INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Patnáctiletí šemíci triumfovali na turnaji v italském Roveretu!

U 15 – Naše U 15 se zúčastnila během Velikonoc mezinárodního turnaje v Itálii a dovezla kov nejcennější! V kategoriích U 11 až U 17 a U 17 women se jej zúčastnilo na dva a půl tisíce sportovců ze 114 družstev, které byly z 19 zemí: mj. i z Kuvajtu či Japonska.

Turnaj má velikou tradici, letos se konal již 31. ročník. Na zajištění hladkého průběhu se podílelo na 147 dobrovolníků. Zahájen byl u Zvonu padlých v Roveretu, čtyřicetitisícovém městě na severu země, kde každý zástupce svého klubu přečetl v mateřském jazyce přísahu fair play a hrály se i státní hymny dotyčného klubu.

Samotný turnaj byl v naší kategorii rozdělen do čtyř skupin a do semifinále postupovali pouze vítězové.

Nám hned první utkání nevyšlo, kdy jsme prohráli s ASD Sacco S. Giorgo (I), slabým soupeřem, po dvou velkých chybách v obraně. To byla studená sprcha!

Jedeme přes 750 km a skončíme již ve skupině?! Ne, kluci zabrali a ve všech dalších utkáních až do konce turnaje nedostali žádnou branku. Co nezvládla obrana, to dokázal posbírat David Martinec v bráně. A to jsme v posledním utkání ve skupině hráli proti notně podporovanému domácímu týmu FC Rovereto, který stejně jako my musel vyhrát, aby ze skupiny postoupil.

V semifinále jsme narazili na akademii AC Milán z Kuvajtu, tým, který neobdržel v základní skupině ani jednu branku. Po většinu utkání jsme byli lepším týmem a po zásluze vyhráli gólem Kristián Faita, po pěkně zahraném rohu.

Na finálový zápas jsme se přesunuli na hlavní stadion v Roveretu, s kapacitou 5.000 diváků, který byl zpola zaplněn. Kluci tak poprvé v životě hráli před cca dva a půl tisíci diváky. Zde jsme narazili na dosavadního suveréna FK RAD Beograd ze Srbska, který nasbíral v průběhu turnaje impozantní skóre 18:0. Kromě toho, v nejvyšší srbské soutěži ve svém ročníku figuruje na druhém místě, vtěsnán mezi dva velkokluby: vedoucí Crvenu Zvezdu a třetí Partizan. Před utkáním zazněly státní hymny a minutou ticha byli uctěni padlí v době první světové války

V prvním poločase bylo finále vyrovnané, ale ve druhém nás srbský soupeř zatlačil. Všichni kluci však hráli na 120 % zvlášť stoperská dvojice Jakub Přech – Lukáš Toman odvracela jeden útok za druhým. David Martinec v bráně chytil soupeři dvě tutovky a pak už byl konec hrací doby. Šlo se na penalty...

Ve třetí sérii rozstřelu David Martinec chytil soupeři penaltu, a protože se z našich kluků nikdo nemýlil, radost mohla vypuknout naplno. Po nevydařeném začátku turnaje to byl konec jak z pohádky.

Naše U 15 získala turnajové vítězství jako vůbec první český klub během 31 let trvání tohoto velkého turnaje!

FC Slavoj Vyšehrad a potažmo i Českou republiku reprezentovali tito hráči: David Martinec, Lukáš Toman, Jakub Přech, Kristián Fait, Milan Mareš, Andrej Korseko, Roman Mamudov, Pavel Molodci, David Škop, Matyáš Vojta, Jan Dunda, Jan Horák, Marek Coufal, Marek Vodička, Matěj Muller a Kryštof Nováček.

 

Naše výsledky:

Skupina D (Campo Fucine Rovereto):

FC Slavoj Vyšehrad – ASD Sacco S. Giorgo (I) 1:2 (gól: Andrej Korseko)

 

FC Slavoj Vyšehrad – V.V. Peize (Holandsko) 3:0 (góly: Jan Dunda, Pavel Molodci, Roman Mamudov)

 

FC Slavoj Vyšehrad – AK Shkodra (Abánie) 1:0 (gól: Milan Mareš)

 

FC Slavoj Vyšehrad – FC Rovereto (I) 2:0 (góly: Andrej Korseko, Matyáš Vojta)

 

Semifinále (Campo Fucine Rovereto):

FC Slavoj Vyšehrad – Loyac AC Milan (Kuvajt) 1:0 (gól: Kristián Fait)

 

Finále (Stadio Quercia Rovereto):

FC Slavoj Vyšehrad – FK Rad Beograd (Srbsko) 0:0, pen. 5:4 (penalty proměnili: Jan Horák, Matyáš Vojta, Jan Dunda, Milan Mareš a Lukáš Vojta)

 

Celkové pořadí turnaje v kategorii U 15

 

1. FC Slavoj Vyšehrad (Česká republika)

2. FK Rad Beograd (Srbsko)

3. FC Cabries-Calas (Francie)

4. Loyac AC Milan (Kuvajt)

5. SSD S. Zeno Verona (Itálie)

6. USD San Rocco (Itálie)

7. Taastrup FC 1 (Dánsko)

8. FC Rovereto (Itálie)

9. AK Shkodra (Albánie)

10. Gozo FC (Malta)

11. FK Kopernikus (Srbsko)

12. USD Alense (Itálie)

13. ADC Leno Calcio (Itálie)

14. US NA Vallagarina (Itálie)

15. V.V. Peize (Holandsko)

16. TSV Ilshofen (Německo)

17. ASD Mori S. Stefano (Itálie)

18. US Vallagarina (Itálie)

19. ASD Sacco S. Giorgo (Itálie)

20. AC Milan Academy Ishikawa (Japonsko)

21. Taastrup FC 2 (Dánsko)

 

Foto z turnaje: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...