INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka rozdrtila Kbely 7:0, Červený znovu trefil hattrick

Juniorka Nejvyššího vítězství v sezoně dosáhla během poslední dubnové neděle naše juniorka. Na Vyšehradě převálcovala Spartak Kbely 7:0, a tak se udržela na čtvrtém místě tabulky. Na třetí Sokol Kolovraty, tedy nadcházejícího soupeře, však ztrácí ještě 5 bodů. Nicméně takovou kanonádu spustila rezerva šemíků v I. A třídě poprvé od září roku 2010, kdy převálcovala Čechii Dubeč 8:1. Tehdy dala sedm branek až ve druhém poločase.

Mužstvu sice tentokrát chyběl jeho nejproduktivnější hráč Filip Turbák (2 branky + 10 asistencí v juniorce), přesto si s jeho absencí dokázalo poradit. Již v základní sestavě se objevili tři dorostenci Dušek, Kokeš a Komers, další dva – Řezáč s Hulešem – přišli na plochu ve druhé půli. Hattrickem se blýskl David Červený, tedy stejně jako v jarní premiéře proti PSK Union. Dvakrát se trefil střídající Honza Řezáč, jednou pak Přemek Dušek a Martin Doksanský. Tři gólové asistence nasbíral Evžen Čižikov.

Ač tomu výsledek nenapovídá, Kbely nastoupily v hodně podobné základní sestavě jako v podzimním vzájemném souboji u nich doma – jen se třemi změnami (tehdy skončil zápas 2:2). A také na Vyšehradě se zpočátku docela činily. Již ve 2. min. se dostal po standardce do gólové šance Paulík, jeho bomba však o půl metru přeletěla břevno Mokrohajského brány. Chvíli nato se jej pokusil přelobovat Vitovič, Duda však balon na malém vápně odvrátil. Naopak v 10. min. se dostal na druhé straně do vyložené příležitosti Veverka, hlavou ale zblízka minul.

Ve 12. min. postihla Kbely fatální ztráta, musel totiž odstoupit velezkušený stoper Haniak se svalovým zraněním. Ještě na sklonku úvodní čtvrthodiny zahrozili hosté Čéškou, ale Duda byl včas na místě a v poslední chvíli kbelskou šanci zmařil.

Skóre se začalo měnit ve 24. min. K odraženému míči se probil Dušek a parádním „angličanem“ překonal gólmana Cabáka: 1:0! Hned nato mohl vyrovnat Pleticha, jenž nahradil v sestavě hostí Haniaka, ale ukvapil se a přestřelil.

Ve 38. min. po přihrávce zleva od Aliapuliose propálil gólmana Doksanský: 2:0! A těsně před odchodem do šaten padl i třetí gól. Po signálu při rohu se vydal k bráně soupeře s balonem Dušek, viděl lépe postaveného spoluhráče, kterým byl Červený: 3:0!

Po změně stran nebohé Kbely de facto rezignovaly a dostaly další čtyři góly. Deset minut po obrátce po přihrávce od Čižikova opět Červený obešel protihráče a střelou k tyči zvýšil: 4:0!

To už byl na hřišti i Řezáč, který zanedlouho po rohu Čižikova využil chyby obrany hostí a krásně trefil: 5:0! Pár minut nato po akci Doksanského s Čižkovem opět zakončoval Řezáč: 6:0!

Čtvrt hodiny před koncem pak Duda obešel protihráče, přihrál před bránu, kde si Červený udělal otočku s míčem a završil svůj druhý jarní hattrick: 7:0!

V příštím 20. kole I. A třídy čeká naši juniorku nováček Sokol Kolovraty, který ovšem naposledy utržil nečekaný debakl ve Štěrboholích, odkud si odvezl prohru 0:5. Klesl tak ze druhé na třetí příčku a na vedoucí FC Tempo ztrácí už 6 bodů. Naše juniorka jich ztrácí na favorita ze Lhotky 11, a tak může letošní sezonu dohrávat v poklidu a soustředit se na co nejlepší herní projev bez zbytečných nervů a přehnaných obav o výsledky.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Výsledek 7:0 je pro kluky povzbuzením, aby je to i nadále bavilo. Všichni si s chutí zahráli a dali jsme spoustu hezkých branek. Výborný výkon podal kapitán U 19 Přemek Dušek a jsem rád, že se v týmu dospělých postupně adaptují i další naši dorostenci. Nechce zapomenout ani na brankáře Radima Mokrohajského, který musel vyřešit asi tak tři složité situace, aby uhájil čisté konto. I on zaslouží pochvalu.“

Trenér Kbel Radim Povýšil: „Už dlouho jsme neinkasovali takový debakl. Samozřejmě bylo pro nás ztrátou, že musel brzy po zahájení hry odstoupit zraněný Tomáš Haniak, ale ostatní kluci to měli i tak zvládnout lépe. S výjimkou úvodu zápasu jsme byli směrem dopředu prakticky neškodní a ve druhé půli už to bylo z naší strany na ručník. V defenzivní činnosti jsme skoro vůbec neobsazovali protihráče, kteří tak mohli v poklidu zpracovat balon a zamířit. Vyšehrad trestal naše chyby, navíc využil téměř všechny své šance. Jsme na tom zle psychicky, už proto, že jsme dali na jaře zatím jen jeden gól. My jsme jich zatím ani moc nedostávali, tentokrát jsme ale totálně vyhořeli. Musíme se co nejrychleji vzchopit, abychom pro Kbely I. A třídu zachránili.“


Slavoj Vyšehrad B – Spartak Kbely 7:0 (3:0)

Branky: 45., 55. a 76. Červený, 60. a 68. Řezáč, 24. Dušek, 38. Doksanský.

Rozhodčí: Švorc – Vojtěch, Wimmer. ŽK: Veverka, Duda (oba Vyšehrad B).

Diváků: 25.


Vyšehrad B: Mokrohajský – Duda, Čižikov, Hanzlík, Doksanský – Dušek (60. Blažek) – Kokeš (50. Řezáč), Veverka, Aliapulios – Červený, Komers (55. Huleš). Trenér Jaroslav Klíma.

Kbely: Cabák – Sysel, Skoč, Haniak (12. Pleticha), Jegorovs – Paulík, Vitovič, Bareš, Horní – Podzemský (75. Souček), Čéška. Trenér Radim Povýšil.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

9 – Červený

6 – Doksanský

4 – Čižikov, Rajnoch

3 – Budějský

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Řezáč, Turbák, Veverka

1 – Blažek, Duda, Dušek, Hanzlík, Macháček, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

10 – Turbák

6 – Čižikov

2 – Aliapulios, Dušek, Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Budějský, Červený, Doksanský, Duda, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Příhoda, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka, Žampa

 

Brankové žně juniorky za posledních 10 let

(utkání se sedmi a více vstřelenými góly v I. A třídě)

 

14.  5. 2006: Vyšehrad B – Podolí 8:4

4.  6. 2006: Vyšehrad B – Slivenec 8:4

19.  8. 2006: Vyšehrad B – Sparta Krč B 7:2

10.  6. 2007: Vyšehrad B – Řeporyje 9:1

19.  9. 2010: Vyšehrad B – Dubeč 8:1

27.  4. 2014: Vyšehrad B – Kbely 7:0

 

Nejproduktivnější hráči Vyšehradu k 28. 4. 2014

(góly a přihrávky dohromady v A-týmu, juniorce a U 19)

 

19 – Kočí (5 branek +14 asistencí)

18 – Červený (12+6)

14 – Žampa (5+9)

13 – Komers (8+5), Turbák (2+11)

12 – Mojdl (6+6)

11 – Ansuma (8+3), Budějský (7+4), Jung (7+4), Nosek (3+8)

10 – Kavka (9+1), Sup (6+4), Dušek (5+5), Čižikov (4+6)

 

Absolutně nejproduktivnějším hráčem Vyšehradu je starší žák Azilinon. Jen za tým U14 nastřílel 28 branek a nasbíral 17 asistencí, další zápisy si připsal také v U 15.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...