INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka i v improvizovaném složení dobyla Štěrboholy: 2:1!

Juniorka Spanilá jízda naší juniorky podzimní částí I. A třídy pokračuje! Navzdory problémům se složením sestavy, když v neděli odpoledne současně hrály venku i týmy áčka a staršího dorostu, improvizovaná jedenáctka mile překvapila a vyhrála na hřišti Viktorie Štěrboholy 2:1 brankami Jardy Klímy mladšího a kapitána Radka Hanzlíka! Díky tomu má i po pěti kolech plný počet 15 bodů a vede tabulku o dva body před Dolními Chabry. Třetí Tempo utržilo těžký direkt v Ďáblicích a ze třetí pozice ztrácí tři body.

Vzhledem k tomu, že trenéři Jarda Klíma a Milan Kopřiva byli na divizním zápase áčka v Úvalech, ujal se osiřelé taktovky ve štěrboholském utkání sportovní ředitel našeho klubu Milan Doruška. A ujal se jí nadmíru důstojně a zdařile! Výborný a zodpovědný výkon podal celý tým včetně dvou hráčů, kteří měli delší herní pauzu: Jardy Klímy mladšího a Honzy Kořínka.

První z obou jmenovaných hráčů se postavil do útoku vedle Rajnocha, druhý na kraj záložní řady. V té se objevil i dorostenec Řezáč, zatímco na lavičku náhradníků usedl (jako jediný) další hráč U 19 Skřivánek. V brance se objevil disciplinárkou omilostněný Honza Procházka.

Na podmáčeném terénu hrála obě mužstva zpočátku spíš opatrně, a tak moc šancí vidět nebylo. Postupem času si domácí začali vynucovat územní převahu, po necelé půlhodině hry ale inkasovali od naší rezervy první úder.

Ve 29. min. totiž sebral míč váhavým zadákům Viktorie Řezáč, prostrčil jej na Jardu Klímu mladšího a ten se na vápně neukvapil, poslal balon mazácky přesně k tyči: 0:1! Zaskočení domácí hráči vzápětí vyrobili při rozehrávce další chybu, k míči se dostal znovu J. Klíma ml., tentokrát ale bohužel trefil jen prostor, kde stál gólman Grůša.

S blížícím se koncem první půle si vynutily Štěrboholy několik standardek a po jedné z nich vyrovnaly. Ve 43. min. přilétl balon k zadní tyči naší brány, přesně tam si naběhl záložník Františák a zblízka srovnal na 1:1.

Po změně stran už to bylo hodně nejen o zodpovědnosti, ale i o vůli. Domácí byli znovu o něco nebezpečnější, kombinovali, v bráně Vyšehradu se ale doslova překonával Procházka a chytil nejméně dva „jisté“ góly. Jeho spoluhráči z pole se snažili na těžkém terénu spíš o brejkovou hru.

A protože Štěrboholští se dál nevyvarovali chyb v defenzivě, přišly i šance. Jednu takovou si vypracoval Rajnoch, v rychlosti udělal kličku i gólmanovi, ale poslal míč těsně vedle. Hned dvě příležitosti měl Čižikov, místo účinnější střely z hranice vápna ale zbytečně přihrával spoluhráčům. V 78. min. však zahrával Čižikov roh, odražený míč propadl k Hanzlíkovi a ten střelou z úhlu pohotově napálil balon po zemi k přední tyči: 1:2! Kapitán rozhodl zápas ve chvíli, kdy se lámal chleba.

V závěru střetnutí se opět vyznamenal zejména Procházka, když bravurně zneškodnil umístěnou střelu ze střední vzdálenosti. Do dalších šancí už naše juniorka soupeře nepustila, a tak neslevila ze svého vítězného trendu v první polovině podzimní části. Vyhrát za této situace ve Štěrboholech, za to patří všem hráčům a také Milanu Doruškovi velký dík a uznání.

V nadcházejícím 6. kole I. A třídy hraje naše juniorka opět venku, v sobotu 28. září od 16.30 h nastoupí na hřišti osmého Spartaku Kbely. Doma na Vyšehradě se představí rezerva až v říjnu, přesněji v sobotu 5. 10., kdy přivítá ve 14.30 h nováčka z Kolovrat. Ten figuruje momentálně na 4. místě tabulky.


Milan Doruška, Vyšehrad: „Jsem spokojen zejména s přístupem všech hráčů, který byl stoprocentní. Plnili do puntíku předem stanovenou taktiku, a to byl také základní stavební kámen našeho úspěchu v podobě tříbodového zisku.“

Vladimír Zeman, Štěrboholy: „Byl to vyrovnaný zápas a remíza by byla spravedlivější. My jsme nedali tři vyložené šance, zatímco Vyšehrad obě své proměnil. Projevil větší vůli po vítězství a také ho urval.“

 

Viktoria Štěrboholy – Slavoj Vyšehrad B 1:2 (1:1)

Branky: 43. Františák – 29. J. Klíma ml., 78. Hanzlík.  

Rozhodčí: Janků – Hurych, Švorc. ŽK: Jenšík – Duda.  

Diváků: 50.


Štěrboholy: Grůša – Králík, Studík (30. Rajdl), Rulf, Kotšmíd (57. Krejčík) – T. Procházka, Kostroun (82. Marino), Františák, Melničuk – Jenšík, Urban. Trenér Vladimír Zeman.

Vyšehrad B: J. Procházka – Duda, Hanzlík, Doksanský, Veverka – Kořínek (57. Skřivánek), Čižikov, Řezáč, Turbák – Rajnoch, J. Klíma ml. Trenér Milan Doruška.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

3 – Budějský

2 – Doksanský, Čižikov, Jung, Komers, Nosek

1 – Hanzlík, J. Klíma ml., Rajnoch, Skřivánek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

4 – Turbák

2 – Komers

1 – Budějský, Čižikov, Dušek, Hanzlík, Houdek, Jung, Nosek, Rajnoch, Řezáč, Skřivánek, Smola

 

Nejproduktivnější týmy pražských I. A tříd

22 vstřelených branek – Braník

19 – Dolní Chabry, VYŠEHRAD B

18 – Ďáblice, Kolovraty, Štěrboholy

 

Nejlépe bráncí týmy pražských I. A tříd

3 inkasované branky – SK Střešovice

4 – Cholupice, VYŠEHRAD B

5 – Stodůlky

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...