INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pěší tempo Újezdu nad Lesy na rezervu Vyšehradu stačilo

Juniorka Pokud výkony juniorky v některých zápasech I. A třídy evokují úvahy, zda má či nemá smysl klasickou rezervu nadále uchovat i pro další sezony, tak domácí zápas s Újezdem nad Lesy ukázal na druhou z obou možností. Koncem října loňského roku stálo rezervu Vyšehradu (posílenou o Kočího s Mojdlem, dva hráče základní sestavy divizního A-týmu) spoustu úsilí a dřiny, aby vyhrála v Újezdě nad Lesy 4:3. Odveta už dopadla pro juniorku šemíků daleko hůř, zápas skončil 2:4. Nejde ale jen o samotné výkony, ale i o to, jak se někdy sestava musí lepit.

Tým z Prahy 21 se dvěma „starými pány“ a exsparťany se své základní sestavě, téměř 52letým Petrem Vrabcem a 44letým Michalem Horňákem, zvládl zápas víceméně v pěším tempu a v poklidu jej dovedl k tříbodovému zisku. Újezd nad Lesy tím získal definitivní jistotu, že nespadne do I. B třídy. Jeho trenér a další známý internacionál Ivan Čabala opouštěl vyšehradskou umělku spokojen, jak to jeho svěřenci v pohodě a bez větších komplikací zvládli.

Aby mohla vyběhnout na domácí hřiště alespoň kompletní jedenáctka, doplnili tým dva dorostenci Řezáč s Kokešem a brankář Blažek nastoupil od začátku v poli. Na lavičce zbyl pro možnost střídání pouze hrající trenér Klíma.

Hrstka diváků viděla v první půli rozšafný fotbal, přičemž do koncovky se nutili spíš hráči hostí. Ve 24. min. Daníčkovou gólovou hlavičku pod břevno reflexivně vyrazil brankář Procházka, ale ve 33. min. už byl proti další hlavičce zblízka bezmocný. Na Vrabcův roh si naběhl do vápna opět Daníček a pohodlně skóroval: 0:1. Dvě minuty nato po centru zprava se ocitli na vápně hned dva neobsazení hráči Újezdu, Kohout míč netrefil, jak by si přál, dílo však za něj dokončil Petr Kovář a dorazil míč do sítě: 0:2.

Hned na začátku druhé půle mohl snížit po jedné z mála pěkných kombinačních akcí Červený, ale minul. Na druhé straně zazdil gólovou šanci Kohout a po něm i Michal Kovář. Čtvrt hodiny před koncem však Petr Kovář fauloval v šestnáctce Řezáče a Čižikov z penalty snížil: 1:2! Jenomže naděje na něco jiného než prohru trvala jen několik vteřin, po další hrubce v defenzivě střídající Novotný, který byl na hřišti teprve tři minuty, vrátil Újezdu dvougólové vedení: 1:3.

V 82. min. po trestném kopu hrajícího trenéra J. Klímy se chytal za hlavu Veverka, z voleje totiž v dobré pozici minul Hlubučkovu branku. V 88. min. Michal Kovář upravil na 1:4. Minutu nato si na přihrávku od J. Klímy naběhl do vápna chytře Řezáč a zmírnil prohru na 2:4.

Juniorka Vyšehradu odehraje v tomto ročníku I. A třídy ještě tři zápasy. V sobotu 31. května od 17 hod. nastoupí na hřišti vedoucího FC Tempo, v neděli 8. června ve 13.15 hod. přivítá doma Dolní Počernice a nakonec v sobotu 14. června od 17 hod. absolvuje derniéru sezony v Ďáblicích.


Hrající trenér Vyšehradu B Jaroslav Klíma: „Z naší strany bylo patrné, že jde o zápas z povinnosti, šli jsme si jen zahrát fotbal. Ze čtyř střel na bránu jsme dostali čtyři góly, z toho ale ve třech případech jsme skórujícím hráčům Újezdu sklepli balon sami.“

Trenér Újezdu n. L. Ivan Čabala: „Vyhráli jsme zaslouženě rozdílem dvou branek. Ten byl v náš prospěch už v poločase a kluci si mysleli, že to pak půjde samo, jenomže domácí dali kontaktní gól z penalty. My jsme odpověděli ještě dvěma góly, a tak můžeme být spokojeni, že jsme dali v zápase venku celkem čtyři. Zase jsme ale na druhou stranu dostali góly, které by si náš zkušený tým neměl dovolit dostat.“

 

Slavoj Vyšehrad B – FK Újezd nad Lesy 2:4 (0:2)

Branky: 75. Čižikov z pen., 89. Řezáč – 33. Daníček, 35. P. Kovář, 76. Novotný, 88. M. Kovář.

Rozhodčí: Bočok – Opočenský, Hradil. ŽK: Duda, Veverka, Doksanský (všichni Vyšehrad B).

Diváků: 20.


Vyšehrad B: Procházka – Duda, Hanzlík, Doksanský, Veverka – Kokeš, Řezáč, Čižikov, Turbák – Červený, Blažek (68. J. Klíma st.). Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Újezd nad Lesy: Hlubuček – Daníček, Zeman, Horňák, Borovička – P. Kovář, Vrabec (72. Novotný), Otopal, Fišer (90. Šebesta) – M. Kovář (90. Bednář), Kohout (86. Moudrý). Trenér Ivan Čabala.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

11 – Červený

6 – Doksanský

5 – Čižikov

4 – Rajnoch, Turbák, Řezáč

3 – Budějský, Veverka

2 – Duda, Hanzlík, Jung, J. Klíma ml., Komers, Nosek

1 – Blažek, Dušek, Macháček, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

10 – Turbák

7 – Čižikov

4 – Červený

2 – Aliapulios, Doksanský, Dušek, Hanzlík, Š. Klíma, Kočí, Komers, Rajnoch, Řezáč

1 – Budějský, Duda, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., J. Klíma st., Nosek, Příhoda, Skřivánek, Smola, Veverka, Žampa

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...