INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Budějský proměnil tři přímé kopy a juniorka zvítězila 5:2

Juniorka – Naše juniorka má po dvou kolech I. A třídy plný počet šesti bodů. Týden po vítězství 4:1 v premiéře na hřišti PSK Union zdolala doma 5:2 rezervu druholigového nováčka Loko Vltavín, soupeř se ovšem dostavil na Vyšehrad bez posil z A-týmu. Zato v naší sestavě se to jimi jen hemžilo. Mužem zápasu byl Lukáš Budějský, který dal tři góly přímo z trestných kopů a na další přihrál z rohu Tomáši Noskovi. Do sítě soupeře se trefil ještě Filip Turbák. Stínem utkání však bylo vyloučení tří hráčů ve druhém poločase, z toho dvou na naší straně – útočníka Davida Červeného a brankáře Jana Procházky.

Právě Procházka se postavil vůbec poprvé do branky Vyšehradu a v první půli mohl většinou sledovat zdařilé akce svých nových spoluhráčů na opačné polovině hřiště. Po pěti minutách hry se po centru Budějského protlačil do gólové šance důrazný Jung, ve skluzu ale zasáhl jen brankáře Homolu. O chvíli později znovu Jung prověřil gólmana hostí, ten byl znovu připraven. Turbákova rána pak šla mimo tři tyče.

Po čtvrthodině hry málem udeřil soupeř z Holešovic, když Dvořák chytrým lobem zdálky přehodil Procházku, na brankové čáře však odvrátil pohromu hlavou Nosek.

V dresu Vyšehradu se často snažil o zakončení Turbák, další jeho pokus zblokovali zadáci, ale v 19. min. už mu to vyšlo. Po přihrávce od kapitána Hanzlíka Turbák napřáhl ke střele na přední tyč a proti ostré a umístěné ráně neměl Homola nárok: 1:0!

Dvě minuty nato mohli hosté vyrovnat. Kubíkovu ránu z trestného kopu Procházka vyrazil a poradil si také se dvěma dorážkami. Vzápětí zneškodnil ještě jeden přímý kop Kubíka.

Sedm minut před poločasem se po centru Hradeckého prodral do čisté gólové šance Budějský, zblízka ale v pohybu netrefil bránu. Ve 40. min. si to ale vynahradil. Po faulu na pronikajícího Junga viděl nigerijský bek „Lokády“ Nneji žlutou kartu a další trest pro hosty přišlo jen o pár vteřin později: Budějský mazácky poslal balon z trestného kopu do sítě: 2:0!

Ostřelování brány hostí pokračovalo, další příležitosti měli Duda, Hradecký, Jung a znovu Budějský z trestného kopu, který ovšem tentokrát skončil střelou nad.

Do druhé půle nahradili Doksanského s Jungem Červený s Rajnochem, a tak došlo i k částečnému přeskupení hráčů v sestavě. Než si ale naši hráči uvědomili, že už se hraje, inkasovali. Po chybné rozehrávce Dudy, kdy ani postavení dalších hráčů v defenzivě nebylo optimální, soupeř snížil zásluhou Dvořáka na 2:1.

O šest minut později už ale náš tým opět odskočil na rozdíl dvou branek. Po faulu na Rajnocha si postavil balon k exekuci přímého kopu Budějský a přestože šlo o velkou vzdálenost, rozvlnil síť: 3:1!

Skóre v tomto úseku zápasu rychle narůstalo. V 56. min. Scheib trefou k tyči překonal Procházku. Šlo o druhý střelecký pokus soupeře po změně stran a oba skončily gólem.

Naštěstí za další čtyři minuty si po budějského rohu naběhl na přední tyč Nosek a zblízka poslal balon do brány: 4:2!

Dalo by se říct, že tato branka mohla vnést definitivně klid do našich řad, opak byl ale pravdou. V polovině druhé půle si totiž Červený vyšlápl na Scheiba a viděl kartu v barvě odpovídající svému jménu. Na hřišti rázem přibylo nervozity a v 78. min. byli po vzájemném souboji a potyčce vyloučeni i brankář Procházka a hostující Dvořák. Do brány tak musel Blažek a z hřiště Hradecký. 

V závěru vyloučeními pokaženého zápasu mohl dát už čtvrtý svůj gól Budějský, jeho falšovanou střelu z rohu ale brankář s velkou námahou vytáhl. Rajnoch pak netrefil bránu a v gólové šanci se ocitl i Veverka, ani on však neproměnil.


Muž zápasu Lukáš Budějský: „Po herní pauze zaviněné zraněním stehenního svalu jsem se ještě necítil úplně na sto procent, ale byl jsem nakonec rád, že jsem šel hrát za béčko. Tři góly jsem dal naposledy v dorostu Slavie. V divizi za áčko Vyšehradu ne, to jde z pozice beka těžko – ale dvakrát jsem se trefil letos v červnu ve Vilémově. Tady v zápasech I. A třídy nejsou brankáři natolik dobří, aby to nešlo. Nakonec z toho mohly být čtyři góly, ale brankář Vltavínu mi v závěru zápasu střelu přímo z rohu vyrazil. Jít to o kousek výš, tak by to asi neměl. Hlavní ale je, že jsme tenhle vyhecovaný zápas vyhráli.“ 

Jaroslav Klíma, trenér Vyšehradu: „Zápas s takovým soupeřem měl skončit 8:0. Ani se mi to nechce dál komentovat, protože inkasujeme katastrofální góly a také mě nebaví sledovat tu nekázeň a nedisciplinovanost na hřišti, ze které jsou pak dvě červené karty. S hráči se tady pipláme, věnujeme se jim, ale někteří z nich si pak v něčem beztak dělají, co chtějí.“

Jan Holčák, trenér Loko Vltavín: „Od začátku zápasu jsme byli až moc zalezlí. Vyšehrad měl brzy tři loženky, neproměnil je, ale ve chvíli, kdy jsme zvedli hlavu a vyrovnali hru, jsme poprvé inkasovali. Poločas jsme prohráli o dva góly, hned v nástupu do druhé půle jsme sice snížili, jenomže uteklo šest minut a zase jsme dostali gól. Potom už přišla ta vyloučení a zápas končil chaoticky. Naši hráči nedůsledně brání, nechávají soupeři moc prostoru a fotbalisté z A-týmu Vyšehradu, kteří nastoupili, toho umějí využít.“


Slavoj Vyšehrad B – Loko Vltavín B 5:2 (2:0)

Branky: 40., 52. a 85. Budějský, 19. Turbák, 60. Nosek – 46. Dvořák, 56. Scheib.

Rozhodčí: Plzák – Hlaváček, Šulc. ŽK: Budějský – Nneji, Jakl, O. Kubík, Dvořák. ČK: 58. Červený, 78. brankář Procházka – 78. Dvořák.

Diváků: 40.


Vyšehrad B: Procházka – Duda (65. Veverka), Hanzlík, Nosek, Smola – Budějský, Čižikov, Doksanský (46. Rajnoch), Turbák – Jung (46. Červený), Hradecký (80. Blažek). Trenér Jaroslav Klíma.

Loko Vltavín B: Homola – Nneji, T. Krimlák, Bína, Scheib (59. Ondráček) – Dvořák, Jakl, Touška, Nedvěd – O. Kubík – Šubrt. Trenér Jan Holčák. 


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

3 – Budějský

2 – Jung

1 – Doksanský, Nosek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

3 – Turbák

1 – Budějský, Hanzlík, Houdek, Jung, Rajnoch

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...