INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 14 vyhrála na Motorletu 2:1

U 14 Po doslova vydřeném vítězství minulý týden doma proti Tempu, kdy jsme dohrávali s osmi hráči v poli a brankářem, nás čekal další těžký soupeř – Motorlet. Utkání se hrálo na přírodní trávě, od rána však pršelo, a tak byl terén nasátý vodou, bral hráčům hodně sil a taktéž znesnadňoval kombinaci a částečně smazával rozdíl v technické vyspělosti hráčů.

Po úvodních deseti minutách vzájemného oťukávání a zvykání si na těžký terén jsme začali přebírat herní iniciativu. Bohužel se nám nedařily finální přihrávky, a proto jsme se nedostávali do vyložených šancí. Většinu času se hrálo ve středu hřiště a ani jeden z týmů, se v těžkých podmínkách nedokázal dostat za obranu soupeře.

Zdálo se, jakoby se čekalo na to, kdo udělá první chybu. Naneštěstí se to „podařilo“ nám. Náš brankář, který nás mimochodem několika skvělými zákroky minulý zápas podržel, si tentokrát vybral slabší chvilku. Prudkou přízemní přihrávku mířící napříč pokutovým územím si nechal proklouznout pod tělem a útočník Motorletu Klán měl již jednoduchou pozici před prázdnou brankou: 1:0. Po obdržené brance jsme se snažili vyrovnat ještě před koncem poločasu, ale Arčí bohužel v naší největší šanci minul prázdnou branku soupeře.

Do druhého poločasu jsme šli s jasným cílem, otočit nepříznivý stav a utkání vyhrát. Od začátku druhé půle jsme byli jasně lepším týmem, soupeře jsme tlačili a donutili ho k pouhým odkopům míče od blízkosti vlastní brány. Dostali jsme se k několika střelám ze střední vzdálenosti, také počet standardních situací v náš prospěch neustále rostl a tlak sílil. Do čisté gólové šance se nám však stále nedařilo dostat. Pak ale přece jen přišla dobře sehraná akce, kdy Azi přebral míč před vápnem soupeře a načasoval přihrávku dovnitř pokutového území na levou stranu, kde nabíhal Lukáš Prokopec. Ten zamířil svou silnější nohou přesně na zadní tyč branky Motorletu: 1:1!

Jedna vstřelená branka nás však nemohla uspokojit a dále jsme Motorlet mačkali. Soupeř už dopředu nic nevymýšlel a pouze se zbavoval míče, k čemuž byl nucen především aktivnějším napadáním od našich hráčů. Azi byl při presinku soupeře velmi aktivní a podařilo se mu získat míč na straně hřiště poblíž brankové čáry, navedl si ho do vápna, posunul ho proti noze nabíhající Lukáše Prokopce, který krásnou střelou pod břevno na bližší tyč rozvlnil síť domácích podruhé: 1:2!

Po vstřelené brance jsme na chvíli vypadli z role a nechali jsme se zbytečně zatlačit. Motorlet kopal několik rohových kopů a málem dokonce srovnal po přetaženém centru na zadní tyč. Naštěstí jsme se opět vzpamatovali a navázali na předchozí dobré momenty z druhého poločasu. Nebýt blátivého terénu, dali bychom i třetí gól po akci Aziho, který již překonal brankáře Motorletu šikovným postrčením míče špičkou nohy, avšak ten se k překvapení všech zastavil před brankovou čarou, odkud ho obránci domácích odkopli do zámezí. A tak se skóre utkání zastavilo na konečných 2:1 v náš prospěch. Musím dodat, že naprosto zaslouženě.

Derby na Motorletu zhodnotil trenér naší U 14 Alessandro Moreni.

Trenér Motorletu Karel Lasík: „V prvním poločase jsme odvedli výborný výkon. Pak jsme nepochopitelně na dvacet minut vypadli z utkání a Vyšehrad dokonale potrestal naše hrubé chyby v rozehrávce. Škoda jasných šancí, které jsme měli, nedokázali jsme je proměnit. Proto utkání skončilo naší těsnou porážkou.“

 

U 14: Motorlet Praha – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:0)

Branky: 10. Klán – 55. a 60. Prokopec 2.

Sestava Vyšehradu: Trávníček, Krasnyanyk, Vostál, Stareček, Majer, Šidlo, Skalický, Azilinon, Hampapa, Černý, Prokopec, Čumpelík.

 

Střelci branek Vyšehradu v České lize U 14:

28 – Azilinon

12 – Šídlo, Hampapa

8 – Prokopec

4 – Doubek, Souček, Majer

3 – Novák, Steinbart

2 – Trávníček, Michna, Vostál

1 – Janovec, Stareček. Krasnynik

 

Brankové asistence:

19 – Azilinon

12 – Hampapa

9 – Prokopec

7 – Šídlo

6 – Steinbart

5 – Čumpelík

4 – Vostál

3 – Majer, Michna

2 – Stareček, Doubek

1 – Černý, Souček

 

Foto z utkání (autor: Martina Klánová): zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...