INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka neuhájila dvougólové vedení, z Kbel veze remízu 2:2

Juniorka Pět výher za sebou a dost – tedy alespoň prozatím… Až během poslední zářijové soboty zaznamenala naše juniorka první bodovou ztrátu v letošním ročníku I. A třídy. Na hřišti Spartaku Kbely sice zahájila neproměněnou penaltou kapitána Radka Hanzlíka, přesto již po 25 minutách hry vedla 2:0 díky dvěma „slepeným“ trefám Matěje Rajnocha a Jevgenije Čižikova. Jenomže domácí v čele s dvěma tahouny a zkušenými borci, kapitánem Tomášem Haniakem a útočníkem Janem Podzemským, ještě do poločasu snížili a po obrátce srovnali na konečných 2:2.

Navzdory této plichtě rezerva šemíků o vedení v tabulce nepřišla, druhé Dolní Chabry se už ale dotáhly: mají také 16 bodů a pouze o jediný gól horší skóre. Na tuto dosud neporaženou dvojici ztrácí třetí Tempo jeden bod.

Už tak velmi úzký kádr juniorky se musel ve Kbelích obejít bez Jindry Dudy, na jehož postu pravého beka se proto objevil univerzál Honza Veverka. Kromě nezbytného doplnění základní jedenáctky hráči z širšího kádru A-týmu se posadili na lavičku i dorostenci Komers se Skřivánkem.

Na jaře zvítězil Vyšehrad B ve Kbelích 2:0, přičemž ze současných sestav pamatoval tento duel už jen kvintet hráčů domácích i našich (Hanzlík, Veverka, Čižikov, J. Klíma ml., Rajnoch). Zatímco na jaře Kbely koučoval Tomáš Haniak a Radim Povýšil hrál stopera, tentokrát tomu bylo přesně naopak.

Domácí vstoupili do utkání bez nejmenšího respektu vůči postavení a dosavadní bilanci našeho týmu a brzy se dostal do gólové šance průbojný forvard Podzemský. Souboj s gólmanem Honzou Procházkou sice vyhrál, jeho hlavička se však těsně nevešla mezi tři tyče.

V 7. min. se ale probil do vápna domácích Čižikov, jeden z kbelských zadáků jej poslal k zemi a rozhodčí Šároka nařídil penaltu. Střelu našeho kapitána Hanzlíka k tyči však gólman Cabák vystihl a míč vyrazil! O chvíli později se tlačil do šance Rajnoch, zatím ale neproměnil.

Kbely v ničem nezaostávaly, po faulu na pronikajícího Podzemského viděl Příhoda žlutou kartu a z následného trestného kopu zahrozil Haniak – po jeho umístěné střele a Procházkově robinzonádě zazvonila tyč!

Prakticky z protiútoku udeřilo na druhé straně, Veverka nastartoval přihrávkou do brejku Rajnocha, ten přeřadil na vyšší rychlost a především nepokazil koncovku, takže zdárně prostřelil brankáře Cabáka: 0:1!

Jen o dvě minuty později ve 25. min. po akci Doksanského na levé straně hřiště zatáhl balon k zadní lajně a až do vápna Jarda Klíma ml., nepřehlédl nabíhajícího spoluhráče a poslal mu zpětnou přihrávku jako na stříbrném podnose. Čižikov tak už jen zblízka doklepl do prázdné brány a dal svůj třetí podzimní gól: 0:2!

Domácí nerezignovali, stoper Skoč v gólové šanci přehlavičkoval bránu a deset minut před pauzou už vstřelili kontaktní gól. Podzemský obešel dva hráče Vyšehradu a ostrou střelou na zadní tyč nedal Pokornému šanci: 1:2.

Po změně stran se tým z Prahy 19, hnán na zteč svým lídrem Haniakem, přinutil k ještě větší bojovnosti a v 64. min. po rohu a závaru ve vápně vyrovnal 18letý Čéška na 2:2. Týž hráč mohl o pět minut později vstřelit i vedoucí branku svého týmu, dálkovým lobem z poloviny hřiště ale o půl metru minul naši bránu. Možnost dát vítěznou branku měly oba celky (na straně Vyšehradu Doksanský a Komers), stav 2:2 se už ale nezměnil. Bodovat si tentokrát vskutku zasloužili oba soupeři.

V nadcházejícím 7. kole I. A třídy hraje naše juniorka v sobotu 5. října ve 14.30 h doma s nováčkem Sokol Kolovraty, který se drží na výborném 4. místě. Týden nato už přijde na řadu možná největší podzimní šlágr této soutěže v podobě utkání Dolní Chabry – Vyšehrad B.


Tomáš Minařík, sekretář Spartaku Kbely: „S bodem jsme spokojeni, protože jsme museli dotahovat dvougólové vedení soupeře. Vyšehrad nás v první půli herně převyšoval, v té druhé byl však zaskočen velkou bojovností našich hráčů, a tak z toho nakonec vzešla zasloužená remíza.“

Jaroslav Klíma, trenér Vyšehradu: „Spravedlivá remíza, oba týmy si zasloužily bod. Kluci stále sbírají zkušenosti a tohle byla pro ně další škola – viděli totiž, jak mohou dva výrazní hráči ovlivnit celý zápas. Mám na mysli Haniaka a Podzemského, kteří strhli svůj tým k velmi bojovnému a dobrému výkonu. Haniak nakonec zbláznil svými řečmi i rozhodčího, takže Kbely kopaly v tomto utkání snad třicet standardek. Podzemský zase vynikal obrovským důrazem a polovina našich hráčů pak měla strach chodit do osobních soubojů. Při našem prvním gólu domácí reklamovali domnělý ofsajd, ten ale nebyl ani náhodou. Ztratili jsme sice první body, na druhé straně je hezké, že jsme i po šesti kolech stále bez prohry.“


Spartak Kbely – Slavoj Vyšehrad B 2:2 (1:2)

Branky: 35. Podzemský, 64. Čéška – 23. Rajnoch, 25. Čižikov.

Rozhodčí: Šároka – Stěhule, Kalcovský. ŽK: Krátký – Příhoda, J. Klíma ml., Kořínek.

Diváků: 40.

V 7. min. neproměnil Hanzlík (Vyšehrad B) penaltu.


Kbely: Cabák – Horní, Haniak, Skoč, Jegorovs – Krátký, Dlugoš, Vitovič, Franc – Podzemský (83. Sabadosh), Čéška (84. P. Kubík). Trenér Radim Povýšil.

Vyšehrad B: Procházka – Veverka, Hanzlík, Příhoda, Doksanský – Turbák, Čižikov, J. Klíma ml., Kořínek (79. Skřivánek) – Červený, Rajnoch (78. Komers). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

3 – Budějský, Čižikov

2 – Doksanský, Jung, Komers, Nosek, Rajnoch

1 – Hanzlík, J. Klíma ml., Skřivánek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

4 – Turbák

2 – Komers

1 – Budějský, Čižikov, Dušek, Hanzlík, Houdek, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Rajnoch, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...