INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bizarní podívaná v Hostivaři: dokonalá fraška ve druhé půli

Juniorka Jen stěží se dá pochopit, co bylo lze vidět v sobotu 6. září dopoledne na stadionu SK Hostivař v mistrovském utkání třetího kola I. A třídy. Přesněji v jeho druhém poločase. Nejde ani tak o to, že zde rezerva Vyšehradu po úvodních 45 minutách vedla 1:0, po změně stran inkasovala tři góly, a prohrála tak 1:3. Nepochopitelná je skutečnost, jak a proč vlastně bylo ve druhé půli utkání řízeno – zcela tendenčním způsobem – ve prospěch domácího týmu. Tohle není v soutěžích Pražského fotbalového svazu, který si v posledních letech vybudoval velmi solidní pověst, obvyklé.

První poločas přitom proběhl v ryze sportovním duchu. Ve 20. min. domácí útočník a bývalý hráč Vyšehradu Primus zkoušel z velké dálky přehodit mladého brankáře Dvořáka, ale minul. Na druhé straně ve 28. min. po přihrávce od Řezáče Rybařík mířil do růžku domácí brány, její strážce Doležal pohotově zareagoval a vyrazil míč na roh. Ve 37. min. ale Řezáč přihrál Duškovi, ten na vápně prostrčil míč na Rybaříka, který zblízka zavěsil: 0:1!

Během pauzy si mohla trojice rozhodčích klidně obléct oranžové dresy domácího týmu, protože by to bylo zcela relevantní průběhu druhého poločasu. Prakticky každý útok hostujícího týmu byl zastaven buď odmáváním nesmyslného ofsajdu nebo vymyšleného útočného faulu. A jako bonus navrch žlutá karta. Na druhé straně byly prohřešky proti pravidlům velkoryse přehlíženy.

V 53. min. se po přihrávce od Duška trefil Rybařík podruhé, byl mu odmáván ofsajd. Prakticky z protiútoku domácí využili zaváháni v obraně Vyšehradu a Pazdera vyrovnal na 1:1.

Veverku nenechal sudí rozehrát ani roh, ve chvíli, kdy kopnul do balonu, ozvala se píšťalka a rozehrávalo se od brány. Tím se předešlo možnosti, že by dal tým hostí ze standardky druhý gól. Doksanský se nestačil divit, proč mu byl odpískán útočný faul (?), když se v tu chvíli ani nehnul a soupeře se nijak nedotýkal.

V 65. min. se po kolmici od Hanzlíka dostal do rychlého brejku Smolák a sám by upaloval na domácího brankáře, k němu se ale nedostal. Byl mu odmáván absurdní ofsajd, a nejspíš aby mu to nebylo moc líto, viděl i žlutou kartu. To už byl vyloženě bizarní moment.

Čtvrt hodiny před koncem poslal domácí do vedení 2:1 Nebřenský. Mladí hráči Vyšehradu se pak snažili alespoň o vyrovnání, do blízkosti domácí brány se ale nedostali a když už, pískal se útočný faul nebo mával ofsajd. Nikdo, tedy alespoň nikdo z hráčů Vyšehradu, nerozuměl tomu, proč je utkání „řízeno“ ve druhé půli tímto způsobem.

V 87. minutě byl na hranici domácího vápna sestřelen Dušek, ale hrálo se dál a z protiútoku čtrnáctičlenný domácí tým zvýšil na 3:1, když jeho gól dal Kaňka. Tím byla celá tato pětačtyřicetiminutová patologická scenérie dotvořena.

Otázkou je, co na to přítomný delegát Pražského fotbalového svazu – navzdory faktu, že se vše obešlo bez penalty i bez červené karty. Snad nebude důvod si myslet, že delegáti obíhají zápasy a berou odměnu jen pro to, aby kryli, retušovali, zahlazovali a zametali pod koberec kontroverzní verdikty těch, které z titulu své funkce hodnotí. Respektive mají hodnotit podle jejich skutečného výkonu, který předvedli. A to, co bylo vidět v Hostivaři, dobrou reklamu Pražskému fotbalového svazu rozhodně neudělalo.

Sportovní ředitel Milan Doruška: „Kluky jsem upozorňoval na to, že hrát v Hostivaři bývá složité, což se také potvrdilo. V první půli naši hráči ještě plnili, co jsme si řekli v kabině a oboustranně se hrál dobrý fotbal. Druhý poločas hodnotit nebudu, nebylo by to nic slušného. Letos máme hodně mladý tým a cílem je nehrát za každou cenu na výsledek, ale chceme, aby kluci získali zkušenosti. No a dnes měli ve druhém poločase možnost potrénovat psychiku a zahrát si proti čtrnácti hráčům soupeře... Je ale pravda, že jsme po změně stran nehráli dobře a dva góly jsme darovali soupeři sami – o to měli domácí snadnější situaci.“

 

SK Hostivař – Slavoj Vyšehrad B 3:1 (0:1)

Branky: 51. Pazdera, 75. Nebřenský, 87. Kaňka – 37. Rybařík.

Rozhodčí: Chustecki – Gotthard, Vojnovič. Delegát: K. Hrubeš. ŽK: Primus – Řezáč, Veverka, Smolák.

Diváků: 60.


Hostivař: Doležal – Jodas, Šabo, Kaňka, Pečenka – Vondrášek (60. Stádník), Píša, Kadeřábek (60. Nebřenský), Mihajlovski – Primus (88. Choma), Pazdera. Trenér Stanislav Šafránek.

Vyšehrad B: Dvořák – Doksanský, Hanzlík, Houdek (30. Veverka), Ivančo – Š. Klíma, Dušek, Řezáč, Smolák – Komers, Rybařík. Trenér Milan Doruška.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...