INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pod štěrboholskými reflektory remizovala naše juniorka 2:2

Juniorka – Rezerva Slavoje Vyšehrad má na svém kontě první remízu v novém ročníku I. A třídy. V pátečním večerním utkání 5. kola remizovala pod umělým osvětlením na hřišti Viktorie Štěrboholy 2:2. Domácí vedli 1:0, potom ale ještě do poločasu David Smolák s Františkem Rybaříkem otočili skóre. Po změně stran červenobílí šťastným gólem z trestného kopu srovnali skóre. Zápas těchto soupeřů tak skončil týmž výsledkem, jak na jaře na Vyšehradě. V obou z nich však nastoupili jen čtyři naši hráči: Hanzlík, Čižikov, Doksanský a Komers.

Dres juniorky obléklo tentokrát pět pendlerů z širšího kádru A-týmu: brankář Jan Procházka, Martin Doksanský, Jiří Ivančo, David Smolák a František Rybařík, po delší pauze zaviněné nemocí navíc nastoupil zkušený Jiří Kubík a na postu středního záložníka si vedl velmi dobře.

Hráči v modrých dresech rozhodně vstoupili do zápasu aktivně, při svých ofenzivních výpadech ale také nechali občas trochu pootevřená zadní vrátka. Domácí toho využili ve 22. minutě, kdy průbojný útočník Urban obešel vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana Procházky, a do odkryté brány zavěsil: 1:0.

Hráči Štěrbohol však také občas nestíhali pokrýt kombinaci hostujícího týmu a jeho rychlé kontry. Vedli také jen tři minuty, protože ve 25. min. Veverka přihrávkou zprava našel Smoláka a ten střelou na zadní tyč s přehledem zavěsil: 1:1!

Šest minut před pauzou po další hezké kombinaci přihrával zprava pro změnu Čižikov a Rybařík rovněž střelou po zemi k tyči poslal Vyšehrad B do vedení: 1:2!

Dobrý výkon pokračoval i po změně stran, po necelé hodině hry však přišel nešťastný moment. Čižikov po faulu poblíž středové čáry viděl žlutou kartu a domácí měli k dispozici trestný kop. Ačkoliv jej Kapucián prováděl ze značné vzdálenosti, míč skončil v horním růžku brány hostí: 2:2. Brankáři Procházkovi se zjevil balon rychle padající ze tmy až v poslední chvíli, větší podíl na inkasované brance než on však měl jeden nejmenovaný spoluhráč z pole, který na Prochyho zařval, ať míč pustí, že letí vedle. Letěl, ale do brány…

Do hry se pak dostali i Dušek a dva dorostenci Horváth s Hájkem (oba ročník 1997), kteří nastoupili vůbec poprvé v zápase mužů. Ostrou střelou pod břevno se předvedl Veverka, brankář Borský ale míč stihl vyrazit na roh. Další ataky Slavoje červenobílí ubránili. A měli sami dvě velké šance rozhodnout: Urbana vychytal včas vyběhnuvší Procházka a Kotšmíd střelou z voleje na malém vápně přehodil bránu hostí. Pěkný zápas tak skončil dělbou bodů.

Další zápas 6. kola I. A třídy sehraje rezerva Vyšehradu opět venku: v sobotu 27. září v 16.30 hod. se představí na hřišti Spartaku Kbely.


Trenér Štěrbohol Vladimír Zeman: „Ve všech předchozích zápasech jsme měli problémy dát dohromady sestavu, například na Pragovce jsme nastoupili v deseti a ještě s brankářem v poli. Tentokrát jsme konečně měli alespoň hráče na střídání. V první půli jsme sice dali první gól a vedli 1:0, jenomže jsme byli hrozně nedůrazní. Upozorňoval jsem předem, že juniorka Vyšehradu umí hrát na rychlé brejky, přesto se nám je nedařilo narušovat. Z toho jsme také dostali dva góly. Ve druhé půli jsme konečně přidali na důrazu a řekl bych, že jsme byli lepší. Šťastným gólem jsme vyrovnali, to je pravda, potom tam ale byly další dvě až tři situace, z nichž jsme mohli dát ještě i vítěznou branku. Škoda, že nám to nevyšlo.“

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Podali jsme ve Štěrhobolích velmi dobrý výkon. Líbilo se mi zdejší fotbalové prostředí, zápas pod umělým osvětlením a na hezké trávě. Kombinačně jsme zvládli utkání velmi dobře, vytvořili si šance, ale v první půli jsme několikrát špatně řešili zpětné přihrávky, jinak jsme si mohli vypracovat vyšší vedení než 2:1. Na začátku druhé půle jsme nepůjčili domácím míč, a tak jsem věřil, že v tomto úseku hry svůj těsný náskok zvýšíme. Nestalo se, také proto, že domácí měli ve svém středu šikovné hráče se schopností podržet balon a něco fotbalového vymyslet. Navíc poctivě bránili, takže jsme hráli do plných. Hrálo se nahoru dolů a divákům se zápas jistě líbil. Dostali jsme sice ve druhé půli náhodný vyrovnávací gól, což na nikoho nesvádím, čas od času se tohle stane. Také za stavu 2:2 jsme se snažili probít zhuštěnou obranou a byly tam situace, kdy jsme mohli přidat třetí gól. Gólman Borský však Štěrboholy podržel, jeho výkon byl na podtrženou jedničku. Chtěli jsme zápas rozhodnout, a tak se stalo, že jsme hráli na riziko a pustili Štěrboholy do dvou šancí.“

 

Viktoria Štěrboholy – Slavoj Vyšehrad B 2:2 (1:2)

Branky: 22. Urban, 58. Kapucián – 25. Smolák, 39. Rybařík.  

Rozhodčí: Chrenko – Váša, Vaněk. ŽK: Ivančo, Čižikov (oba Vyšehrad).  

Diváků: 50.


Štěrboholy: Borský – Marino, T. Procházka, Studík, Kapucián – Krejčík, Růžička, Králík, Kotšmíd – Linhart (86. O. Veverka), Urban (80. Kostroun). Trenér Vladimír Zeman.

Vyšehrad B: J. Procházka – Čižikov, Hanzlík, Doksanský, Ivančo – J. Klíma ml. (79. Hájek), J. Veverka, Kubík, Smolák (55. Horváth) – Komers (66. Dušek), Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma st.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...