INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka podlehla Braníku 0:2

Juniorka – Rezerva Slavoje Vyšehrad má na podzim lepší výsledky venku než doma, z deseti bodů jich sedm získala na hřištích soupeřů. Naposledy podlehla na vlastním hřišti vedoucímu týmu soutěže ABC Braník 0:2 a klesla o stupínek níž na 6. příčku tabulky.

Na lavičce Braníku se představili dva muži, kteří mají na Vyšehrad hezké vzpomínky. Trenér Roman Truneček na našem stadionu přivedl v roce 2008 tým Cholupic k triumfu v Poháru Pražského fotbalového svazu po finálovém vítězství nad Uhelnými sklady, zatímco jeho asistent Petr Andert koučoval rezervu šemíků – a úspěšně – v době, kdy hrála pražský přebor.

Jejich braničtí svěřenci prokázali v tomto utkání, že nejsou na prvním místě tabulky náhodou. Faktem je, že sestava domácích postrádala zkušenějšího brankáře typu Procházky či Mokrohajského a oproti předchozímu zápasu ve Kbelích už chyběl i vysoký stoper Houdek, který v týdnu odešel do divizního Slavoje Žatec. Braník toho využil.

Ve 20. min. po rohu a centru na zadní tyč otevřel skóre hlavičkující stoper hostí Kučera: 0:1. Balon sice neskončil v síti, na čáře se jej ještě snažil dostat ven Dušek, podle mínění arbitrů ale už byl míč celým objemem za čarou.

Vyložených gólových šancí v tomto zápase moc nebylo, a tak mladí hráči Vyšehradu mohli litovat, že pohotová Duškova střela z voleje jen těsně minula cíl.

Po změně stran naše juniorka převzala iniciativu, proti soupeři s kvalitní defenzivou ale nebylo snadné se prosadit. V 55. min. Štěpán Klíma trefil tyč a odražený míč zasáhl rukou jeden z hráčů hostí – penaltová situace, hrálo se však dál. To byla také zřejmě největší šance na vyrovnání. V 80. min. Cvrček střelou z trestného kopu upravil na konečných 0:2.

Další zápas 8. kola I. A třídy sehraje rezerva Vyšehradu v sobotu 11. října v 16.00 hod. v Dolních Chabrech.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „První půle patřila spíš Braníku, byl o něco lepší, druhá zase nám. Škoda, že střela Přemka Duška z voleje šla těsně vedle, hlavně jsme ale ve druhé půli za stavu 0:1 měli kopat penaltu a navíc měl být vyloučen hráč soupeře, když vyrazil míč na čáře rukou. Rozhodčí to bohužel přehlédl. Hráli jsme ve druhé půli do plných, ale bohužel jsme se v koncovce neprosadili.“

Trenér Braníku Roman Truneček: „Nepodali jsme tak dobrý výkon jako v některých jiných zápasech, nevycházela nám moc přechodová fáze hry, ale prosadili jsme se díky dvěma gólům po standardkách a také díky velké bojovnosti. Věděli jsme, že právě standardky mohou být při utkání na Vyšehradě rozhodující, a to se potvrdilo. Celkově měl však zápas dobrou úroveň, dokonce bych řekl, že se blížil úrovni pražského přeboru. Jsme proto určitě moc rádi, že jsme mladý tým Vyšehradu, který měl předtím několik velmi solidních výsledků, porazili a uhájili vedení v tabulce. Naším jasným cílem v této sezoně je totiž postup do přeboru, tím se nijak netajíme.“

 

Slavoj Vyšehrad B – ABC Braník 0:2 (0:1)

Branky: 20. Kučera, 75. Cvrček.

Rozhodčí: Gotthard – Habada, Chustecki. ŽK: 0:1.

Diváků: 30.


Vyšehrad B: Pospíchal – Čižikov, Hanzlík, Doksanský, Ivančo – Kubík – Veverka, Řezáč, Dušek (60. Komers) – Š. Klíma – Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma.

Braník: Kudláček – Švertšal, Mráz, Kučera, Kodytek – Vala (75. L. Matera), Tsonev, Platil, Šalanda (86. Kryštof) – Cvrček – Trávník. Trenér Roman Truneček.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...