INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka se vyrovnala s tropy i s Dolními Počernicemi: 5:0

Juniorka – Nejen rozžhavený stadion Slavoje Vyšehrad, ale především výkon naší juniorky soupeře z Dolních Počernic bez milosti sežehl. Rezerva šemíků vyhrála v předposledním dějství I. A třídy 5:0 a už je jisté, že skončí na 6. místě, tedy stejném jako loni – tentokrát ale s puncem remízového krále. Vítězem soutěže je kolo před koncem FC Tempo, jež v rozhodujícím souboji vyhrálo v Kolovratech 6:1, a po roční pauze se tak vrací do pražského přeboru.

Dvakrát se trefil do sítě Dolních Počernic dorostenec Jan Komers, jednou pak Jindřich Duda, Martin Doksanský a David Červený. Ten má na svém kontě v I. A třídě celkově 12 branek, nicméně vzhledem k tomu, do kolika šancí se umí dostat, jich mohlo a mělo být dvojnásob víc.

Po zranění si poprvé zkusil zápasové zatížení obránce áčka Tomáš Nosek a odehrál celých 90 minut. V sestavě soupeře se objevil, stejně jako na podzim, někdejší kapitán naší U 19 Michal Vejvoda.

Před hrstkou diváků, sledujících zápas ze zahrádky restaurace pod slunečníky s vychlazeným pivem v ruce, se již ve 3. min. protlačil do gólové šance Komers, ale přestřelil. V 11. min. přihrál zleva do čisté gólové šance kolegovi z útoku Červenému, jeho střelu ale brankář Grůša vyrazil na tyč a od ní šel balon do zámezí.

Ve 13. min. po kombinaci a vyšachování obrany soupeře Veverka přihrával a Komers zakončoval: 1:0! Hosté mohli vyrovnat v 16. min., Zamboj ale přestřelil odkrytou bránu.

Ve 24. min. dlouhý nákop kapitána Hanzlíka zpracoval Duda a zvýšil: 2:0! Dvě minuty nato se trefil i Červený, jeho gól ale neplatil pro ofsajd. Přesně po půlhodině hry Hanzlík zblízka trefil jen brankáře Grůšu.

Ve 36. min. sice Grůša znovu kapituloval, kdy jej obešel Červený, gól z toho však nebyl. Nejlepší střelec Vyšehradu B zleva z úhlu minul bránu a míč proletěl kolem zadní tyče do autu. Těsně před poločasem hostujícího Nesnídal přehlavičkoval Doksanského, ale minul Procházkovu bránu.

Po necelé hodině hry, přesněji v 59. min., přihrával Duda a Komers dal svůj druhý gól: 3:0! Vzápětí na druhé straně Procházka vyrazil nebezpečnou a navíc tečovanou střelu Romana.

V 66. min. padl další gól, přihrával Aliapulios a síť napnul Doksanský: 4:0! Minutu nato mohl završit hattrick Komers, po rohu hlavičkoval pod břevno, Grůša se nenechal zaskočit.

V 70. min. hostující Vaňourný těsně minul a také došlo v domácím týmu k dvojnásobnému střídání, kdy místo Komerse přišel Blažek a Štěpána Klímu nahradil jeho otec a současně hrající kouč. Právě Jaroslav Klíma st. pak v 74. min. přihrál na poslední gól, kdy se konečně prosadil Červený: 5:0!

V sobotu 14. června od 17 hod. absolvuje naše juniorka derniéru sezony v Ďáblicích, na hřišti čtvrtého týmu tabulky, s nímž má v posledních letech nejhorší bilanci v I. A třídě.


Hrající trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Výsledkem jsme navázali na dopolední divizní zápas A-týmu se Štětím. Také v tomto případě jsme mohli dosáhnout na dvouciferný počet branek, ale je to o kvalitě koncovky. Například David Červený dal sice jeden gól, ale předtím zase spálil tři nebo čtyři vyložené šance. Navzdory velkému vedru měl náš herní projev hlavu a patu a zápas měl od začátku jednostranný průběh. Fotbalově jsme soupeře přehráli a také přeběhali, i proto, že jsme konečně nastoupili v trochu konsolidovanější sestavě. Chyběli sice Evžen Čižikov a Filip Turbák, ale zase se přišel rozehrát po zranění Tomáš Nosek z áčka. Jeho přítomnost v obraně také byla znát. Nebýt toho, že máme v juniorce tak úzký kádr, měli bychom daleko víc bodů.“


Slavoj Vyšehrad B – Sokol Dolní Počernice 5:0 (2:0)

Branky: 13. a 59. Komers, 24. Duda, 66. Doksanský, 74. Červený. Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0.

Rozhodčí: Gunitš – Wimmer, Vojtěch. Bez karet.

Diváků: 20.


Vyšehrad B: Procházka – Duda, Doksanský, Nosek, Kořínek – Veverka, Hanzlík, Š. Klíma (70. J. Klíma st.), Aliapulios – Červený, Komers (70. Blažek). Trenér Jaroslav Klíma.

Dolní Počernice: Grůša – Motl (46. Vycpálek), Plucha, Z. Nesnídal, Prokop – Lojda (70. Jašev), Pospíšil, Vaňourný, Roman – Vejvoda – Zamboj. Trenér Martin Cicala.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

12 – Červený

7 – Doksanský

5 – Čižikov

4 – Komers, Rajnoch, Turbák

3 – Budějský, Duda, Řezáč, Veverka

2 – Hanzlík, Jung, J. Klíma ml., Nosek

1 – Blažek, Dušek, Kočí, Macháček, Řezáč, Skřivánek

 

Nahrávači na góly:

10 – Turbák

7 – Čižikov

4 – Červený

3 – Aliapulios, Hanzlík

2 – Doksanský, Duda, Dušek, J. Klíma st., Š. Klíma, Kočí, Komers, Rajnoch, Řezáč, Veverka, Žampa

1 – Budějský, Houdek, Janda, Jung, J. Klíma ml., Nosek, Příhoda, Skřivánek, Smola

 

Utkání Vyšehrad B – Dolní Počernice v I. A třídě:

3. 10. 2010: Vyšehrad B – Dolní Počernice 0:2

7.   5. 2011: Dolní Počernice – Vyšehrad B 3:1

2. 10. 2011: Dolní Počernice – Vyšehrad B 0:0

6.   5. 2012:Vyšehrad B – Dolní Počernice 2:1

16.   9. 2012: Vyšehrad B – Dolní Počernice 1:2

13.   4. 2013: Dolní Počernice – Vyšehrad B 0:2

9. 11. 2013: Dolní Počernice – Vyšehrad B 0:0

8.   6. 2014: Vyšehrad B – Dolní Počernice 5:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...