INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka po roce padla venku, prohru utrpěla v Holešovicích

Juniorka Jediný gól dvacet minut před koncem utkání rozhodl o prohře naší juniorky v Holešovicích. Rezerva Vyšehradu tak utrpěla vůbec první prohru v této sezoně venku, předtím totiž měla na hřištích soupeřů bilanci 4 – 3 – 0 a dosavadní dvě prohry šly na vrub listopadovým domácím porážkám s Tempem a Ďáblicemi v rámci slabšího závěru podzimu. Skončila tak krásná série celkově třinácti zápasů bez prohry venku, předtím kluci neprohráli na hřištích soupeřů víc než rok – naposledy padli loni 24. března v Dubči.

Domácí Loko Vltavín B tentokrát plně využil faktu, že krátce předtím hrál doma své druholigové utkání A-tým s Pardubicemi a do sestavy zařadil pět hráčů z druholigového mužstva: brankáře Pávka, obránce Bureše, Krimláka, Pozníčka a záložníka Škorvánka. V podzimním vzájemném utkání to bylo naopak, Vyšehrad těžil z přítomnosti „áčkařů“ a Lukáš Budějský dal nejen tři góly, na další ještě přihrával. Z tehdejší sestavy zálohy Vltavínu tentokrát nastoupili pouze dva hráči: Touška a kapitán Kubík.

Mladí hráči Vyšehradu podali na nezvykle rozlehlém hřišti, jež by mohlo sloužit i jako menší letiště, velmi dobrý výkon, na body však nedosáhli.

Po čtvrthodině vyrovnané hry se jako první odhodlal ke střele zdálky kapitán Vyšehradu Hanzlík. Trefil přesně k tyči, brankáře kvalit Pávka  bylo ovšem nesmírně obtížné překonat. Snad nějakou překvapivou akcí, což bylo na tak velké ploše stejně tak těžké. Po Hanzlíkovi to zkusil zdálky i Doksanský, ale přestřelil. Šest minut před poločasem kamerunský útočník domácích Ekane zkoušel přelobovat Mokrohajského, byl to ale spíš naivní pokus.

Hned v nástupu do druhé půle zastavil nadějný průnik Turbáka ofsajd. O tři minuty později byl Fíla před vápnem faulován, a tak se naskytla dobrá příležitost pro Doksanského. Měl však opět značně rozostřená mířidla a z trestného kopu minul.

Až potom se dostali do první vážnější šance i domácí, kdy si na trestný kop kapitána Kubíka naběhli dva spoluhráči, nestihli však balon před Mokrohajského bránou zasáhnout a ten skončil v zámezí. Pokud v nějaké činnosti juniorka Vyšehradu vyloženě neuspěla, pak to bylo zahrávání standardek, a to nejen přímých kopů, ale také rohů. Při standardkách B-týmu chybí rozehrávači typu Budějského, Noska či Frohny.

Přesně po hodině hry po dobré přihrávce Čižikova vystřelil v nadějné pozici Červený, bohužel hodně nedůrazně, a vzápětí uvolnil své místo na hřišti dorostenci Kozlovi. Ten je v U 19 obráncem, a tak došlo logicky k částečnému přeskupení sestavy. To už byl také na ploše Blažek místo Kořínka, jenž vydržel bez předchozího tréninku téměř hodinu hry. Odehrál ji bez vážnější chyby, což zaslouží velkou pochvalu.

V 65. min. po centru Turbáka zleva se zčistajasna ocitl v gólové šanci Veverka, jeho pokus z voleje žel postrádal nejen důraz, ale především přesnost. Přesně tohle však byla situace s momentem překvapení, z níž se dalo leccos vytěžit.

V 70. min. pak dorostenec Krejcar (oba s Kozlem hráli po delší pauze vynucené zraněním) vynikající kolmou přihrávkou nastartoval Blažka, ten se řítil na bránu domácích a v pravou chvíli vypálil po zemi. Měl však jedinou smůlu v tom, že proti němu stál brankář opravdu vysokých kvalit a střelu, již by většina gólmanů v I. A třídě pustila za svá záda, reflexivně zneškodnil.

Trvalo jen minutu a naplnilo se otřepané, ale zákonité fotbalové pravidlo „nedáš – dostaneš“. Domácí založili útok po své pravé straně, sedmnáctiletý náhradník Zatkal (na hřišti byl teprve šest minut) ukázal záda Doksanskému, probil se až před Mokrohajského a střelou z úhlu jej propálil: 1:0.

Tím bylo o majiteli tří bodů rozhodnuto. Ještě pět minut před koncem si vypracoval gólovou šanci domácí Pozníček, Mokrohajský jeho střelu skvěle vyrazil. Na prohře týmu v modrých dresech to ale už bohužel nic nezměnilo.

V nadcházejícím 16. kole I. A třídy nastoupí naše juniorka na domácím hřišti v neděli 6. dubna ve 13.15 h proti SK Hostivař. Hraje se hodinu po divizním utkání áčka Vyšehradu s LoKo Chomutov.


Trenér Loko Vltavín B Patrik Mičkal: „Před týdnem se nám nepovedl zápas ve Štěrboholích, a tak jsme využili možnosti posílit tým hráči z áčka, čehož chci využívat i do budoucna. Mladí fotbalisté okolo nich rostou. Je to moje premiérová výhra u tohoto týmu, jsem za ni šťastný. Zápas jsme odbojovali, odmakali, a tak to má vypadat. Díky bojovnosti jsme získali tři body, a to se pak hned všem pracuje lépe, nejen hráčům, ale i trenérům a funkcionářům.“

Trenér Vyšehradu B Jaroslav Klíma: „Těžký zápas proti posílenému soupeři a z naší strany jednoznačně výborný výkon. O lepší výsledek nás připravilo zaváhání Dokyho, kdy podcenil situaci, vypustil běžecký souboj a dostali jsme z toho jediný gól zápasu. Těsně předtím měl gólovou šanci Bláža, bohužel mu to Pávek chytil. Ale klobouk dolů před tím, že Bláža jako gólman nastoupí v poli a dokáže vytvořit takovou nebezpečnou situaci před bránou soupeře. Celkově jsme byli podle mého názoru herně lepší. Opakuji, navzdory porážce jsem velmi spokojen s tím, co kluci na Vltavínu převedli, mělo to parametry minimálně na přebor. Jen mě mrzí, že naše úsilí znegují hráči jako Ota Houdek a Matěj Rajnoch, kteří se vybodli na Vyšák a jdou hrát raději někam přebor. S nimi bychom byli někde úplně jinde a juniorka se mohla o ten přebor sama porvat. Něco se tu naučili, něco si tu odbyli, a zatímco jiní kluci leccos skousli, aby měla naše hra hlavu a patu, oni se rozhodli odejít.“


Loko Vltavín B – Slavoj Vyšehrad B 1:0 (0:0)

Branka: 71. Zatkal.

Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:3.

Rozhodčí: Švorc – Kutiš, Šároka ml. ŽK: Zatkal – Duda.

Diváků: 60.


Loko Vltavín B: O. Pávek – Bureš, Touška, M. Krimlák, Pozníček – Nesvadba, Staněk, O. Kubík, Škorvánek – Čermák (65. Zatkal), Ekane (75. Hübl). Trenér Patrik Mičkal.

Vyšehrad B: Mokrohajský – Kořínek (57. Blažek), Duda, Hanzlík, Aliapulios – Turbák, Doksanský, Krejcar, Čižikov – Červený (60. Kozel), Veverka. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...