INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Velkolepý obrat U 19 během pěti minut: z 0:2 k výhře 3:2!

U 19 – Kvůli takovým zápasům, alespoň tedy z pohledu příznivců Slavoje Vyšehrad zcela určitě, stojí za to, přijít na fotbal. V neděli 2. června 2019 „devatenáctka“ Viktorie Žižkov přivítala až ve vzdálené Vinoři stejně staré hráče Vyšehradu a dlouho vše nasvědčovalo tomu, že svěřenci trenéra Marka Trvala potvrdí roli favorita tohoto měření sil. Ještě v 80. min. vedli 2:0, pak se ale Matěj Vácha, David Souček a Franta Babka (na snímku) postarali svými góly během pouhých pěti minut o velký obrat a tudíž i vítězství 3:2!

Svěřenci trenérů Mirko Beuka a Jaromíra Jindráčka vyhráli venku poprvé od počátku dubna a svého kladenského vystoupení: díky tříbodové injekci se posunuli do středu tabulky na 9. místo skupiny A České ligy staršího dorostu. V domácím prostředí Viktorie Žižkov, ať už bylo kdekoliv, zvítězila naše U 19 vůbec poprvé. Aktivní bilance ze vzájemných soubojů dosáhla v této sezoně se čtyřmi soupeři: Kladnem, Doubravkou (plný počet 6 bodů), Petřínem Plzeň a právě Viktorií Žižkov (v obou případech 5 bodů).

Tentokrát došlo v základní sestavě ke čtyřem změnám, namísto brankáře Hanslíka, Starečka, Richtera a Petracha se do ní vrátili M. Babka, Novichikchin, Šídlo a Drozd.

Na ostře nakloněném hřišti hráli mladí fotbalisté Vyšehradu v první půli nejen nahoru do kopce, ale také proti intenzivnímu slunci. Domácím vyšla hned první situace, kdy kapitán Livora obloučkem přehodil M. Babku, jehož v tu chvíli oslnilo slunce, a míč tak skončil v síti: 1:0.

Na druhé straně se dostal třikrát za sebou k zakončení Souček, ale na brankáře Konečného nevyzrál. Naopak osm minut před pauzou mohl zvýšit žižkovské vedení Minárčin, v dobré pozici však přestřelil.

Co se nepovedlo Minárčinovi, vyšlo hned v nástupu do druhé půle jeho spoluhráči Láncovi. Žižkovský stoper ve 47. min. střelou k tyči zvýšil na 2:0. To už hájil bránu Vyšehradu Saladiak, jenž vystřídal v poločase M. Babku. O tři minuty později mohl přidat třetí žižkovský gól střídající Vlček, který se ocitl sám před Saladiakem, promáchl však míč a ten mu utekl.

Potom o sobě znovu začal dávat vědět jeden z nejaktivnějších hráčů v modrých dresech Souček. Nejprve střelou z vápna těsně minul a podruhé trefil jen brankáře Viktorky. To už ale hrál Vyšehrad z kopce dolů, což podpořilo ofenzivní hru.

Symbolickým signálem k obratu v utkání bylo žižkovské střídání v 77. min. Na hřiště přišel gruzínský záložník Gega Jashi, který ještě na podzim oblékal dres Vyšehradu. Aniž by chtěl nebo něco pokazil, štěstí přinesl svým bývalým spoluhráčům. V 80. min. po přihrávce zleva od Součka dal kontaktní gól Vácha: 2:1! V 83. min. po akci Bazala a Prokopce vyrovnal technickou střelou Souček: 2:2! A v 85. min. převzal balon od Váchy F. Babka, povodil si na hranici vápna soupeřovu defenzivu, jež nebyla sto sebrat mu míč, a střelou k tyči dokonal obrat: 2:3! Radost nejen autora vítězné branky, ale i všech hráčů Vyšehradu a celé lavičky byla nesmírná.

Ve zbývajících pěti minutách se sice mladí viktoriáni ještě zmohli na symbolický nápor, ale tým hostí je už do šance nepustil. Mohl si tak vychutnat závěrečný hvizd a zisk tří bodů v pražském derby.

K derniéře celé sezony nastoupí naše U 19 v neděli 9. června v 10 hodin doma na Vyšehradě, kde přivítá dvanáctý Písek.

Trenér U 19 Mirko Beuk: „Kluci podali výborný výkon, po herní stránce to bylo velmi dobré. Zpočátku nám chybělo sportovní štěstí, ale podstatné je, že fotbal se hraje až do konce. Přesně tohle jsme demonstrovali a prokázali v tomto utkání, kdy jsme se nakonec zaslouženě prosadili hlavně díky týmovému pojetí. Hodně jsme chtěli vyhrát, a tato vůle byla tak nakonec rozhodující. Pochvalu tak zaslouží všichni, kteří nastoupili.“


U 19: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 2:3 (1:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 2. června 2019.

Branky: 5. Livora, 47. Lanc – 80. Vácha, 83. Souček, 85. F. Babka. Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:4. Soupeřem zblokované střely: 1:1. Rohy: 7:7. Bez ofsajdů.

Rozhodčí: Cichra – Klesal, Slavík. ŽK: Lanc – Saladiak, F. Babka.

Diváků: 55.


Žižkov U 19: Konečný – Vohánka (55. Janda), Lanc, Pařízek, Husenica – Studený, Chroust (32. Blažek) – Herian (46. Špaňhel), Minárčin, Livora (77. Jashi) – Tesař (46. Vlček). Trenér Marek Trval. 

Vyšehrad U 19: M. Babka (46. Saladiak) – Bazal, Novichikchin, Šídlo, Mlejnek – Vácha, Popovič (46. Černý) – Souček, Drozd (46. Vodrážka), Prokopec – F. Babka (89. Menšík). Na lavičce byl ještě připraven Kubies. Trenéři Mirko Beuk a Jaromír Jindráček.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

12 – F. Babka

7 – Šídlo

6 – Richter, Souček 

4 – Drozd

3 – Rogers, Stareček (z toho 2 rozhodující penalta v rozstřelu) 

2 – Bazal (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Vácha

1 – Sejdia, Skalický

 

Asistence

9 – Drozd 

7 – F. Babka 

6 – Richter 

4 – Bazal, Rogers, Souček

3 – Majer 

2 – Hobza, Popovič, Skalický, Šídlo, Vácha

1 – Čureja, Landík, Petrach, Prokopec, Stareček, Zvoníček


Derby Vyšehrad – Viktoria Žižkov v České lize staršího dorostu

Podzim 2011: Žižkov – Vyšehrad 1:1

Jaro 2012: Vyšehrad – Žižkov 3:2

Podzim 2012: Žižkov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Žižkov 4:2

Podzim 2013: Vyšehrad – Žižkov 1:4

Jaro 2014: Žižkov – Vyšehrad 4:0

Podzim 2015: Žižkov – Vyšehrad 1:0

Jaro 2016: Vyšehrad – Žižkov 1:2

Podzim 2017: Vyšehrad – Žižkov 1:2

Jaro 2018: Žižkov – Vyšehrad 2:1

Podzim 2018: Vyšehrad – Žižkov 1:1, pen. 5:4

Jaro 2019: Žižkov – Vyšehrad 2:3

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...