INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Dolních Počernicích góly nepadaly, juniorka hrála 0:0

Juniorka – Bezbrankovou remízu si odvezla naše juniorka ze svého posledního podzimního představení venku. V Dolních Počernicích se hrálo utkání rozdílných poločasů. Vyšehrad B mohl rozhodnout ve svůj prospěch již do přestávky, po změně stran ale domácí zvedli hlavu a také si vypracovali řadu velmi dobrých šancí, zápas však skončil 0:0. Rezerva šemíků tak odehrála celý podzim na hřištích soupeřů bez jediné porážky s bilancí 4 – 3 – 0 a skóre 21:10, z dosavadního zisku 23 bodů jich 15 vyválčila venku. V tabulce zůstala čtvrtá o bod právě před Dolními Počernicemi.

K souboji o čtvrté místo v I. A třídě dorazili i někteří hráči z kádru áčka, kteří se zúčastnili dopoledne divizního utkání ve Štětí. Bylo to opět nezbytné, neboť oproti předchozímu duelu s Tempem absentovali zranění Houdek s Čižikovem a k dispozici nebyli tentokrát ani dorostenci, kteří hráli v Hradci Králové.

V první půli se dostali naši hráči k devíti střeleckým pokusům, šest z nich mířilo na bránu. U poloviny z nich však gólman Šouba ani nemusel zasahovat, obětaví zadáci domácích totiž stíhali střely našich hráčů včas a účinně zblokovat.

To však neznamenalo, že by hráči v modrých dresech neměli gólové šance. Naopak. V 6. min. obrana domácích zblokovala Turbákovu střelu, míč se odrazil k Červenému, ten ale z nadějné pozice trefil brankáře. O tři minuty později se situace opakovala a Šouba vyrazil střelu našeho útočníka na roh. Z úhlu to zkoušel Kořínek, ani on neuspěl. Ve 27. min. utekl po levé straně hřiště Rajnoch, obešel i vyběhnuvšího brankáře, stihl vystřelit, jenomže domácí Vajner míč směřující mezi tři tyče ještě odvrátil.

V závěru první půle se naopak dostali do dvou gólovek domácí. Po rohu a souboji s Procházkou Picek hlavičkoval nad břevno a těsně před pauzou naše defenziva jen s vypětím všech sil odvrátila velký závar před vlastní bránou. Gólové parametry měla už první střela Skoumala zblízka, Procházka ji bravurně vyrazil. Vzápětí druhá střela domácích skončila na hradbě těl před čarou, přišla však ještě třetí. Jejím autorem byl Picek a mířil velmi dobře po zemi k tyči, tam však jistil prostor Příhoda a z brankové lajny míč odvrátil!

Po změně stran přišla víceméně hluchá čtvrthodina bez větších šancí. Přesně po hodině hry se však zprava probil do vápna Červený, brankář Šouba s ním musel jít do souboje a po jejich střetu skončil náš útočník na zemi. Lavička Vyšehradu vehementně reklamovala penaltu, píšťalka arbitra Kutiše ale zůstala němá.

V poslední půlhodině utkání měly možnost rozhodnout oba týmy. Domácí hráč Douděra pálil v dobré šanci vedle, na druhé straně se po přihrávce Doksanského dostal k zakončení Kořínek, ani on ale netrefil. V 75. min. mohl zápas rozhodnout Červený, zleva ale poslal balon jen do místa, kde stál Šouba. V 83. min. pro změnu prováhal svoji velkou šanci Veverka, také on trefil výborného gólmana Dolních Počernic.

Brankáři opravdu čněli nad ostatními spoluhráči. Vynikající byl také Procházka. V 84. min. domácí bek Motl pálil z trestného kopu těsně vedle jeho brány. V 86. min. byl vyloučen za řeči Štěpán Klíma a domácí se snažili strhnout zápas ve svůj prospěch. Hodně aktivní byl hlavně čerstvý hráč v jejich sestavě Michal Vejvoda, tedy předloňský kapitán staršího dorostu Vyšehradu. V závěru utkání prováděl trestný kop, ale Procházka se opět vyznamenal, a tak diváci nakonec žádný gól v tomto utkání neviděli.

V podzimní derniéře I. A třídy naše juniorka přivítá doma Ďáblice. Hraje se v neděli 17. listopadu ve 13.15 hod., tedy zhruba hodinu po skončení divizního střetnutí našeho A-týmu s Kladnem.


Trenér Jaroslav Klíma: „V lecčems je remíza spravedlivá, i když jsme byli fotbalově lepší a domácí jsme přehrávali. Zápas se dal vyhrát už v první půli, kdy byly úseky, že jsme soupeři dlouho nepůjčili míč, jenomže zase jsme neproměňovali šance, to je naše velká bolest. Katastrofální výkon podal rozhodčí, a to hlavně v posledních dvaceti minutách utkání. Výsledek 0:0 beru jako naši ztrátu, spíš než v Dolních Počernicích jsme však měli vyhrát jiné zápasy, které skončily remízou, především ten doma s Dubčí před třemi týdny.“


Sokol Dolní Počernice – Slavoj Vyšehrad B 0:0

Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 12:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1.

Rozhodčí: Kutiš – Wimmer, Janků. ŽK: Šesták – J. Klíma ml., Rajnoch, Hanzlík. ČK: 86. Š. Klíma (Vyšehrad B).

Diváků: 70.


Dolní Počernice: Šouba – Motl, Vycpálek, Nesnídal, Prokop (27. Šesták) – Lojda (80. Vejvoda), Pospíšil, Vajner (82. Vaňourný), Skoumal – Picek (57. Douděra), Exner (68. Urban). Trenér Martin Cicala. 

Vyšehrad B: Procházka – Duda, Hanzlík, Doksanský, Příhoda – Turbák, J. Klíma ml., Veverka (72. Telis), Kořínek (67. Š. Klíma) – Červený, Rajnoch (83. Blažek). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

4 – Doksanský, Rajnoch

3 – Budějský, Čižikov

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Veverka

1 – Červený, Duda, Hanzlík, Skřivánek, Turbák

 

Nahrávači na góly:

7 – Turbák

2 – Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Budějský, Červený, Čižikov, Dušek, Houdek, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Utkání Vyšehrad B – Dolní Počernice v I. A třídě:

3. 10. 2010: Vyšehrad B – Dolní Počernice 0:2

7.   5. 2011: Dolní Počernice – Vyšehrad B 3:1

2. 10. 2011: Dolní Počernice – Vyšehrad B 0:0

6.   5. 2012:Vyšehrad B – Dolní Počernice 2:1

16.   9. 2012: Vyšehrad B – Dolní Počernice 1:2

13.   4. 2013: Dolní Počernice – Vyšehrad B 0:2

9. 11. 2013: Dolní Počernice – Vyšehrad B 0:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...