INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na závěr přípravy prohra 1:2 v Uhříněvsi s béčkem klokanů

„A“-muži Čtvrté a současně poslední přípravné utkání během krátké letní pauzy odehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 13. července 2019 na hřišti v Uhříněvsi, kde podlehli 1:2 B-týmu Bohemians 1905. Modrý dres šemíků oblékli dva úplně noví hráči: záložník Vojtěch Gebert z Dynama České Budějovice a útočník Tomáš Čvančara z Jablonce. A oba také byli u jediného gólu našeho týmu, kdy Gebert přihrával a Čvančara zakončoval. Pohříchu to byla jediná trefa do černého z celkově 25 střeleckých pokusů Vyšehradu, nemluvě o tuctu rohových kopů. Zápas rozhodl dvěma góly ve prospěch mladých klokanů Pavel Osmančík.

Již ve 4. min. po Drobílkově rohovém kopu hlavičkoval stoper Drozda, brankář Kouba byl však na místě. Ve 20. min. odcentroval zprava Veselý a k hlavičkovému zakončení se dostal Rataj, gólman mladých klokanů balon opět kryl. Po necelé půlhodině hry domácí ustáli velký závar před svou bránou, do které nepronikly střely Poučka, Rataje ani Drobílka. Vzápětí měl po přihrávce od Veselého další šanci Pouček, ale Kouba míč vyrazil.

Zelenobílí měli v první půli dvě šance, na Otáhala však také nevyzráli. Povedlo se jim to však po změně stran. V 51. min. se dostal do sólového úniku Osmančík, obešel i Otáhala a zavěsil do odkryté brány: 1:0.

V polovině druhé půle měli šance Alexandr i Vejvar, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Až v 72. min. po přihrávce od Geberta srovnal Čvančara: 1:1!

Druhý gól mohl přidat Gebert, leč přestřelil, podobně jako Laňka, který pálil zdálky. V 88. min. utekl znovu Osmančík a rozhodl zápas svým druhým gólem: 2:1.

V sobotu 20. července v 17 hodin již nastoupí fotbalisté Slavoje Vyšehrad k prvnímu mistrovskému utkání v Prostějově, tedy na stadionu desátého týmu tabulky uplynulého ročníku Fotbalové národní ligy.

Trenér Bohemians 1905 B Vladimír Hruška: „Povedlo se nám odehrát kvalitní zápas. Máme teď v mužstvu třiadvacet hráčů, a tak jsme vyzkoušeli dvě jedenáctky. První půle byla vyrovnaná, na šance 2:2, do druhé jsme pak nasadili hráče ze staršího dorostu. Postupem času jim ubývaly síly, nicméně po dvou brejcích jsme dali dva góly a porazili druholigového soupeře, což je pro nás určitě povzbuzení. Ale je to stále jen příprava: Vyšehrad má velmi kvalitní mužstvo a nás podržel gólman Kouba.“

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „Prohráli jsme, protože z tlaku a šancí jsme nevytěžili víc než jeden gól. Na druhou stranu bychom ani neměli dostat od béčka Bohemky dvě branky. Zbytečně jsme to vzadu otevřeli, soupeři vyšel brejk a inkasovali jsme rozhodující gól. Samozřejmě mě netěší, že jsme v generálce neuspěli, nicméně hráči teď alespoň zbystří – ukázalo se, že každý v sestavě je nahraditelný. Zařadili jsme do ní další dva nové hráče, a tak tam byla i jistá nesehranost. Teď jde tedy o to, abychom se rozhodli správně při složení jedenáctky pro mistrovská utkání.“

 

Bohemians 1905 B – Slavoj Vyšehrad 2:1 (0:0)

Přípravné utkání v sobotu 13. července 2019 v Uhříněvsi.

Branky: 51. a 88. Osmančík – 72. Čvančara.

Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 1:10. Soupeřem zblokované střely: 0:5. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:3.  

Rozhodčí: Kohout – Plzák, Kutiš. Bez karet.

Diváků: 70.

Bohemians 1905 B: Kouba – D. Vala (46. Nussbauer), Farkaš (46. Moltaš), Václavík (46. P. Vala), Litero (46. Štěrba) – Buneš (46. Jaroš), Zeman (46. Jirsa) – Vrána (46. Arzumov), Le Tuan (46. Matoušek), Nátr (46. Peričevič) – Ugwu (46. Osmančík). Trenér Vladimír Hruška.

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský (46. Rys), Švejdík (46. Žežulka), Drozda, Mareš (46. Laňka) – Brejcha (62. Kozel) – L. Veselý (46. Vejvar), Verner (46. Gebert), Drobílek (62. Alexandr), Rataj (46. Freit) – Pouček (46. Čvančara). Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...