INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka si přivezla ze Kbel výhru 4:0 a v tabulce je čtvrtá

Juniorka – Souboje se Spartakem Kbely v letošním kalendářním roce vyšly juniorce Vyšehradu tak jako s žádným jiným soupeřem – tedy alespoň co se výsledků týče. Na jaře na domácím hřišti vyhrála rezerva šemíků 7:0, zatímco tentokrát si přivezla ze severozápadní části Prahy vítězství 4:0. Svými góly se o něj postarali Jan Veverka, Jan Komers, Martin Doksanský z penalty a Štěpán Klíma. V tabulce I. A třídy to znamená posun výš na 4. místo.

Navzdory záplavě individuálních chyb všeho možného druhu působili mladí hráči Vyšehradu fotbalovějším dojmem než domácí, kteří většinou praktikovali nakopávané míče bez mezihry. Skóre otevřel ve 33. min. po přihrávce od Ivanča Veverka: 0:1! O čtyři minuty později si připsal finální přihrávku Štěpán Klíma a zakončoval Komers: 0:2!

Tři minuty po změně stran přehodil domácího brankáře Pavlíka Houdek, ale na brankové čáře odvrátil další kbelskou pohromu stoper Bareš. Minutu nato po faulu Doksanského měli domácí velkou příležitost vstřelit kontaktní branku a zápas zdramatizovat, ale Krátký neproměnil penaltu. Jeho střela z bílého bodu se odrazila od břevna Procházkovy branky do zámezí.

V tomto momentě měl Procházka vyloženě štěstí, v několika jiných případech ale svými zákroky zabránil tomu, aby se Kbely takzvaně vrátily do zápasu.

V 71. min. trefil Veverka břevno kbelské svatyně a čtvrt hodiny před koncem po faulu na Rybaříka proměnil penaltu Doksanský: 0:3! Hned nato spálil čistou gólovou šanci domácí záložník Pokorný. Šest minut před koncem přihrával Rybařík a přesně zakončil Štěpán Klíma: 0:4!

Další zápas 7. kola I. A třídy sehraje rezerva Vyšehradu již doma: v sobotu 3. října v 10.15 hod. přivítá vedoucí tým soutěže ABC Braník. Půjde zároveň o souboj dvou nejproduktivnějších týmů soutěže, oba nastřílely shodně 23 branek, což je v průměru 3,83 na zápas.


Trenér Kbel Radim Povýšil: „Vyšehrad byl lepší a vyhrál zaslouženě. Zlomil nás už první smolný gól po tečované střele a navíc jsme chvíli po zahájení druhé půle, což bylo už za stavu 0:2, zahodili penaltu. Hrajeme lépe venku než doma, navíc nám chybělo z různých důvodů několik hráčů a museli jsme sestavu doplnit z našeho B-týmu.“

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Přestože jsme vyhráli 4:0, jsem z utkání otrávený – hlavně z faktu, že jsme pustili domácí do čtyř až pěti vyložených gólových šancí. Něco si před zápasem řekneme, pak ale jdeme na hřiště a najednou děláme zcela nesmyslné věci a kazíme jednoduché přihrávky. Výsledek možná vypadá pěkně, ale s výjimkou Oty Houdka a Franty Rybaříka jsem z výkonů našich hráčů a předvedené hry zklamán.“

 

Spartak Kbely – Slavoj Vyšehrad B 0:4 (0:2)

Branky: 33. Veverka, 37. Komers, 76. Doksanský z pen., 84. Š. Klíma.

Střely na branku: 4:12. Střely mimo: 10:8. Rohy: 4:3. Přímé kopy: 7:4.

Rozhodčí: Zika – Šároka, Fazekas. ŽK: Horní – J. Kubík, Doksanský, Ivančo. ČK: 90. Bareš (Kbely).

Diváků: 30.

Ve 49. min. neproměnil Krátký (Kbely) penaltu.


Kbely: Pavlík – Mareš, Skoč, Bareš, Jegorovs – Krátký, J. Leibl, Pokorný, Horní – P. Kubík – M. Leibl. Trenér Radim Povýšil.

Vyšehrad B: Procházka – Čižikov (65. Kořínek), Hanzlík, Doksanský, Ivančo – Š. Klíma, J. Kubík, Houdek, Veverka – Komers (54. Dušek), Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

6 – Komers

4 – Doksanský, Rybařík

2 – Čižikov, Řezáč, Smolák, Veverka

1 – Š. Klíma

 

Nahrávači na góly:

6 – Rybařík

5 – Ivančo

3 – Čižikov

2 – Š. Klíma, Veverka

1 – Doksanský, Dušek, Hanzlík, Komers, Řezáč

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...