INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka s Musou přejela 5:1 futsalisty nabitý celek Dubče

Juniorka – Poprvé od srpna uspěla juniorka Slavoje Vyšehrad na domácím hřišti. Utkání s Čechií Dubeč rozhodla již v prvním poločase, který však také provázelo několik ostřejších zákroků a nervózní atmosféra, jež vyvrcholila vyloučením dubečského hráče Bohumila Vendera. Rezervu šemíků posílil vůbec poprvé útočník áčka Musa Ansuma a dal dva góly, jednou se trefili Jan Řezáč, Jan Komers a Přemysl Dušek. Řezáč se kromě jedné trefy do černého blýskl i třemi gólovými asistencemi! Vyšehrad B porazil Čechii Dubeč poprvé po více než třech letech a vrátil se na 6. místo tabulky I. A třídy.

Sestava juniorky tentokrát postrádala tři obvyklé hráče, jmenovitě Evžena Čižikova, Jana Veverku a Frantu Rybaříka. Vedle Musy se v ní objevili tři dorostenci: brankář Josef Dvořák, Marek Kincl a Jan Křemen. Zatímco Dvořák si odbyl premiéru v soutěžním utkání kategorie mužů už při utkání 3. kola v Hostivaři, u Kincla s Křemenem to bylo právě proti Dubči. Základní sestava Čechie se oproti jarnímu vzájemnému zápasu změnila na sedmi postech. Tým hlavně posílili prvoligoví futsalisté v čele s Davidem Fričem, jehož jsme viděli na Vyšehradě loni v listopadu v divizním utkání s Kladnem.

Uplynulo sotva dvacet vteřin hry a naši hráči už měli ruce nahoře. Po přihrávce od Kincla otevřel skóre Ansuma: 1:0! Ve 12. min. pro změnu Ansuma přihrával a Řezáč zakončoval: 2:0! Ve 27. min. se znovu trefil Ansuma, gól ale pro údajný faul neplatil. Ve 38., min. ovšem po krásném křížném pasu od Řezáče skóroval Komers: 3:0! Ve 40. min. po faulu Š. Klímy na Grigoreana před lavičkou Vyšehradu rozehráli hosté trestný kop, hru přenesli doleva na Kuchtu a ten exkluzivní bombou z úhlu a překonal Dvořáka: 3:1.

V závěru poločasu viděl Kubík žlutou kartu za faul na Vendera, ten byl ale s takovým verdiktem rozhodčího nespokojen a vyřešil situaci po svém. Hned po zahájení hry se mstil, bez míče poslal hodně ostrým zákrokem Kubíka k zemi, a tak viděl okamžitě červenou kartu. Tím poslal vlastní tým, který navíc ani neměl náhradníky, do oslabení.

Po změně stran už napětí trochu opadlo a přišly další šance i góly. Nejprve Ansuma hlavičkoval nad, ale v 57. min. si to vynahradil: po rohu Řezáče vyskočil nejvýš ve vápně a hlavou skóroval: 4:1! O čtyři minuty později po přihrávce od Řezáče Dušek z těžkého úhlu chytře přeloboval brankáře Pytlouna: 5:1!

Dvě vyložené příležitosti spálil ve druhé půli Komers, jednu v závěru utkání Š. Klíma, pokud jde o ty největší. Další měli Řezáč či Dušek. Šance ale zahazovali i v deseti hrající hosté. Přestože hráli v oslabení, vypracovali si ve druhé půli čtyři, ale neproměnili žádnou z nich.

Další zápas 10. kola I. A třídy sehraje rezerva Vyšehradu v neděli 26. října ve 14.30 hod. na hřišti Újezdu nad Lesy, který je osmý v tabulce.

Trenér Jaroslav Klíma: „Pokud se nám podaří brzy dát góly, jako tomu bylo v tomto utkání, pak už je to jen otázka skóre. Hráli jsme dobře, ale ve druhé půli jsme zahazovali neuvěřitelné šance, netrefili jsme ani prázdnou bránu. Soupeř se posílil o spoustu futsalistů Sparty, stále se však rozptyloval hádkami a náš mladý tým ho jasně přehrál. Do zápasů juniorky postupně stavíme mladé či dokonce hodně mladé fotbalisty, kteří nastupují vedle zkušených hráčů jako Radka Hanzlíka, Jirky Kubíka či Musy. Tak by to mělo vypadat.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Čechie Dubeč 5:1 (3:1)

Branky: 20. a 57. Ansuma, 12. Řezáč, 38. Komers, 61. Dušek – 40. Kuchta.

Rozhodčí: Budař – Kalcovský, Janků. ŽK: Kubík, Dušek – Mažári, Kuchta, Frič, Vejr. ČK: 45. Vender (Dubeč).  

Diváků: 40.


Vyšehrad B: Dvořák – Kubík, Doksanský, Hanzlík, Dušek – Kincl, Řezáč, Křemen (50. Ivančo), Š. Klíma – Ansuma, Komers (62. Kořínek). Trenér Jaroslav Klíma.

Dubeč: Pytloun – Kuchta, Vejr, Štěpánek, Mažári – Havrda – Grigoreanu, Frič, Vender – Sop, Holeček. Trenér Zdeněk Hušner.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

7 – Komers

5 – Rybařík

4 – Doksanský

3 – Řezáč

2 – Ansuma, Čižikov, Smolák, Veverka

1 – Dušek, Š. Klíma

 

Nahrávači na góly:

6 – Ivančo, Rybařík

4 – Řezáč

3 – Čižikov

2 – Š. Klíma, Veverka

1 – Ansuma, Doksanský, Dušek, Hanzlík, Kincl, Komers

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...