INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jarní start juniorky: výhra 5:1 s hattrickem Davida Červeného

Juniorka Start do jarní části I. A třídy se naší juniorce povedl podle představ. Nad posledním celkem tabulky PSK Union vyhrála doma 5:1, přičemž výsledek okořenil hattrick Davida Červeného. V obou vzájemných zápasech sezony tak naše rezerva nastřílela soupeři ze Strašnic dohromady 9 gólů. Navíc se po 14. kole posunula z pátého na čtvrté místo tabulky.

Pro velké optimisty lze připojit také informaci, že Vyšehrad B snížil ztrátu vůči čelu tabulky na pět bodů. Popředí soutěže má nyní tuto podobu: Tempo a Dolní Chabry 31 bodů, Kolovraty 29 a Vyšehrad B 26 bodů.

Vzhledem k nepřízni počasí a citelnému chladu se hrálo před mizivou návštěvou. Hrstku diváků, tedy alespoň tu, co přála domácím, však rozehřála hned první vážnější akce. Již ve 3. min. po centru zleva si naběhl před bránu Oberta Červený a nikým neobtěžován poslal míč do sítě: 1:0!

Turbák pálil zdálky vedle, tentokrát měl ale svůj střelecký den ne on, nýbrž Červený. V 17. min. po přihrávce právě od Turbáka propálil nohy gólmana Oberta: 2:0! Dvě střely na bránu, dva góly.

O pět minut později poslal před bránu slibný centr Čižikov, Doksanský s Veverkou jej však přeběhli. Po půlhodině hry se Doksanský trefil k tyči, Obert jeho střelu vyrazil. Pět minut nato Veverka přihrál Doksanskému a ten jen těsně minul. Až poté zahrozili pořádně i hosté, Novák ale metr přestřelil bránu Mokrohajského, pro něhož to byla premiéra v I. A třídě.

Po změně stran hostující Šerák těsně přehodil břevno domácí svatyně, snahou o vstřelení další branky se ale dál prezentovali i hráči Slavoje. V 56. min. Čižikov přihrál Turbákovi a ten trefil břevno! Odražený míč ještě hlavičkoval Veverka, ale bez patřičného důrazu. V 62. min. ale Čižikov zprava poslal centr do vápna, odražený míč získal Červený a s pomocí teče potřetí překonal Oberta: 3:0!

Hosté ze Strašnic i tak nerezignovali, velké oživení přinesl do jejich hry střídající Gruda. Právě on přesně v polovině druhého poločasu po rohu Jánoše hlavou snížil na 3:1. To byl signál pro tým ve žlutých dresech, aby se ještě pokusil zápas zdramatizovat, a to se mu téměř podařilo. Dvě minuty po Grudově gólu další střídající hráč Graf pálil z voleje vedle a o minutu pzději Gruda trefil hlavou břevno.

To už byl na hřišti z týmu Slavoje místo Veverky dorostenec Komers a dokázal se také probít do dvou gólových šancí. Nejprve netrefil zblízka prostor mezi třemi tyčemi, napodruhé už ano, ale jen tam, kde stál gólman.

Na druhé straně se pokoušel stále o kontaktní gól vitální Gruda, dostal se sám až před Mokrohajského, ten mu ale včas uzmul míč, než by mohlo být zle.

V 79. min. po akci Doksanského vybojoval odražený míč Turbák a bodlem učinil přítrž všem dohadům, zda bude mít zápas dramatickou koncovku či ne: 4:1!

V poli si zahrál od 69. min. také gólman Blažek, který byl už v podzimním zápase s Kolovraty hodně blízko ke vstřelení branky. Vyšlo mu to až nyní proti PSK Union, po čtvrthodině svého pobytu na hřišti překonal Oberta a v 84. min. uzavřel skóre: 5:1! Juniorka posedmé v sezoně vyhrála a potřetí nastřílela v zápase pět nebo více branek (v září pět béčku Vltavínu a šest v Hostivaři).

V nadcházejícím 15. kole I. A třídy nastoupí naše juniorka v sobotu 29. března ve 14 hodin na holešovickém hřišti předposledního týmu tabulky Loko Vltavín B. Rezerva Lokády v jarní premiéře prohrála 1:5 ve Štěrboholích.

Na podzim naše posílená juniorka porazila doma holešovické béčko 5:2 hlavně zásluhou hattricku Lukáše Budějského, který dal tři góly přímo z trestných kopů a na další přihrál z rohu Tomáši Noskovi. Do sítě Vltavínu se trefil tehdy ještě Filip Turbák. Teď se ale dá očekávat, že posily z A-týmu bude mít hlavně soupeř, protože dopoledne hraje rovněž doma áčko Loko Vltavín utkání II. ligy s Pardubicemi.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „První jarní zápas a výhra 5:1, s tím jsem spokojen. Naše hra měla celkem slušné parametry. Strašnice přitom dost posílily, a to jak hráčsky, tak i funkcionářsky. Byla tam i nějaká okénka, zápas tak mohl skončit snad i 10:4. Jsem rád, že David Červený dosáhl hattricku a kluci si dobře zahráli. V tomto utkání prokázali, že je to baví.“

Autor hattricku David Červený: „První gól po přihrávce zleva, bylo to už snadné, dával jsem to do prázné brány. Potom jsem dostal centr z druhé strany od Filipa a gólmanovi jsem to poslal mezi nohy. Třetí byl po centru Evžena zprava a odraženém balonu na vápně, praštil jsem do toho a s tečí to došlo až do brány na zadní tyč. První hattrick na Vyšehradě, předtím snad někdy v žácích, je to už dlouho. S tím jsem spokojen, i když gólů mohlo být i víc. Hlavní je, že jsme vyhráli.“

Trenér PSK Union Roman Dubovči: „Celou zimu se chystáme na první mistrák s tím, že nastoupíme organizovaně a zodpovědně, abychom nedostali rychle gól, jenomže přesně tohle se nám stalo. Už ve třetí minutě vyrobíme hrubku a darujeme soupeři vedoucí gól. Tím se celá koncepce naší hry zhroutila a inkasovali jsme ještě jednou. Do druhé půle jsme to trochu změnili, abychom presinkem dostali domácí pod tlak, což se nám však dařilo jen chvílemi. Naopak jsme byli z rychlých brejků trestání dalšími inkasovanými brankami, to už jsme ale hráli vzadu na riziko. Prohráli jsme vysoko 1:5, mohlo to být méně, nicméně Vyšehrad si tři body zasloužil.“


Slavoj Vyšehrad B – PSK Union 5:1 (2:0)

Branky: 3,. 17. a 62. Červený, 79. Turbák, 84. Blažek – 67. Gruda.

Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 7:2.

Rozhodčí: Hlaváček – Petrášek, Hradil. ŽK: Duda, Čižikov – Kudrna.  

Diváků: 25.

Vyšehrad B: Mokrohajský – Duda (69. Blažek), Hanzlík, Příhoda, Kořínek – Turbák, Doksanský, Janda, Čižikov – Veverka (56. Komers), Červený. Na lavičce byl ještě připraven Kokeš. Trenér Jaroslav Klíma.

PSK Union: Obert – Emmerling, Hityk, Kudrna, Melichar – Lukáš, Katrák, Šerák (64. Antonín), D. Jánoš – Novák (46. Gruda), Hemerka. Trenér Roman Dubovči.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

4 – Červený, Čižikov, Doksanský, Rajnoch

3 – Budějský

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Turbák, Veverka

1 – Blažek, Duda, Hanzlík, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

9 – Turbák

2 – Čižikov, Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Aliapulios, Budějský, Červený, Doksanský, Dušek, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Příhoda, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka


Jarní premiéry Vyšehradu B za posledních 10 let  

 26. 3. 2005 (I. A třída): Sparta Krč B – Vyšehrad B 2:1 (0:1)    

26. 3. 2006 (I. A třída): Slovan Kunratice – Vyšehrad B 0:0

25. 3. 2007 (I. A třída): Sparta Krč B – Vyšehrad B 1:2 (0:2)

8. 3. 2008 (přebor): Háje JM – Vyšehrad B 1:0 (0:0)

15. 3. 2009 (přebor): Vyšehrad B – Přední Kopanina 0:2 (0:0)

14. 3. 2010 (přebor): Vyšehrad B – Cholupice 2:1 (1:0)

27. 3. 2011 (I. A třída): Štěrboholy – Vyšehrad B 3:1 (1:0)

25. 3. 2012 (I. A třída): Čechie Dubeč – Vyšehrad B 2:0 (1:0)

24. 3. 2013 (I. A třída): Čechie Dubeč – Vyšehrad B 2:0 (1:0)

23. 3. 2014 (I. A třída): Vyšehrad B – PSK Union 5:1 (2:0)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...