INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka nastřílela v Hostivaři před sobotním obědem 6 gólů

Juniorka Tři zápasy, devět bodů a skóre 15:3. To je bilance naší juniorky po sobotním vítězství 6:0 v Hostivaři. Ani to ale zatím nestačí na první místo v tabulce, neboť vedoucí Štěrboholy vyhrály 5:0 na hřišti Pragy a mají celkově lepší skóre. Třetí Tempo má rovněž plný počet bodů.

V Hostivaři nastoupilo pět hráčů z kádru A-týmu a přežitost dostali i čtyři dorostenci. Dva góly dal Evžen Čižikov, po jednom Matěj Rajnoch, Honza Komers, Tomáš Nosek a Jakub Skřivánek.

Domácí měli velké problémy s gólmany, neboť po vyloučení ve Štěrboholích, kde Hostivař inkasovala 8 gólů, nemohl nastoupit Sládek a kvůli zranění byl mimo hru i druhý brankář. Mezi tři tyče tak musel hráč z pole Pečenka, jenž na jaře proti nám nastoupil na postu pravého beka – v zápase, jenž se hrál v květnu a juniorka Vyšehradu jej vyhrála 2:1. Pro zajímavost: v obou letošních utkáních na půdě Hostivaře nastoupili z naší strany jen čtyři hráči (Hanzlík, Čižikov, Veverka a Houdek).

Tentokrát nebylo o vítězi pochyb, i když v úvodní čtvrthodině se domácí drželi. Střeleckou produkci zahájil kapitán Hanzlík, jeho rána však mířila mimo. Ale v 18. min. domácí odvrátili centr Smoly na roh a přímo z něj Čižikov poslal falšovaný balon k zadní tyči: 0:1!

Uběhly jen tři minuty a skóre se měnilo podruhé. Po akci Turbáka vypálil Komers, Pečenka míč sice vyrazil, ale jen k Rajnochovi, který už měl snadnou úlohu: 0:2!

Potom se hra opět trochu vyrovnala, až deset minut před poločasem po centru Turbáka Rajnoch hlavičkoval vedle. Ve 38. min. po samostatné akci skóroval Komers: 0:3! Vzápětí měl další šanci, trefil ale jen gólmana a Veverkův balon se odrazil od tyče do pole. V nastaveném čase první půle opět centroval zprava Turbák, pálil Komers a odražený míč napálil pod břevno Čižikov: 0:4!

V poločase přišlo trojnásobné střídání, přišli Houdek, Nosek a Dušek. A právě dva noví hráči se postarali o další navýšení stavu. Přihrával kapitán U 19 Dušek a zakončoval Nosek: 0:5! Vzápěti Nosek zcela sám hlavičkoval do brankáře.

V 56. min. přišlo další střídání, tentokrát dvojnásobné, na hřiště se dostali Krejcar a Skřivánek. A oba se hned dostali do šancí. Krejcarovu střelu ještě obrana zblokovala, přesně po hodině hry však po přihrávce Noska trefil Skřivánek: 0:6!

Zbývala půlhodina hry, žádná honička za dvouciferným výsledkem se už ale neodehrála. Na půltuctovém stavu se nic nezměnilo, i když Čižikov měl na kopačce hattrick, jenomže slabou střelou po zemi trefil pouze gólmana.

Až pět minut před koncem se dostali domácí do vážnější šance, pohotovou střelu Kadeřábka však Blažek stejně pohotově chytil. Vzápětí na druhé straně po ideální přihrávce od Duška mohl dát gól ještě Krejcar, z malého vápna však přepálil bránu. Kromě toho ve druhé půli sedm útočných akcí Vyšehradu zastavil odmávaný ofsajd.

V utkání příštího 4. kola naše juniorka přivítá na Vyšehradě vysočanskou Pragovku, které má vracet jarní domácí prohru 3:5. Hraje se v neděli 15. září ve 13.15 h, tedy zhruba hodinu po skončení divizního souboje A-týmu šemíků s Lovosicemi.


Stanislav Šafránek, trenér Hostivaře: „Dělali jsme zbytečné chyby, pozdě jsme dostupovali protihráče, a nezachytili jsme tak jejich náběhy. Nedůraz v defenzivě a malá bojovnost se tak podepsaly na výsledku. Vyšehrad byl však lepší, spolu se Štěrboholy a Tempem je někde jinde než ostatní. My se musíme soustředit hlavně na zápasy s rovnocennými soupeři, Pragou, Dolními Počernicemi a PSK Union.“

Jaroslav Klíma, trenér Vyšehradu: „Můžeme být spokojeni, dobře jsme kombinovali a dobře řešili i finální fázi. Hráči tak alespoň vidí, že pokud se dodržují taktické pokyny, které si řekneme před zápasem, tak to pak funguje. Na druhé straně bych neřekl, že byla Hostivař až tolik hrozná, líbilo se mi, že vydrželi poctivě běhat a bránit po celý zápas.“

 

SK Hostivař – Slavoj Vyšehrad B 0:6 (0:4)

Branky: 18. a 45. (+1) Čižikov, 21. Rajnoch, 38. Komers, 52. Nosek, 61. Skřivánek.

Střely na branku: 1:12. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:8.

Rozhodčí: Vojtěch – Flimmel, Budař. Bez karet.

Diváků: 40.


Hostivař: Pečenka – Jodas, Nebřenský, Kaňka, Pazdera – Fedor – Balík, Samec, Stádník (69. Choma), Kadeřábek – Kumbera (60. Balogh). Trenér Stanislav Šafránek.

Vyšehrad B: Blažek – Duda, Hanzlík, Příhoda (46. Nosek), Smola (56. Skřivánek) – Turbák (46. Dušek), Čižikov, Doksanský (46. Houdek), Veverka – Komers (56. Krejcar), Rajnoch. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

3 – Budějský

2 – Čižikov, Jung, Nosek

1 – Doksanský, Komers, Rajnoch, Skřivánek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

3 – Turbák

2 – Komers

1 – Budějský, Dušek, Hanzlík, Houdek, Jung, Nosek, Rajnoch, Smola

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...