INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka utrpěla první prohru, neuspěla v duelu s FC Tempo

Juniorka – Deset kol podzimní části I. A třídy zvládla naše juniorka bez jediné prohry, v jedenáctém dějství ale už narazila kosa na kámen. Vedoucí tým soutěže FC Tempo, který usiluje o návrat do přeboru, prokázal svoje kvality a odvezl si z Vyšehradu vítězství 3:1.

Na vedoucí gól exligového stopera Libora Kollera (170 zápasů a 9 gólů v I. lize), jemuž bude za měsíc 44 let, dokázal sice bleskově odpovědět vyrovnávací brankou Honza Veverka, pak ale osmnáctiletý Christ Nwogu rozhodl zápas ve prospěch lídra soutěže. Červenožlutý celek ze Lhotky si tak upevnil vedení, dvě kola před koncem podzimu má již 30 bodů a čtyřbodový náskok před dvojicí Dolní Chabry – Kolovraty. O další čtyři body zpět je na 4. místě právě rezerva Vyšehradu.

Do týmu se vrátili Jindra Duda, Honza Veverka a nedoléčený Evžen Čižikov, nastoupil i kapitán U 19 Přemek Dušek. Sestava tak vypadala zase jinak než před týdnem v Újezdě nad Lesy. Jako první prověřil Blažkovu pozornost nejlepší střelec Tempa Patrik Geissler, na druhé straně se pokoušeli o zakončení Rajnoch a po něm Dušek, jenomže nepřesně. Přestože nebyl zcela fit, dostal se do nadějných příležitostí Čižikov. Dudův centr však před bránou soupeře minul a když si to k ní namířil sám na vlastní pěst, rozhodl se na poslední chvíli místo střely přece jen přihrávat a rázem bylo po šanci.

V poslední čtvrthodině první půle byli blíž ke vstřelení vedoucí branky hosté, trestný kopa Patrika Geisslera však Blažek zneškodnil a Sehnoutka po přihrávce Kollera pálil těsně vedle. Střídající Nwogu hned po svém příchodu na hřiště obelstil obranu Vyšehradu, leč přestřelil.

Pět minut po změně stran měl gól na hlavě Houdek, po rohu však hlavičkoval bohužel mimo tři tyče. A přišla otřepaná klasika nedáš – dostaneš. Po faulu Blažka měli hosté výhodu trestného kopu na hranici vápna a hrající trenér Koller precizní trefou na zadní tyč otevřel skóre: 0:1.

Dvě minuty nato se po centru od Červeného dostal Turbák před gólmana hostí Varechu, vyrovnávací branka z toho zatím nebyla. Ta přišla o několik vteřin později. V 55. min. po akci zprava Turbák odcentroval na zleva nabíhajícího Veverku a ten parádní trefou z voleje na zadní tyč rozvlnil síť: 1:1!

Druhý a současně vítězný gól dal soupeř ze Lhotky po přímém kopu kapitána Žaluda, kdy se prosadil Nwogu: 1:2. V 80. min. mohl pojistit náskok Růžička, ale těsně minul. V 88. min. ale Nwogu prošel zprava po zadní lajně přes Doksanského i Kozla, namazal Míkovi a ten už nemohl mít problém: 1:3. Včetně dvou zápasů v jarní části minulé sezony se tak zastavila série zápasů Vyšehradu B bez porážky na čísle 12.

Naše juniorka hraje na podzim ještě v sobotu 9. listopadu od 14 hodin v Dolních Počernicích a na závěr v neděli 17. listopadu doma s Ďáblicemi. Tento duel začne již ve 13.15 hod.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Řeknu to takhle – jsem spokojen s umístěním juniorky v tabulce. Proti vedoucímu týmu soutěže jsme zase hráli ve slátané sestavě se čtyřmi dorostenci, v první půli to však bylo vyrovnané a na loženky 1:1. Jenomže ve druhé půli jsme inkasovali tři góly po individuálních chybách, a tak jsme se prakticky porazili sami. Na druhou stranu je třeba uznat, že mladý hráč Tempa Nwogu podal fantastický výkon, to je v osmnácti letech hodně dobrý hráč.“

Hrající trenér Tempa Libor Koller: „Vítězství na Vyšehradě považujeme rozhodně za úspěch – také proto, že zde předtím hrál domácí A-tým a nevěděli jsme, kdo všechno z jeho kádru proti nám nastoupí. Čekali jsme těžký zápas, a to se také potvrdilo. Juniorka Vyšehradu je složena z šikovných fotbalistů, kteří mají ambice prosadit se do áčka a byli nám dobrým soupeřem. My jsme však podali kolektivnější výkon a hlavně vstřelili tři góly. V první půli jsme zahodili tři vyložené šance, ve druhé jsme se už trefovali přesněji. Naši hru hodně oživili oba střídající hráči Christ Nwogu a Tomáš Růžička. Nwogu dal vítězný gól a pak ještě připravil další pro Honzu Míku, to byl krásný fotbalový zážitek. Za naše největší soupeře nadále považuji Kolovraty, Chabry i Vyšehrad B. Zatím ale podáváme dobré výkony, vítězíme, bodujeme a střílíme hodně gólů, a tak si to můžeme pokazit jen sami.“


Slavoj Vyšehrad B – FC Tempo Praha 1:3 (0:0)

Branky: 56. Veverka – 53. Koller, 65. Nwogu, 88. Míka. Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:2.

Rozhodčí: Moudrý – Kučera, Švorc. ŽK: Rajnoch, Blažek, Houdek – Kadlec, Míka.

Diváků: 30.


Vyšehrad B: Blažek – Duda, Hanzlík, Houdek (66. Skřivánek), Doksanský – Turbák, Čižikov (50. Kozel), Dušek, Veverka – Červený, Rajnoch (58. Řezáč). Trenér Jaroslav Klíma.

Tempo: Varecha – Kalina, Koller, Kadlec, Netušil – Sehnoutka (60. Růžička), Tománek, Žalud, P. Geissler – Míka (90. T. Geissler), Jos. Hurka (39. Nwogu). Hrající trenér Libor Koller. 


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

4 – Doksanský, Rajnoch

3 – Budějský, Čižikov

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Veverka

1 – Červený, Duda, Hanzlík, Skřivánek, Turbák

 

Nahrávači na góly:

7 – Turbák

2 – Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Budějský, Červený, Čižikov, Dušek, Houdek, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...