INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Třetí remíza v řadě: juniorka hrála v Dolních Chabrech 3:3

Juniorka Po remízách ve Kbelích a doma s Kolovraty dosáhla naše juniorka třetího nerozhodného výsledku za sebou. V souboji prvního se třetím týmem tabulky hrála v Dolních Chabrech 3:3. Domácí vedli 1:0, Matěj Rajnoch pak dvěma góly otočil na 1:2. Pak došlo k dalšímu obratu ve vývoji skóre na 3:2, mezitím oslabení o vyloučeného Štěpána Klímu, ale v závěru utkání Jindra Duda vyrovnal na konečných 3:3.

Dělby bodů v tomto souboji využilo FC Tempo, jež rozstřílelo 8:1 Hostivař a posunulo se do čela tabulky. Svěřenci trenéra Libora Kollera mají aktuálně dvoubodový náskok před Dolními Chabry a tříbodový před juniorkou Vyšehradu.

V naší sestavě pro chaberské utkání se objevil mj. Petr Marčík – poprvé po výpadku způsobeném angínou. Přehlídka hvězdných jmen na domácí soupisce se ovšem nekonala, Patrik Berger totiž odletěl den před zápasem do italského Milána hrát golf, zatímco Vladimír Šmicer cestuje po Evropě s českou reprezentací. A jeho tchán a „fotbalový kmet“ Ladislav Vízek přeřadil sebe sama do B-týmu zelenobílých. Nejznámější osobností tak byl u domácích trenér Zdeněk Peclinovský, někdejší stoper Slavie i Sparty.

Do zápasu, v němž se sešli celkem čtyři Klímové, naše juniorka vletěla jako uragán. Vypracovala si hned velký tlak, mělo to však jednu podstatnou chybu – tři promarněné gólové šance v úvodních deseti minutách, do nichž se dostali postupně J. Klíma mladší, Červený a Turbák. Následoval klasický fotbalový trest „nedáš – dostaneš“. V 11. min. po trestném kopu Trojan zády k bráně přehlavičkoval gólmana Procházku a poslal domácí do vedení 1:0.

Inkasovaný gól ale kluky neotřásl a dál se snažili o aktivní hru, což se brzy vyplatilo. V 17. min. Turbák přihrál po zemi Rajnochovi a ten vyrovnal: 1:1! O osm minut později si to po kombinační akci zopakovali, finální přihrávka přišla opět od Turbáka a Rajnoch podruhé překonal brankáře Michala Klímu: 1:2!

Domácí potom vyrovnali hru, jejich kanonýr Dejmek však byl dobře pokryt. V 40. min. však přišla hodně přísná standardka a další exligista Poláček brilantní trefou z trestného kopu přes zeď srovnal na 2:2.

Také po změně stran začali naši mladí borci aktivně, jenomže v 51. min. viděl po faulu druhou žlutou a tudíž i červenou kartu Štěpán Klíma. Tím byla aktivita Vyšehradu otupena a iniciativu převzali domácí. Několik šancí měl Dejmek. Zajímavý moment nastal po hodině hry, kdy se snažil dálkovým lobem nachytat gólmana Procházku, ten se ale stihl vrátit do brány a s velkými potížemi míč vytěsnil mimo tři tyče. Přesněji řečeno na tyč, od níž se balon odrazil do zámezí.

Přesně v polovině druhé půle už ale našeho brankáře štěstí opustilo. Poblíž rohového kopu se ujal sám rozehrání standardky a chtěl přenést balon na druhou stranu hřiště, kde stál Příhoda, jenomže při klidovém kopu podklouzl a míč doletěl jen na vápno. Tam jej snadno zpracoval Dejmek a ještě snadněji poslal do prázdné brány: 3:2. Lacinější gól už Chabry dát nemohly…

Ani tyto dvě velmi nepříjemné chvilky ve druhé půli mužstvo na lopatky nepoložily. Kluci si i v deseti hráčích vynutili tlak a v 82. min. mohl vyrovnat střídající Veverka, ve stoprocentní gólové šanci však bohužel překopl placírkou bránu, kde už zbyl jen bezmocný obránce domácích.

Nakonec však měla rezerva šemíků štěstí v neštěstí. O vyrovnání se postaral v 88. min. další střídající hráč Duda. Po akci Marčíka s Červeným a jeho souboji se soupeřem se k odraženému míči přihrnul Duda a napálil jej tak zdařile, že skončil v šibenici: 3:3! Divoký zápas tak nakonec dospěl ke spravedlivému vyústění.

V příštím utkání 9. kola naše juniorka hostí na Vyšehradě v neděli 20. října Čechii Dubeč. Hraje se od 13.15 hod., tedy zhruba hodinu po skončení divizního zápasu A-mužstva s Louňovicemi.


Miloslav Hofman, sekretář SK Dolní Chabry: „Hráči Vyšehradu byli pohyblivější a techničtější, ale také hrozně neklidní při zakončení. Po deseti minutách zápasu jsme mohli prohrávat 0:3. Ve druhé půli se hrál krásný fotbal a diváci se bavili. Soupeř, ačkoliv hrál oslaben o vyloučeného hráče, nás díky svému pohybu uběhal a místy i rozebral. Přestože jsme inkasovali vyrovnávací gól nedlouho před koncem, jsme rádi i za bod. Remíza je určitě spravedlivá.“

Milan Doruška, vedoucí mužstva Vyšehradu: „Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce bychom před zápasem bod asi brali, protože se Chabry umí sejít v opravdu velmi silné sestavě. Podle průběhu utkání je ale pro nás remíza málo, měli jsme na to, tady vyhrát. Bohužel nás zbrzdilo zbytečné vyloučení, po kterém se hra vyrovnala. Je ale potěšující, že se kluci s nepříznivým vývojem poprali a dokázali i v deseti vyrovnat.“

 

SK Dolní Chabry – Slavoj Vyšehrad B 3:3 (2:2)

Branky: 11. Trojan, 40. Poláček, 68. Dejmek – 17. a 25. Rajnoch, 88. Duda.

Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 0:8.

Rozhodčí: Vojtěch – Rodová, Zika. ŽK: Poláček – J. Klíma ml., Š. Klíma, Čižikov. ČK: 51. Š. Klíma (Vyšehrad B).

Diváků: 60.


Dolní Chabry: M. Klíma – Jiroušek, Margolius, Vajnar, Vosátka – Trojan, Poláček, Palma, Foit – T. Peclinovský, Dejmek. Trenér Zdeněk Peclinovský.

Vyšehrad B: Procházka – Doksanský (59. Veverka), Hanzlík, Čižikov, Příhoda – Š. Klíma, J. Klíma ml. (80. Duda), Marčík, Turbák – Rajnoch, Červený. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

4 – Rajnoch

3 – Budějský, Čižikov

2 – Doksanský, Jung, Komers, Nosek

1 – Duda, Hanzlík, J. Klíma ml., Skřivánek, Turbák, Veverka

 

Nahrávači na góly:

6 – Turbák

2 – Komers

1 – Budějský, Červený, Čižikov, Dušek, Hanzlík, Houdek, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Rajnoch, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Foto ze zápasu: zde

Napsali o nás:       http://www.fotbalpraha.cz/zpravodajstvi/dolni-chabry-si-uzivaji-paradni-podzim-o-postupu-se-v-klubu-bavit-nechteji/

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...