INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Parádní fotbal, ale bez branek: juniorka hrála s Kolovraty 0:0

Juniorka Utkání velmi dobré fotbalové kvality, zřetelně převyšující úroveň pražské I. A třídy, sledovaly v sobotu odpoledne zhruba čtyři desítky párů očí na Vyšehradě. Naše juniorka v něm remizovala na domácí půdě 0:0 s nováčkem z Kolovrat a protože podruhé za sebou ztratila body remízou, musela uvolnit vedoucí příčku tabulky.

Na první místo se tak po vítězství 3:0 ve Štěrboholích prodraly Dolní Chabry, jejichž dva góly dal internacionál Patrik Berger, a v polovině podzimní části vedou tabulku s 19 body před FC Tempo (18), rezervou šemíků (17) a Sokolem Kolovraty (14). Už nyní je jasné, že z tohoto kvarteta vzejde podzimní vítěz soutěže a leccos napoví příští dějství, kdy se naše juniorka představí v království Vízka a spol., tedy Dolních Chabrech.

Z kádru, který byl k dispozici trenérům při dopoledním divizním derby áčka na Motorletu, šli do souboje s Kolovraty brankář Procházka, Budějský, Příhoda, Doksanský, Turbák, Červený a Houdek, tedy celkem sedm hráčů. V sestavě juniorky se poprvé na podzim objevil i dorostenec Štěpán Klíma.

Od prvního hvizdu sudího Šťástky se hrál velmi svižný a oboustranně ofenzivní fotbal. Kolovraty, které v předešlých dvou sezonách dvakrát postoupily, dávaly najevo, že ani I. A třída není pro ně nestravitelným soustem. Již ve 3. min. utkání sice pustily do gólové šance Rajnocha, který po Budějského rohu zblízka hlavičkoval vedle, od té chvíle už ale byly v defenzivě velmi bdělé a dobře organizované.

Na hranici vápna se probili s balonem jen Turbák a po něm Čižikov, nestihli však přesněji zakončit. Naopak v závěru první půle prověřil pozornost našeho gólmana hostující bek Petr, jehož lob zdálky se snášel přesně pod břevno, Procházka se ale nedal zaskočit a balon vytěsnil do zámezí. A překvapit se nenechal ani o chviličku později při perfektně zahraném rohu, kdy falšovaný míč směřoval do brány.

V úvodu druhé půle se do jasné gólové šance dokázal protlačit Červený, bohužel trefil jen brankáře Kolovrat Zajíčka. Zdálky to zkoušel znovu Turbák, střela šla doprostřed brány.

V 74. min. přišla vůbec největší šance domácího mužstva, která hodně hlasitě volala po gólu. Červený našel přihrávkou Čižikova, ten zprava odcentroval před bránu, kam si naběhl Rajnoch, ale nepodařilo se mu trefit balon tak, aby jej poslal do odkryté brány. O dvě minuty později po rohu Budějského pálil z voleje Čižikov, trefil ale jen brankáře Zajíčka.

Zahozené šance mohly nakonec přijít náš tým hodně draho. V 89. min. měli na kopačkách rozhodnutí dva střídající hráči Kolovrat. Kalenda nejprve trefil tyč a odražený míč napálil Komárek mimo bránu, přestože stál ve velmi výhodné pozici a pokud by zachoval jen trochu klidu, nedopadlo by to asi pro domácí mužstvo dobře.

Zápas tak skončil 0:0 a naše juniorka protáhla sérii bez prohry na devět zápasů. Jejím posledním přemožitelem byly počátkem června Ďáblice. Jedna úspěšná série v mistrovských zápasech tedy pokračuje, jiná skončila. Vyšehrad B poprvé po 18 zápasech, kdy dal vždy alespoň jeden gól, nedokázal skórovat. Předtím se tak stalo naposledy v březnu v Dubči.

Jak už bylo v úvodu řečeno, v nadcházejícím 8. kole přijde na řadu vystoupení na půdě nového lídra soutěže v Dolních Chabrech. Hrát se bude v sobotu 12. října v 16.00 hod.


Jaroslav Klíma, trenér Vyšehradu: „Kolovraty byly jednoznačně nejlepším soupeřem, s jakým jsme za poslední dvě sezony v I. A třídě hráli. V utkání bylo hodně pozitiv, soupeře jsme pustili do jediné vyložené šance, kterou měl minutu před koncem. My jsme měli předtím dvě obrovské příležitosti a navíc jednu tisíciprocentní, do které se dostal Rajnoch, bohužel nedal do prázdné brány. Soupeř přijel s mladým týmem, který s námi stíhal běhat. Tím mělo utkání jinou dimenzi než obvykle. Za týden hrajeme v Chabrech a bude hodně záležet na tom, v jaké nastoupíme sestavě. Po odchodech několika hráčů na hostování máme dost úzký kádr, a to ještě chybí Duda, Kořínek, dlouhodobě zraněný Bohuslav i nemocný Marčík. Dnes to nakonec dopadlo tak, že musel do pole gólman Blažek.“

Jindřich Všetečka, trenér Kolovrat: „Hrálo se nahoru dolů, bylo vidět, že oba týmy chtějí vyhrát. Remíza je spravedlivá, přestože jsme v poslední minutě nastřelili tyč. Snažíme se předvádět atraktivní fotbal, jsme však nováčky soutěže, a tak si nedáváme přehnané cíle.“


Slavoj Vyšehrad B – Sokol Kolovraty 0:0

Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: Šťástka – Wimmer, Bočok. ŽK: Hanzlík – J. Tuša.

Diváků: 40.


Vyšehrad B: Procházka – Příhoda, Budějský, Hanzlík, Doksanský – Š. Klíma, Čižikov, Veverka (55. Houdek), Turbák – Rajnoch (75. Blažek), Červený. Trenér Jaroslav Klíma.

Kolovraty: Zajíček – Seko, P. Všetečka, L. Tuša, Petr – Hrubý (46. Komárek), Malíček, J. Tuša, Jak. Všetečka (87. Kalenda) – Šimek (46. Novák), Podskuba. Trenér Jindřich Všetečka.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

3 – Budějský, Čižikov

2 – Doksanský, Jung, Komers, Nosek, Rajnoch

1 – Hanzlík, J. Klíma ml., Skřivánek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

4 – Turbák

2 – Komers

1 – Budějský, Čižikov, Dušek, Hanzlík, Houdek, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Rajnoch, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Nejproduktivnější týmy pražských I. A tříd

33 vstřelených branek – Braník

25 – Dolní Chabry

21 – Ďáblice, VYŠEHRAD B

20 – Kolovraty

 

Nejlépe bránící týmy pražských I. A tříd

5 inkasovaných branek – Cholupice

6 – VYŠEHRAD B

7 – Sparta Krč, Stodůlky

8 – Dolní Chabry, Střešovice

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...