INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka vyhrála na Pragovce, přestože měla jen deset hráčů

Juniorka Doslova hrdinský výkon podalo „deset statečných“ při utkání naší juniorky na hřišti Pragy ve Vysočanech. Navzdory absenci jednoho hráče v poli vytěžila z utkání 17. kola I. A třídy plný počet tří bodů, když o vítězství 1:0 rozhodl po necelé hodině hry gól Martina Doksanského. A to ještě předtím v první půli Doky neproměnil penaltu.

Naše rezerva tak zůstala na pátém místě tabulky A-skupiny I. A třídy, protože vyhrály i čtvrté Ďáblice. Na druhé straně uhájila své postavení před šestou Čechií Dubeč i sedmou Viktorií Štěrboholy, které nyní rovněž získaly tři body. Právě Štěrboholy jsou naším nadcházejícím soupeřem, na Vyšehradě se představí již ve středu.

Vzhledem k tomu, že ve stejný čas jako juniorka hrálo v sobotu dopoledne i áčkoVyšehradu v Lovosicích a brzy odpoledne starší dorost na východě Čech v Hlušicích, vedl juniorku na Pragovce sportovní ředitel klubu Milan Doruška. Byl to jeho třetí zápas v roli kouče a k předchozím dvěma výhrám přidal třetí.

Vyšehrad si dal vlastní gól ještě před začátkem utkání, to když se bez omluvy na zápas nedostavila dvojice hráčů, a tým tak odehrál celý zápas na Pragovce pouze v deseti. Domácí Pragovce (v její základní sestavě se objevili jen čtyři hráči, kteří nastoupili na podzim na Vyšehradě: Přída, Venglář, Sedlák a Dolejš) chvíli trvalo, než vyšehradské hráče na hřišti spočítala a zvýšila svoji aktivitu. Jenomže o gól se připravila sama. Buď vzpomínala na své klubové kolegy-ragbisty a nepřesně ostřelovala Blažkovu bránu, nebo ji o slibnou šanci připravila pozorná vyšehradská defenziva v čele s Blážou.

Tlak Pragy byl chvílemi opravdu silný, hosté se ale i tak nesoustředili jen na bránění a snažili se o postupný útok. Před domácího brankáře Resla se dostávali sporadicky, ale když už se dostali ke kombinaci poblíž pragovácké brány, bylo z toho prakticky vždy nebezpečí. Domácí se nepoučili, a tak přišlo varování největší. Po spolupráci s Turbákem se probil do šestnáctky Čižikov, kde jej rukama stáhl k zemi domácí gólman. K penaltě se postavil Doksanský, ale míč napálil jen do tyče.

Naši juniorku ale tento důležitý moment nesrazil do kolen. Dál předváděla trpělivý fotbal a vyrážela do nebezpečné ofenzivy. Koncem první půle už domácí tolik nehrozili a diváci viděli vyrovnaný zápas.

Ten gradoval po změně stran, kdy se nejprve prodíral do slibné šance Turbák. Krátce poté zopakoval důrazný průnik do vápna Doksanský, v souboji byl silnější než jeho bránící protihráč, dostal se tak před něj a pak už neměl problém prostřelit domácího brankáře: 0:1!

Pro hráče Pragy to byl frustrující moment, z něhož se už do konce zápasu nevzpamatovali. Dál se snažili s výsledkem něco udělat, ale mladí fotbalisté Vyšehradu hráli opravdu skvěle pozičně. Navíc se dál pouštěli do odvážných průniků. Po jednom z nich měl na noze druhý gól Čižikov. Obehrál dva hráče, dostal se tváří v tvář brankáři, místo zakončení do odkryté části brány ale poslal střelu na přední tyč, kam se stihl gólman Resl položit a výtečným zákrokem dál držel šance Pragovky.

Jeho spoluhráči si v závěru utkání vytvořili víceméně platonický tlak. Zahrávali několik rohových kopů a standardek, v jejich hře ale převládala zbrklost a nepřesnost. Našim hráčům  se tak po výbuchu v minulém kole doma proti Hostivaři povedl reparát na jedničku a z Vysočan si odvezla velmi cennou výhru 1:0.

V nadcházejícím 18. kole I. A třídy se naše juniorka představí již ve středu 16. dubna v 18.00 hod. doma na Vyšehradě při zápase s Viktorií Štěrboholy.

Kouč Vyšehradu B Milan Doruška: „K neúčasti dvou hráčů se raději nebudu vyjadřovat, nebylo by to nic slušného… Ti kluci si musí uvědomit, že nechali ve štychu své spoluhráče, což je v týmových sportech neomluvitelné. Někteří naši hráči z toho také byli před utkáním pořádně rozladěni, a tak jsem měl paradoxně největší práci s tím, abych je vrátil myšlenkami zpět. Celý tým ale odehrál zápas ve velkém stylu a před všemi kluky smekám. Všichni do jednoho si hrábli na dno svých sil a do puntíku plnili taktické pokyny – to byl základ úspěchu v tomto zápase.“

Předseda SK Praga Petr Končický: „Chybělo nám sice šest hráčů základní sestavy, přesto jsme si vypracovali tolik šancí, že jsme mohli vyhrát klidně 10:0. Pozdě ale bycha honit… Vyšehrad hrál chytře, odkopával míče nebo chodil do naší otevřené obrany. Fotbal hrát umíme, což jsme dokázali třeba i v zimě, kdy jsme porazili přeborový Radotín na jeho hřišti 7:0. Teď jsme se ale zasekli a musíme se rychle znovu chytit, protože jsme v pásmu ohrožení sestupem do I. B třídy.“


SK Praga Vysočany – Slavoj Vyšehrad B 0:1 (0:0)

Branka: 58. Doksanský.  

Rozhodčí: Plzák – Zloch, Zíka. ŽK: Slavík, Střecha – Hanzlík.  

Diváků: 60.

Ve 35. min. neproměnil Doksanský (Vyšehrad B) penaltu.


Praga: Resl – Střecha, Přída, Jankulár, Slavík (73. Z. Končický) – Mihalík, Venglář (60. Vosecký), Pivoňka, Sedlák – Dolejš, Dumanov (65. Dvorský). Trenér Lumír Honzek.

Vyšehrad B: Blažek – Duda, Hanzlík, Příhoda, Aliapulios – Kořínek, Čižikov, Doksanský, Turbák – Š. Klíma. Trenér Milan Doruška.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

5 – Červený, Doksanský

4 – Čižikov, Rajnoch

3 – Budějský

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Turbák, Veverka

1 – Blažek, Duda, Hanzlík, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

9 – Turbák

2 – Čižikov, Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Aliapulios, Budějský, Červený, Doksanský, Dušek, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Příhoda, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...