INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka přehrála 2:0 Pragu a převzala vedení v I. A třídě

Juniorka – Naše juniorka zůstává i po čtyřech kolech pražské I. A třídy stoprocentně úspěšná. V neděli porazila na Vyšehradě brankami Martina Doksanského a střídajícího Honzy Komerse 2:0 vysočanskou Pragovku, a tak úspěšně završila trio domácích zápasů o víkendu: vyhrál totiž také divizní A-tým a starší dorostenci.

Rezerva šemíků nahradila v čele tabulky I. A třídy Štěrboholy, jež vyšly naprázdno ve Kbelích a klesly na 5. místo. Dvanáct bodů jako Vyšehrad B má ale i druhé Tempo, dva body pak ztrácí dvojice Kolovraty – Dolní Chabry.

Juniorku znovu posílilo pět hráčů z širšího kádru A-mužstva a na lavičce bylo ještě připraveno zasáhnout do hry pět dorostenců. Vzhledem k dosavadním výsledkům šel Vyšehrad B do zápasu v roli favorita. Praga měla na svém kontě jediný bod za plichtu v Hostivaři, jenomže před necelými čtyřmi měsíci nastřílela naší juniorce na Vyšehradě pět branek, a to byl dostatečně varovný signál před jakýmkoliv podceněním.

Praga nastoupila tentokrát se sedmi změnami v sestavě oproti zmíněnému květnovému utkání a hlavně bez všech tří tehdejších střelců (po dvou gólech nám dali M. Končický s Daubnerem a jeden Štika). A také s jiným koučem Janem Šimurdou, který nahradil Petra Janatku.

Červenozelení sice kladli našim mladým hráčům po celý zápas tuhý odpor, mnohdy ale při nich stálo štěstí. Vyšehrad B protivníka z Vysočan jasně přestřílel a měl i v tomto souboji možnost udržet dosavadní normu pěti vstřelených branek na zápas, hlavní ale nakonec je, že tři body zůstaly doma.

Hosté přitom začali lépe, v úvodní desetiminutovce se dostal do dvou příležitostí Sedlák. Poprvé ale netrefil bránu a potom jej vychytal Blažek. Až pak se domácí pořádně opřeli do ofenzivy a střelu Čižikova do horního růžku, která zaváněla gólem, skvěle vytáhl gólman Kratochvíl. Ten krátce nato zlikvidoval i šance Příhody a Veverky.

Ve 20. min. se zase dostala ke slovu Praga. Po odpískané ruce Dudy prováděl z hranice vápna přímý kop kapitán hostí Dolejš, jeho střelu ale vyhlavičkoval na kraji zdi stojící Smola. A vlastně tak zachránil naši bránu od pohromy.

Po necelé půlhodině hry se už poprvé měnilo skóre. Výborně hrající Turbák se probil po pravé straně hřiště, přesně odcentroval a Doksanský napálil balon těsně nad zemí k tyči: 1:0!

Vzápětí po vedoucím gólu pálil Smola nad a po dalším centru Turbáka se dostal do stoprocentní příležitosti nabíhající Veverka, jenomže nezasáhl míč, jak by chtěl. Ve 38. min. Veverka pro změnu přihrával, ale Čižikov těsně přestřelil.

Během pauzy odstoupil Houdek, který už měl v té chvíli v nohou tři poločasy a nahradil jej dorostenec Žampa. Do hry se později dostali i další hráči U 19 Komers, Dušek, Skřivánek a Kozel.

V 51. min. prováhal svoji velmi dobrou možnost Rajnoch, nakonec ani nevystřelil. Pět minut nato z přihrávky Čižikova Veverka z otočky napálil tyč pragovácké svatyně! A hned minutu po něm Příhoda zblízka netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Velmi dobře se ukazovali střídající dorostenci. V 65. min. po centru Duška Komers hlavičkoval vedle brány a krátce nato se dostal do ještě větší šance, ale prováhal správnou chvíli k zakončení. Čtvrt hodiny před koncem rozvlnil síť Čižikov, bohužel stál v ofsajdu.

Neproměněné šance mohly přijít naši juniorku pěkně draho v 77. min., kdy měl po rohu na hlavě vyrovnávací gól Venglář, zblízka ale minul Blažkovu bránu. Přesně o deset minut později pojistila tři body spolupráce dvou dorostenců. Skřivánek zleva odcentroval a Komers se trefil: 2:0! To už bylo v době, kdy Praga riskovala a otevřela hru, a tak se druhým gólem borci v modrých dresech alespoň vyhnuli hektickému závěru s nejistým koncem.

V nadcházejícím 5. kole I. A třídy hraje naše juniorka v neděli 22. září od 17 hodin na hřišti Viktorie Štěrboholy. O týden později, ale v sobotu 28. září, nastoupí opět venku, a sice ve Kbelích. Doma na Vyšehradě se představí rezerva až v říjnu, přesněji v sobotu 5. 10., kdy přivítá nováčka z Kolovrat.


Jaroslav Klíma, trenér Vyšehradu: „Nedali jsme zase spoustu šancí, ale je samozřejmě dobré, že jsme vyhráli. Byli jsme herně jasně lepší, už v první půli jsme zahodili tři až čtyři tutovky. Ale beru to, že kromě dvou zkušenějších je klukům v průměru okolo dvaceti let, zbytek jsou dorostenci, takže výsledky jsou slušné. Bohužel příští neděli bude hrát současně A-tým, juniorka i starší dorost. Nějak se s tím ale popasujeme.“

Petr Končický, předseda SK Praga: „Za první půli jsme si body nezasloužili, za druhou to ale mohla být remíza. Vyšehrad byl silnější na balonu, rychlejší a má fotbalovější hráče než my. Vinou zranění nebo karetních trestů nám však chybělo šest hráčů, a to se projevilo. Kluci z našeho béčka, které hraje třetí třídu a do tohoto zápasu nastoupili pouhý den po svém sobotním utkání, se ale snažili a mile nás překvapili. Za stavu 1:0 měl na hlavě vyrovnávací branku Venglář, bohužel netrefil balon čelem, ale temenem hlavy. Druhý gól jsme už inkasovali v době, kdy jsme zcela otevřeli hru.“


Slavoj Vyšehrad B – SK Praga Vysočany 2:0 (1:0)

Branky: 28. Doksanský, 87. Komers.  

Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:7. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 6:1.

Rozhodčí: Hlaváček – Wimmer, Vaněk. Bez karet.

Diváků: 35.


Vyšehrad B: Blažek – Duda (83. Kozel), Houdek (46. Žampa), Hanzlík, Smola – Turbák (68. Skřivánek), Doksanský, Čižikov, Příhoda – Veverka (62. Dušek), Rajnoch (54. Komers). Trenér Jaroslav Klíma.

Praga: Kratochvíl – Volák, Semrád, Přída, Majtan – Venglář – Sedlák, Doležal, Dolejš, Dvorský – Cerman (79. Planinčič). Trenér Jan Šimurda. 


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

3 – Budějský

2 – Doksanský, Čižikov, Jung, Komers, Nosek

1 – Rajnoch, Skřivánek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

4 – Turbák

2 – Komers

1 – Budějský, Dušek, Hanzlík, Houdek, Jung, Nosek, Rajnoch, Skřivánek, Smola

 

Nejproduktivnější týmy pražských I. A tříd:

19 vstřelených branek – Braník

17 – Kolovraty, Štěrboholy, VYŠEHRAD B

13 – Dolní Chabry, Cholupice, Modřany

 

Nejlépe bráncí týmy pražských I. A tříd:

2 inkasované branky – Tempo

3 – Cholupice, Střešovice, Štěrboholy, VYŠEHRAD B

4 – Stodůlky

 

foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...