INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Turbák se trefoval i v utkání juniorky: s Chabry hrála 2:2

Juniorka Stejně jako na podzim v Dolních Chabrech skončila i jarní odveta na Vyšehradě remízou. Tentokrát ale ne 3:3, nýbrž 2:2. Hosté přijeli k utkání 21. kola I. A třídy nejen bez Vladimíra Šmicera, Patrika Bergera a Ivana Haška, ale i superveterána Ladislava Vízka, jenž oslaví počátkem příštího roku šedesátiny. Možná jim to ale nakonec pomohlo ke svižnějšímu hernímu projevu, ostatně dvakrát v zápase vedli, dvakrát však dokázal vyrovnat Filip Turbák. Ten měl v neděli 11. května 2014 velký střelecký den, neboť už dopoledne se jednou trefil v divizním derby A-týmu Vyšehradu s Aritmou, a přispěl tak k vítězství šemíků 4:0.

Naše juniorka po remíze s chaberským soupeřem klesla na 6. místo tabulky – z páté příčky ji vytěsnily Štěrboholy, jež porazily 4:0 Dubeč a jsou aktuálně nejlepším týmem jara.

Chabry pod vedením trenéra Zdeňka Peclinovského, někdejšího řízného stopera Slavie a později i Sparty, postrádaly kromě jmenovaných hvězd minulosti i zraněného kanonýra Dejmka. V brance se zato objevil nám dobře známý Jakub Kovář, který podstoupil loni v létě přípravu právě na Vyšehradě. A zachytal velmi dobře.

Hosté hráli velmi aktivně a po deseti minutách šli do vedení. Po rychlé akci Pavel Linek našel ve vápně volného Jana Bauera a trenér fotbalistek Slavie (s nimiž má letos velkou šanci získat titul mistryň republiky) vypálil pohotově a bez přípravy přesně na zadní tyč: 0:1. Ani brankář Mokrohajský, který dopoledne v divizním derby s Aritmou vychytal nulu, neměl šanci na brilantní střelu těsně nad zemí zareagovat.

O tři minuty později se probil do šance Turbák, jeho střelu ale stihl včas zblokovat kapitán hostí Trojan. Ten však musel brzy odstoupit se zraněním.

Hrál se otevřený fotbal a šance se střídaly na obou stranách. Vyloženější měly Chabry, Mokrohajský je ale zneškodnil. Pět minut před poločasem je potrestal Turbák a vyrovnal: 1:1! Ve 44. min. měl ještě čistou gólovou příležitost Červený, bohužel minul. Nedáš – dostaneš, a do kabin se šlo za stavu 1:2. Těsně před pauzou Pavel Linek zdálky lobem nachytal Mokrohajského, který stál hodně před bránou a stihl míč jen tečovat: 1:2.

Hned po změně stran mohl zvýšit Bauer, gólmana Vyšehradu ale tentokrát nepřelstil. V 64. min. se opět Bauer ocitl v situaci, ze které prakticky nebylo možné nedat gól, přesto se tak stalo. Než se Bauer rozhodl, zda poslat bez problémů míč do odkryté brány Vyšehradu, nebo vybídnout ke snadnému skórování někoho ze svých spoluhráčů, stihl mu vykrýt prostor Mokrohajský a fantastickým zákrokem odčinil svoje zaváhání při druhém gólu.

Tři minuty nato znovu trestal soupeře Turbák. Po velmi hezké individuální akci střídajícího Štěpána Klímy a jeho přihrávce od zadní čáry už neměl Turbák problém: 2:2! Dal tak v neděli už třetí gól, jeden dopoledne za áčko a dva odpoledne za béčko.

Potom po faulu na Štěpána Klímu kapitán Hanzlík z trestného kopu těsně minul a v 79. min. mohl zápas rozhodnout ve prospěch Vyšehradu Červený. Nejlepší střelec juniorky ale neměl svůj den, zblízka trefil jen Kováře a bylo po možnosti zápas zcela otočit. Popsat úplně všechny šance ani nelze, bylo jich v tomto utkání opravdu hodně a střídaly se v rychlém sledu na obou stranách.

V příštím 22. kole I. A třídy hraje juniorka Vyšehradu v sobotu 17. května od 17 hodin na hřišti sedmého týmu tabulky Čechie Dubeč. Potom ještě přijdou na řadu utkání s Újezdem nad Lesy, na hřišti vedoucího Tempa, s Dolními Počernicemi a na závěr v Ďáblicích.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Jsem spokojen, kluci si zahráli proti kvalitnímu soupeři dobrý fotbal. Starší hráči Chaber, co už mají něco za sebou, stále umějí rozdávat fotbalovou radost. Takového Kloučka mít v týmu juniorky, byli bychom na postup do přeboru. Hráč jeho formátu by dokázal mužstvo vyhecovat, stmelit, dal by našemu hernímu projevu štábní kulturu. Potom je také škoda, co neproměníme. Nejvíc šancí tentokrát spálil David Červený, tak čtyři až pět. Na gólové příležitosti to bylo tak 8:5 pro nás. Divákovi se musel zápas líbit, hrálo se nahoru dolů, byly vidět pěkné kombinace, šance a čtyři góly.“

Autor obou gólů juniorky Filip Turbák: „Na góly pro mě úspěšný den, dohromady jsem dal tři. Škoda jen, že jsme to v odpoledním zápase s juniorkou nedotáhli do vítězného konce. Chabry hrály velmi dobře, to ano, my jsme je však mohli nakonec potrestat za to, že zápas nerozhodly už předtím ve svůj prospěch. Za stavu 2:2 měl velkou šanci dát vítězný gól David Červený, ale vychytal ho gólman Jakub Kovář.“

Trenér Dolních Chaber Zdeněk Peclinovský: „Jsem zklamán, tohle utkání jsme měli vyhrát. Na druhou stranu měli domácí v závěru několik šancí, které také nevyužili, a tak je remíza nakonec spravedlivá. Po této bodové ztrátě se nám vedoucí Tempo vzdálilo na šest bodů, ale zbývá ještě pět kol a myslím, že nějaké body ještě ztratí. Situace v tabulce nás podvědomě žene do soutěžení o prvenství v I. A třídě, to ano, pokud bychom to ale mysleli vážně s postupem do přeboru, museli bychom tady vyhrát. Je to hlavně o proměňování šancí. My jsme měli tisíciprocentní možnost zvýšit naše vedení z 2:1 na 3:1, zahodili jsme ji však a chvíli nato inkasovali vyrovnávací branku. Před ní sice byl na polovině hřiště faul domácího hráče při skluzu, ale na to se nechci vymlouvat, jinak rozhodčí pískal dobře a zápas neovlivnil. Prohráli jsme si to sami, což říkám proto, že remíza z tohoto utkání je pro nás porážkou.“

 

Slavoj Vyšehrad B – SK Dolní Chabry 2:2 (1:2)

Branky: 40. a 67. Turbák – 10. Bauer, 45. P. Linek.

Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:4.

Rozhodčí: Petrášek – Hurych, Kříž. ŽK: Klouček, Bauer (oba Chabry).

Diváků: 40.


Vyšehrad B: Mokrohajský – Duda, Hanzlík, Příhoda (46. Kokeš), Doksanský – Veverka, Krejcar (46. Š. Klíma), Čižikov, Aliapulios – Červený, Turbák. Trenér Jaroslav Klíma.

Dolní Chabry: Kovář – Jiroušek, T. Peclinovský, Trojan (22. Bajrami), Margolius – D. Janda, Palma, Klouček, Bauer – P. Linek, Houzar (86. T. Linek). Trenér Zdeněk Peclinovský.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

9 – Červený

6 – Doksanský

4 – Čižikov, Rajnoch, Turbák

3 – Budějský, Řezáč

2 – Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Veverka

1 – Blažek, Duda, Dušek, Hanzlík, Macháček, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

10 – Turbák

7 – Čižikov

2 – Aliapulios, Dušek, Hanzlík, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Budějský, Červený, Doksanský, Duda, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Š. Klíma, Nosek, Příhoda, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka, Žampa


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...