INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

A takhle to bylo desetkrát… Vyšehrad B – Vltavín B 10:0!

Juniorka Během posledního srpnového dne roku 2014 se na Vyšehradě psala klubová historie. Nejprve v negativním, o něco později ale i v pozitivním slova smyslu. Dopoledne A-tým šemíků podlehl v utkání ČFL 0:1 Viktorii Jirny, takže v pátém mistrovském utkání sezony (včetně toho pohárového s Táborskem) utrpěl pátou porážku. Tak špatný start do nového ročníku by se dal v historii klubu jen stěží najít.

Potom ale nastoupila juniorka a také ona se postarala o rekordní zápis, naštěstí jiného druhu: v utkání I. A třídy rozprášila Loko Vltavín B deseti góly, a tak na pomyslném ukazateli skóre (při domácích zápasech juniorky bývá světelná cedule vždy vypnuta) se skvělo na konci utkání skóre 10:0! K dvoucifernému skóre napomohli sami hráči holešovického soupeře, dva z nich byli totiž za nemístné komentáře vyloučeni, a tak jejich tým dohrával s osmi fotbalisty v poli.

Zápas byl hrou kočky s myší a většinu času šlo jen o dobývání a ostřelování brány hostí. Již ve 3. min. se trefil zdálky k tyči Dušek, jeho gól však neplatil, protože Rybaříkovi přitom odmával pomezní sudí ofsajd. Chvíli nato spálil čistou šanci Komers, zblízka hlavičkoval vedle.

Ač to ve světle konečného výsledku vyznívá paradoxně, rezerva Lokády mohla klidné vést 1:0. V 8. min. po rohu se totiž ocitl sám před gólmanem Procházkou stoper Melichar, vyloženou gólovou šanci ale zahodil.

Než padl první gól, měli ještě další šance Houdek, který po delší době oblékl dres Vyšehradu, a také Komers. Skóre se začalo měnit v polovině první půle. Po faulu na Rybaříka v šestnáctce proměnil ve 23. min. penaltu Doksanský: 1:0! Chvíli nato viděl žlutou kartu za faul a vzápětí hned nato i červenou za uštěpačná slova směrem k rozhodčímu stoper Lokády Zelený. Vyšehrad tak hrál tři čtvrtiny utkání přesilovku.

Tlak pokračoval, Ivančo z trestného kopu minul a střelu Řezáče zblízka zázračně vyrazil brankář hostí Roušal. Ve 35. min. ale Ivančo zatáhl míč zleva po lajně, odcentroval v pravé chvíli před bránu a nabíhající Komers ve skluzu poslal balon ostře pod břevno: 2:0! Dvě minuty před pauzou viděla hrstka diváků ještě třetí gól, po akci Ivanča s Hanzlíkem a kapitánově finální přihrávce zakončoval Rybařík: 3:0!

Po změně stran nabral vývoj skóre rychlé tempo. Čtveřice hráčů Loko Vltavín B Touška, Nesvadba, Kubík a Hübl se asi nestačila divit, hráli totiž i v jarním vzájemném utkání, které vyhrál doma jejich tým 1:0. Již dvě minuty po návratu ze šaten přihrával Rybařík a zakončoval Komers: 4:0! Minutu nato Komers pro změnu přihrával a do sítě poslal balon Řezáč: 5:0!

V 55. min. brankář Vltavínu vyrazil střelu Doksanského a Ivančo trefil tyč. Přesně po hodině hry po rohu Veverky a vyšachování obrany hostí si připsal finální přihrávku Doksanský a gól dal opět Řezáč: 6:0! Hned nato zazdil megašanci Rybařík, trefil jen brankáře.

V 64. min. se Rybařík vykoupil přihrávkou a do listiny střelců se zapsal Veverka: 7:0! Předčasně pod sprchy pak musel druhý frustrovaný hráč soupeře Nesvadba, i on měl výhrady k rozhodčímu.

Tlak na bránu holešovického béčka byl zdrcující, Ivančo trefil břevno, hned po něm učinil totéž Rybařík. A týž hráč v jasné šanci minutu nato trefil brankáře. V 79. min. ale přihrával zleva Ivančo, Komers míč pustil a zakončoval J. Klíma ml.: 8:0! Trvalo jen minutu a přišel další gól, přihrával Řezáč a znovu trefil J. Klíma ml.: 9:0!

Kýženou desítku završil v 81. min. po přihrávce od Ivanča Doksanský: 10:0! Tím byl brankový účet zápasu vyčerpán. O převazu juniorky Vyšehradu svědčí zejména součet střel směrem na bránu: 29:0, celkově všech střel pak 40:5.

V nadcházejícím 3. kole I. A třídy hraje naše juniorka v Hostivaři. Termínem utkání je sobota 6. září v 10.30 h.


Trenér Jaroslav Klíma: „Hezký výsledek. Je vidět, že tady kluci udělali pokrok a naučili se zacházet s balonem v tempu. Takový fotbal pak má hlavu a patu a je radost se na něj dívat. Ještě jde o to, aby tým juniorky vydržel pohromadě i po zdravotní stránce a ne jako v minulé sezoně, kdy jej pronásledovala zranění.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Loko Vltavín B 10:0 (3:0)

Branky: 23. z pen. a 81. Doksanský, 35. a 47. Komers, 48. a 60. Řezáč, 79. a 80. J. Klíma ml., 43. Rybařík, 64. Veverka. Střely na branku: 29:0. Střely mimo: 11:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 9:1.

Rozhodčí: Chrenko – Vojtěch, Wimmer. ŽK: Hanzlík, J. Klíma ml. – Zelený, Nesvadba. ĆK: 21. Zelený, 70. Nesvadba (oba Vltavín B).

Diváků: 35.


Vyšehrad B: Procházka – Doksanský, Hanzlík, Houdek, Ivančo – Veverka, Řezáč, Dušek (50. Š. Klíma), J. Klíma ml. – Komers, Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma.

Loko Vltavín B: Roušal – Touška, Melichar, Zelený, Nesvadba – Šulc (78. Hübl), Heinl (60. Soukup) – T. Krimlák, O. Kubík, Nadri – Borský (51. Introvič). Trenér Michal Maximčuk.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...