šídlo lehce přiťukl míč Richterovi a ten ho napálil bombou, jež se odrazila od břevna dolů a do brány: 2:0!

Šest minut před koncem měl ještě vyloženou šanci hostující Fleissig, ale Saladiak uhájil čisté konto.

Naši U 19 čeká (až) za dva týdny další soupeř ze západočeské metropole a znovu doma na Vyšehradě. V neděli 28. dubna v 10 hodin přivítá na domácí půdě čtvrtý tým tabulky Petřín Plzeň.

Asistent Jaromír Jindráček: „Důležitá výhra, navíc s čistým kontem. Základ položil Saly, který chytil za stavu 0:0 penaltu, což bylo hodně důležité. A podržel nás i v dalších momentech. Bylo to z naší strany upracované, vydřené, ale o chloupek jsme byli přece jen lepší a zaslouženě vyhráli. Sestup by nám po pěti výhrách v řadě už hrozit neměl, a tak věřme, že dohrajeme sezonu v klidu, i když samozřejmě chceme i nadále vyhrávat.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Senco Doubravka 2:0 (0:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 14. dubna 2019.

Branky: 54. Prokopec, 83. Richter.

Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:3. Soupeřem zblokované střely: 2:1. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 4:1.

Rozhodčí: Hádek – Nebáznivý, Adámek. ŽK: Šídlo, Drozd – Řehoř, Mařík.

Diváků: 25.

Ve 20. min. neproměnil Kellich (Doubravka) penaltu.

Vyšehrad U 19: Saladiak – Šticha, Stareček, Šídlo, Mlejnek – Vácha, Petrach – Richter, Drozd (84. Popovič), Černý (42. Prokopec) – Rogers (86. Skalický). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Martinec, Vlasák a Vodrážka. Trenéři Mirko Beuk a Jaromír Jindráček.

Doubravka U 19: Mařík – Svítek, Nový, Paul, Kadlec – Řehoř – V. Fleissig, Suk, Pavlík – Kellich (72. Drtil), Vlk (66. Jánský). Trenér Josef Michálek.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

11 – F. Babka

6 – Šídlo

4 – Richter, Souček

3 – Drozd, Rogers

2 – Prokopec, Stareček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Bazal (rozhodující penalta v rozstřelu), Sejdia, Skalický, Vácha

 

Asistence

7 – F. Babka, Drozd

5 – Richter

3 – Majer, Rogers, Souček

2 – Bazal, Hobza, Skalický, Šídlo

1 – Čureja, Landík, Petrach, Popovič, Stareček, Zvoníček

 

Vítězná série naší U 19

17. 3. 2019 Slavia B – Vyšehrad 1:2

24. 3. 2019 Vyšehrad – Sokolov 3:0

31. 3. 2019 Vyšehrad – Č. Budějovice B 5:0

7. 4. 2019 Kladno – Vyšehrad 0:2

14. 4. 2019 Vyšehrad – Doubravka 2:0

 

Foto: Petr Saladiak

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...