INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hanzlík korunoval dubečskou přestřelku zásahem z 51 metrů

Juniorka Bod za divokou remízu 5:5 získala naše juniorka v utkání 22. kola I. A třídy na hřišti v Dubči. Zápas v dešti na těžkém terénu přinesl dramatický vývoj skóre: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4 a 5:5. Vyrovnávací branku, v tomto zápase celkově desátou, vstřelil kapitán rezervy Vyšehradu Radek Hanzlík z trestného kopu, který zahrával přesně z geometrického středu dubečského hřiště. A to má na délku 102 metrů.

Už před ním se v dresu hostujícího týmu dvakrát trefil David Červený, který si kromě toho připsal tři gólové asistence. Jednou se pak zapsali do listiny střelců Jan Veverka, Jindřich Duda a nakonec zmíněný Radek Hanzlík. Zajímavé je i to, že podzimní vzájemný souboj na Vyšehradě skončil rovněž dělbou bodů, ale po bezbrankové plichtě.

Oba týmy nastoupily bez svých ofenzivních opor, Dubeč postrádala zraněného kanonýra Marka Kropelnického, který to vždy na Vyšehrad uměl, zatímco v týmu hostí chyběl Filip Turbák.

Téměř po celou úvodní půlhodinu toho moc zajímavého k vidění nebylo. Ve 28. min. ale zaváhali hned dva zadáci Vyšehradu, toho využil bezezbytku Doubek a otevřel skóre: 1:0.

Až ve 34. min. vyslali naši hráči první střelu na brankáře Panaiota a jejím autorem byl Čižikov. O minutu později se už ale hráči Vyšehradu radovali z vyrovnávacího gólu. Štěpán Klíma prodloužil balon na Červeného, ten utekl podél lajny, odcentroval před bránu a nabíhající Veverka míč dorazil: 1:1!

Dvě minuty nato po další hrubce jednoho našich zadáků mohli jít domácí opět do vedení, velkou šanci ale zahodili. Naopak ve 45. min. inkasovali gól do šatny. Po další přihrávce od Červeného poslal Vyšehrad do vedení Duda: 1:2!

Už dvě minuty po pauze pak Doksanský vybídl ke skórování Červeného a ten střelou podél gólmana zvýšil: 1:3! Uplynuly ovšem další dvě minuty, přišla další velká chyba v defenzivě a Hajner vstřelil kontaktní gól: 2:3. Následný velký závar ve vápně už dopadl pro Vyšehrad mnohem lépe, obešel se totiž bez inkasované branky.

Po hodině hry a přihrávce od Štěpána Klímy se trefil už podruhé Červený: v 62. min. 2:4! V polovině druhé půle pak sám vybídl centrem ke skórování Veverku, ten ale na míč nedosáhl. V 72. min. naši hráči znovu zaspali před vlastní bránou a domácí náhradník Grigoreanu opět snížil na 3:4.

Tento stav vydržel až do 87. minuty, mezitím ale ještě spálil vyloženou šanci Červený, když minul odkrytou bránu. Naopak Čechie měla zhruba deset minut před koncem utkání tři gólové šance.

V 88. min. Vender trefil obloučkem na zadní tyč a srovnal na 4:4. Jen několik vteřin nato po rohovém kopu Dohnálek, který přišel těsně předtím na hřiště. Propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal Dubeč do vedení 5:4.

Po rozehrání míče ze středu hrací plochy ale domácí faulovali Červeného a exekuce trestného kopu se ujal v 90. min. Hanzlík. Z poloviny hřiště poslal míč do ohně, balon však nikdo netečoval, navíc na mokrém terénu brankář Panaiot zle odhadl jeho odskok. Balon jej proto přeskočil a skončil v síti: 5:5! Na další vývoj skóre směrem k tomu házenkářskému už nezbyl čas, zápas tak skončil divokou plichtou 5:5.

V příštím 23. kole I. A třídy naše juniorka přivítá na Vyšehradě soupeře z Újezdu nad Lesy. Zápas se hraje v neděli 25. května ve 13.15 h, má tedy výkop zhruba hodinu poté, co skončí divizní zápas A-týmu s Novým Borem. V posledních třech kolech pak Vyšehrad B nastoupí na hřišti vedoucího Tempa (sobota 31. května, 17 h), doma proti Dolním Počernicím (neděle 8. června, 13.15 h) a na závěr v Ďáblicích (sobota 14. června, 17 h).


Sekretář Čechie Dubeč Josef Říha: „S rychlými hráči Vyšehradu jsme měli problémy. Jen s obtížemi jsme zastavovali jejich brejky, z nichž jsme také většinou inkasovali góly. Remíza po strhujícím závěru utkání je ale nakonec spravedlivá.“

Sportovní ředitel Vyšehradu Milan Doruška: „Společně s trenérem Jardou Klímou jsme nabádali naše hráče, aby se na mokrém terénu snažili střílet ze všech možných i nemožných pozic, a nakonec nám tohle vyneslo vyrovnávací gól v devadesáté minutě. Zápas byl vyrovnaný a přestože měli domácí celkově víc šancí, remíza je nakonec spravedlivá.“

 

Čechie Dubeč – Slavoj Vyšehrad B 5:5 (1:2)

Branky: 28. Doubek, 49. Hajner, 72. Grigoreanu, 88. Vender, 89. Dohnálek – 47. a 62. Červený, 35. Veverka, 45. Duda, 90. Hanzlík.

Rozhodčí: Stumpf – Hurych, Budař. Bez karet.

Diváků: 30.


Dubeč: Panaiot – Kopa, Vejr (70. Finger), Plášek, Kuchta – Rohlíček (53. Grigoreanu), Peterka, Štěpánek, Vender – Doubek, Hajner (87. Dohnálek). Trenér Vladimír Slavíček.

Vyšehrad B: Blažek – Duda, Hanzlík, Příhoda, Aliapulios – Kokeš, Doksanský, Čižikov, Veverka – Š. Klíma, Červený. Na lavičce byl ještě připraven Krejcar. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

11 – Červený

6 – Doksanský

4 – Čižikov, Rajnoch, Turbák

3 – Budějský, Veverka

2 – Duda, Hanzlík, Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek, Řezáč

1 – Blažek, Dušek, Macháček, Řezáč, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

10 – Turbák

7 – Čižikov

4 – Červený

2 – Aliapulios, Doksanský, Dušek, Hanzlík, Š. Klíma, Kočí, Komers, Rajnoch

1 – Budějský, Duda, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Příhoda, Řezáč, Skřivánek, Smola, Veverka, Žampa


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...