INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka nečekaně podlehla zachraňující se Hostivaři 1:2

Juniorka – Červené dresy letos na jaře Vyšehradu štěstí moc nenesou. Před týdnem v nich A-tým prohrál divizní zápas s Neratovicemi, zatímco tentokrát si je oblékla juniorka a také ona vyšla naprázdno. Na Vyšehradě v utkání 16. kola I. a třídy nečekaně podlehla 1:2 o záchranu bojující Hostivaři, tedy mužstvu, na jehož hřišti vyhrála na podzim v prvním vzájemném souboji vysoko 6:0.

Oproti tomuto zářijovému utkání se ovšem tentokrát hostivařská základní sestava lišila hned na osmi postech. Nechyběl v ní ani forvard Lukáš Primus, tedy bývalý hráč našeho dorostu i juniorky. Na Vyšehrad nemusí mít zlé vzpomínky, před dvěma roky vstřelil dokonce gól za A-tým šemíků v divizním zápase s Litolí. Tentokrát se ale prosadil v roli soupeře a právě jeho rychlý gól vtiskl ráz průběhu celého utkání, jež také nakonec vyústilo v překvapující výsledek.

Hodinu po dopoledním zápase A-týmu s LoKo Chomutov, v němž kryl penaltu soupeře a nakonec si připsal vychytanou nulu, se objevil i v bráně juniorky Honza Procházka. Ve dvou zápasech za sebou už ale štěstí neměl. Naši borci totiž vstoupili do zápasu dost laxně a už ve druhé minutě pustili do gólové šance hostivařského Stádníka. Jeho střelu stihl ještě Procházka vyrazit, na dorážku Primuse už ale reagovat nemohl: 0:1.

Až potom začalo očekáváné dobývání hostivařských hradeb, ty ale držely tentokrát hodně pevně. V 9. min. mohl vyrovnat Čižikov, zadáci hostí ale jeho střelu stihli zblokovat. Přesně po půlhodině hry se odhodlal k trestnému kopu zpoza vápna Veverka, a udělal to dobře, bohužel jeho střelu zastavila tyč. Hosté spoléhali na brejky a ve 32. min. střelu Mihajlovského zastavil metr před brankovou čarou Duda, a zabránil tak druhé katastrofě. O tři minuty později se probil do šance Veverka, v poslední chvíli ale přišel o míč a bylo po šanci.

Ve 36 min. stoper Choma sestřelil ve vápně hráče našeho A-týmu Chalupu – zjevná penalta bez nejmenších pochybností, přesto rozhodčí Bočok nechal pokračovat ve hře. Čtyři minuty nato po hezké přihrávce od Dudy Červený zblízka trefil jen gólmana Sládka.

Ve 44. min. na hranici vápna Píša fauloval Turbáka, tentokrát ale Veverka přímý kop z velmi slibné pozice pokazil, balon letěl hodně mimo tři tyče. Těsně před poločasem ještě zaútočili hosté a někdejší hráč Vyšehradu Balogh z úhlu minul Procházkovu bránu.

Hosté se přesto radovali podruhé, a sice sedm minut po změně stran. A zase byl u jejich vstřelené branky Stádník. Na jeho rohový kop si naběhl do vápna Daniel Nebřenský a nikým neobtěžován pohodlně hlavičkoval do sítě: 0:2. Poměr rohů byl v celém utkání 13:1, přesto Hostivař z toho svého jediného vytěžila gól…

Na hřiště se dostali i další hráči v červeném dresu a hned první z nich, dorostenec Žampa, dal hře juniorky z pozice podhrotového hráče směrem dopředu očekávaný impulz a trochu vyšší obrátky. Jenomže s koncovkou to bylo horší. Doksanský pálil zdálky metr vedle, po rohu Chalupa hlavou těsně minul a parádní bombu kapitána Hanzlíka Sládek zpod břevna vytěsnil na roh.

Po hodině hry se ale přece jen blýsklo na možný zvrat v utkání, k odraženému míči v mlýnici se prodral Červený a zakončil: 1:2!

Zbývala celá půlhodina na to, s vývojem skóre ještě něco udělat. Neurodilo se však nic z tlaku ani dalších šancí. Tu největší měl osm minut před koncem po rohu Doksanského Duda, zblízka ale trefil jen brankáře hostí.

Se soupeřem, kterého měla jednoznačně porazit, tak prohrála juniorka 1:2. Přesto učinil po zápase hezké a sportovní gesto trenér Jaroslav Klíma, když šel poblahopřát k výkonu i vstřelené brance našemu bývalému hráči Lukáši Primusovi. Naši hráči si však od trenéra vysloužili hned na místě docela ostrou kritiku.

V nadcházejícím 17. kole I. A třídy se naše juniorka představí na vysočanském hřišti SK Praga. Hraje se v sobotu 12. dubna dopoledne v 10.30 hod., tedy souběžně s divizním zápasem A-týmu v Lovosicích. Pragovka je dalším soupeřem bojujícím o záchranu, naposledy prohrála 1:3 ve Štěrboholích a je dvanáctá v tabulce. Na podzim jsme ji doma porazili 2:0 brankami Martina Doksanského a Honzy Komerse.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Po prvních dvou jarních zápasech, v nichž jsme podali dobrý výkon, přišlo tentokrát asi nemístné uspokojení. Dostali jsme rychlý gól, kdy byla ještě polovina našeho mužstva myšlenkami v kabině. Naopak vlastní šance jsme neproměnili, a tak měl zápas hned od začátku pro nás špatný vývoj. Kluci si uvědomili, jak těžké je hrát do plných a spolu s tím i fakt, že mají stále co učit.“

Trenér Hostivaře Stanislav Šafránek: „Pro nás nečekané, zato hodně důležité body. Tím je v naší situaci každý bod. Byli jsme daleko úspěšnější a produktivnější v koncovce než domácí, z mála šancí jsme vytěžili dva góly. Vyšehrad měl výrazně víc ze hry, ale dostával se těžce k zakončení a navíc mu chyběla střelba ze střední vzdálenosti. Za bojovnost jsme si ale vítězství zasloužili. Otázkou samozřejmě zůstává, zda nám tyto  tři body nakonec pomohou k záchraně v soutěži. doufáme ale, že nás to nakopne  - přesně takový zápas, v němž by si naši hráči uvědomili, že mohou vyhrávat, budou-li bojovat na doraz, jsme totiž potřebovali.“


Slavoj Vyšehrad B – SK Hostivař 1:2 (0:1)

Branka: 61. Červený – 2. Primus, 52. D. Nebřenský.  

Střely na branku: 10:5. Střely mimo:8:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:4.

Rozhodčí: Bočok – David, Fazekaš. ŽK: Hanzlík, Kořínek – Stádník, J. Nebřenský, Primus, Choma.

Diváků: 35.


Vyšehrad B: Procházka – Duda, Příhoda (58. Kořínek), Hanzlík, Aliapulios (50. Žampa) – Chalupa, Doksanský (84. Kozel), Veverka (79. Rygl), Čižikov – Turbák, Červený. Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

Hostivař: Sládek – Vondrášek, Kaňka, Choma, J. Nebřenský – D. Nebřenský – Mihajlovski, Píša (87. Pečenka), Stádník, Balogh – Primus. Trenér Stanislav Šafránek.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

5 – Červený

4 – Čižikov, Doksanský, Rajnoch

3 – Budějský

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Turbák, Veverka

1 – Blažek, Duda, Hanzlík, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

9 – Turbák

2 – Čižikov, Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Aliapulios, Budějský, Červený, Doksanský, Dušek, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Příhoda, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...