INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jasných šancí 10, gól žádný: juniorka padla s Uhříněvsí 0:4

Juniorka I když o tom výsledek 0:4 nevypovídá, naše juniorka mohla být docela dobře prvním přemožitelem Čechie Uhříněves v podzimní části I. A třídy. Nestalo se tomu tak – v podstatě se opakovala situace z předchozího vystoupení v Újezdě nad Lesy, kde měli hráči rezervy Vyšehradu jen do poločasu šest vyložených příležitostí. Tentokrát jich bylo v souboji s předním týmem tabulky ještě víc, nicméně trefil prostor o velikosti 7,32 x 2,44 metru z libovolné vzdálenosti se opět ukázalo být zcela neřešitelným problémem. Výsledkem tak byla porážka rozdílem třídy. Zápas rozhodli Lukáš Nevím a Tomáš Vobořil, kteří hostují v Uhříněvsi z Meteoru: oba dali po dvou gólech.

V sestavě soupeře se objevily dvě fotbalové osobnosti: bývalý útočník Bohemians i Vyšehradu Dalibor Slezák a také vicemistr Evropy z roku 1996 Michal Horňák. A na lavičce trenér Ivan Čabala. Náš tým se musel obejít bez indisponovaných Přemka Duška a Jirky Ivanča, sestavu zato vyztužili Tomáš Nosek s Michal Kočím z A-týmu.

První gólová šance přišla už ve 3. minutě po střele Rybaříka, kdy se snažil míč usměrnit do brány na zadní tyči Štěpán Klíma, míč mu ale sklouzl či odskočil a skončil v zámezí. Naopak hosté z východního okraje Prahy svoji první gólovou šanci samozřejmě ihned proměnili: v 8. min. Nevím zleva přeloboval Dvořáka: 0:1. Další šanci už ale nedali, měl ji Dufek.

Až do poločasu se už skóre nezměnilo, i když možností na to bylo dost. Například těsně před pauzou Rybařík trefil gólmana Kudrnáče, což byla škoda, protože vyrovnávací gól do šatny by moc pomohl.

Tři minuty po změně stran Kočí ve vyložené šanci trefil břevno a z protiútoku hosté podruhé udeřili: Vobořil upravil na 0:2. Šest minut nato zvýšil Nevím na 0:3. Sám Rybařík pak mohl třemi góly vyrovnat, jenomže ani jednu ze svých tří šancí od 52. do 60. minuty neproměnil. Ostatní spoluhráči s ním „drželi krok“ a rovněž co mohli, spálili a zahodili. Minutu před koncem udeřila Čechie počtvrté, Vobořil uzavřel na 0:4.

Další zápas 12. kola I. A třídy sehraje rezerva Vyšehradu v sobotu 8. listopadu od 14 hodin v Dolních Počernicích. Sokol je sedmý, půjde tedy o souboj sousedů v tabulce. V podzimní derniéře pak Vyšehrad B přivítá doma již tradičně Ďáblice, hrát se bude v neděli 16. listopadu.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Z deseti čistých gólových šancí nedáme ani jednu jedinou, o tom to je. Jen Franta Rybařík měl čtyři. A pak inkasujeme pokaždé po hrubé chybě vzadu. Herně to z naší strany nebylo špatné, ale co neproměníme, to opravdu není normální.“

Trenér Uhříněvsi Ivan Čabala: „Vyšehrad měl nějaké šance, ale přišlo to až za stavu 3:0 pro nás. To už se nám tolik nedařila kombinace, do té doby ale hráči dávali míč od nohy. I my jsme měli další příležitosti a snad jsme tímhle výsledkem poslali vizitku do Braníka.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Čechie Uhříněves 0:4 (0:1)

Branky: 14. a 54. Nevím, 48. a 89. Vobořil.  

Střely na branku: 11:9. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:1. Přímé kopy: 1:4.

Rozhodčí: Rod – Zelený, Gunitš. ŽK: Kočí, Hanzlík, Kubík – Žampach.

Diváků: 70.


Vyšehrad B: Dvořák – Kubík, Hanzlík, Nosek, Doksanský – Š. Klíma (46. Čižikov), Kočí, Řezáč (46. Vojtěch), Veverka – Komers (68. Kořínek), Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma.

Uhříněves: Kudrnáč – Žampach, Plášek, Horňák, Barták – Sopr, Nevím (60. Kokeš), Borkovec (76. Sinkule), Dufek – Slezák (68. Podobský), Vobořil. Trenér Ivan Čabala.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...