INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 18 dělilo od návratu na třetí místo tabulky pouze pět minut

U 19 „B“ Po dvou hodně nelichotivých vystoupeních a porážkách na hřištích týmů ze dna tabulky skupiny C České divize U 19, konkrétně ve Střešovicích a v Hradci Králové-Třebši, rezerva našeho staršího dorostu konečně zvedla hlavu. V sobotu 4. května 2019 na Vyšehradě odehrála remízové derby s „osmnáctkou“ Admiry. Svěřenci trenéra Petra Floriána přitom sahali po plném bodovém zisku, který by je vrátil „na bednu“ v podobě 3. místa tabulky, kde jsou nyní právě osmnáctiletí hoši z Kobylis. Ti vedli 1:0, po změně stran ale Vyšehrad díky trefám Stanislava Novichikchina a Lukáše Prokopce otočil vývoj skóre na 2:1. Bohužel pět minut před koncem náš tým inkasoval vyrovnávací gól na 2:2 a v následném penaltovém rozstřelu podlehl 3:4.

Hráči Vyšehradu v tomto derby konečně zabrali, po většinu utkání byli lepším týmem a častěji na míči, jenomže navzdory tomu všemu beztak jako první inkasovali. Ve 20. min. otevřel skóre Horák: 0:1. Otočit vývoj skóre se mohlo podařit ještě před poločasem, jenomže Prokopec trefil tyč a těsně před přestávkou Skalický sám před brankářem Šnajdrem neproměnil.

Čtyři minuty po návratu ze šaten ale rozehrál Prokopec rohový kop, odvrácený míč vrátil do vápna hostí Šedina, kde se nejlépe zorientoval Novichikchin: 1:1! Za dalších pět minut se dostal k odraženému míči Prokopec a krásnou střelou z voleje poslal Vyšehrad do vedení: 2:1!

Velkou příležitost přidat pojistku v podobě třetí branky pak nevyužil Skalický, trefil jen zadáka Admiry na brankové čáře hostí. V 84. min. vyrovnal náhradník Admiry Veselý na 2:2 a aby nebylo zmaru ve finále málo, zranil se Skalický, musel odstoupit a náš tým dohrával závěr utkání pouze v deseti hráčích. Sportovní smůla, jež na jaře decimuje naši U 18, nebere konce…

Penaltový rozstřel zahájil Landík, a to dost zle – jeho střelu brankář Admiry zneškodnil. Naopak hosté proměnili. Ve druhé sérii proměnil Šedina i hráč Admiry. Ve třetí sérii nedal Čureja, i on trefil jen kobyliského brankáře. Admira vzápětí nezaváhala a vedla už o dvě proměněné penalty. Ve čtvrté sérii proměnil Prokopec, zatímco protihráč ne. V páté sérii proměnili jak Novichikchin, tak i hráč Admiry. Tím rozstřel skončil naší prohrou 3:4.

V dalším mistrovském utkání rezerva naší U 19 nastoupí v sobotu 11. května ve 14.45 hod. na hřišti Cidliny Nový Bydžov, šestého týmu tabulky.


U 19: Slavoj Vyšehrad B – Admira Praha B 2:2 (0:1), pen. 3:4

Česká divize staršího dorostu (skupina C), hráno v sobotu 4. května 2019.  

Branky: 49. Novichikchin, 54. Prokopec – 20. Horák, 84. Veselý.

Penalty za Vyšehrad proměnili: Šedina, Prokopec a Novichikchin. Neproměnili: Landík a Čureja.

Rozhodčí: Vít – Les, Tvrz. ŽK: Veselý (Admira B).

Diváků: 50.

Vyšehrad U 18: Hanslík – Brejcha, Pryshlyuk, Novichikchin, Šedina – Landík – Kalynyak (65. Čureja), Skalický, Škobis, Prokopec – Trčka (74. P. Siruček). Na lavičce byl ještě připraven brankář Martinec. Trenér Petr Florián.

Admira U 18: Šnajdr – Loukota, Pronyshyn (46. Matějka), Mentberger, Nápravník – Škurek (46. Jung), Horníček, Horák, Ridval – Drescher (46. Hronek), Axthelm (73. Veselý). Trenér Stanislav Krejčík.


Branky Vyšehradu U 18 v České divizi staršího dorostu

5 – Krejzl, Trajanov

4 – Novichikchin, Prokopec, Samushia, Trčka (z toho 1 rozhodující gól v penaltovém rozstřelu)

3 – Jashi

2 – Landík (z toho 1 rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Skalický, Šedina, Vejvoda

1 – Hobza, Kankara, Popovič, Pryshlyuk, Richter, P. Siruček, Šídlo, Vácha


Asistence

9 – Tomášek

4 – Krejzl, Šedina

3 – Jashi, Landík, Skalický

2 – Brejcha, Pautov, P. Siruček, Trčka

1 – Kabeš, Popovič, Prokopec, Pryshlyuk, Richter, Rogers, Samushia, Trajanov, Vejvoda, Vodrážka

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...