INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka udeřila v první půli, zvítězila v Holešovicích 5:1

Juniorka Loko Vltavín B je letošním otloukánkem pražské I. A třídy, a tak juniorka Vyšehradu nastupovala v Holešovicích v roli favorita. Díky prvním poločasu, kdy už byl na ukazateli skóre čtyřbrankový rozdíl, ji splnila a vyhrála na konec 5:1. Dvakrát se trefil Franta Rybařík, jednou Štěpán Klíma, Saša Krivosheev a Honza Komers.

Oproti jarní vítězné premiéře s Kyjemi (3:2) chyběli tentokrát hráči A-týmu brankář Procházka, Šimkovský a Kučera, v sestavě se ale objevil nový 21letý gólman Pavel Jelínek ze Zlína. Domácí v úvodu zápasu nepřipomínali tým, který týden předtím prohrál 0:13 ve Štěrboholích. Již po několika vteřinách hry pálil hráč A-týmu Valíček vedle, po něm Jirka těsně přehodil bránu. Na druhé straně Melichar poslal ve vlastní šestnáctce k zemi Rybaříka, k penaltě se ale sudí neodhodlal. Hned nato běžel domácí útočník Dobiáš sám na Jelínka, ten se ale uvedl výborným zákrokem a vyrazil střelu z jasné gólové šance na roh.

První dva střelecké pokusy Vyšehradu B v tomto utkání skončily oba v síti domácích. V 7. min. otevřel skóre Rybařík: 0:1! V 10. min. po přihrávce od Krivosheeva vystřelil Štěpán Klíma a tečovaný míč doplachtil za záda brankáře Hlaváče: 0:2!

To bylo na další půlhodinu hry vše – s výjimkou situace v 17. min., kdy z rohu Zimmermanna Komers hlavičkoval na malém vápně mimo bránu. Až ve 40. min. podstoupil Komers souboj se dvěma zadáky domácích, míč se odrazil k Rybaříkovi a ten se nemýlil: 0:3! A těsně před poločasem se dostal k odraženímu míči po trestném kopu Krivosheev a byl také přesný: 0:4!

Domácí hráči, navzdory vývoji skóre, se stále snažili o útočnou aktivitu a opakovaně se dostávali i k zakončení. Machálek v šanci přestřelil a Staňkovu střelu z trestného kopu brankář Jelínek, který si docela zachytal, zneškodnil.

Dvacet minut před koncem byl ve vápně domácích jasně faulován Rybařík, rozhodčí ale nechal hru pokračovat dál. A hned v 71. min. dosáhl Vltavín B čestného úspěchu, trefil se Staněk: 1:4.

V 80. min. Krivosheev trefil v šanci jen brankáře Roušala (nastoupil do druhé půle za Hlaváče) a o pár vteřin později Komers přeloboval jen o milimetry břevno. V 82. min. si to nejlepší podzimní střelec týmu Komers vynahradil, po krásné přihrávce od dorostence Filipa z levé straně propasíroval míč do brány, připsal si první jarní gól a uzavřel skóre: 1:5! O dvě minuty později ještě napnul síť i kapitán Hanzlík, byl mu však odmáván ofsajd. Vyšehrad B tak nasázel ve dvou vzájemných zápasech Vltavínu B celkem patnáct branek. Varovným signálem je ale fakt, že defenziva rezervy šemíků pustila v holešovické odvetě jasně poslední tým tabulky k 22 střelám. Defenzivní činnost bude třeba rozhodně zlepšit.

Další zápas bude hrát juniorka na Velikonoční pondělí 6. dubna od 16.30 hod., kdy na Vyšehradě přivítá soupeře z Hostivaře. A tomu má co vracet po podzimní prohře 1:3. Půjde o souboj 6. a 10. týmu tabulky, Hostivař nyní porazil doma Štěrboholy 2:0. Naši mladí borci však ztrácejí v tabulce na čtvrtou Pragu i pátý Újezd nad Lesy jen dva body, a tak je stále o co hrát.


Trenér domácích Michal Maximčuk: „Vyšehrad byl lepší, disponuje šikovnými hráči, kteří umějí pracovat s míčem a vyhrál zaslouženě. Nás může těšit alespoň to, že jsme druhý poločas odehráli na 1:1. V první půli jsme ale bohužel dělali naprosto elementární chyby.“

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Výhra 5:1 venku na krásném hřišti a za příjemného slunečného počasí, takže pohoda. Zvítězili jsme zcela zaslouženě, domácí tým jsme jasně přehráli a mohli jsme dát i víc branek. Ve druhé půli figurovalo v naší sestavě šest dorostenců a navíc Saša Krivosheev, který je ročník 1996.“

 

Loko Vltavín B – Slavoj Vyšehrad B 1:5 (0:4)

Branky: 71. Staněk – 7. a 40. Rybařík, 10. Š. Klíma, 45. Krivosheev, 82. Komers.  

Střely na branku: 13:9. Střely mimo: 9:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:5.

Rozhodčí: Rod – Petrášek, Zika. ŽK: Nesvadba – Hanzlík, Vojtěch.

Diváků: 30.


Loko Vltavín B: Hlaváč (46. Roušal) – Malý, Melichar, Šulc, Kovačík – Dvořák (77. Dolejš) – Nesvadba, Valíček (46. Machálek), Staněk – Dobiáš (46. Vovchuk), Jirka (69. Suchý). Trenér Michal Maximčuk.

Vyšehrad B: Jelínek – Hrachovec, Hanzlík, Cheremisin, J. Klíma ml. – Š. Klíma (46. Filip), Hájek (57. Vojtěch), Krivosheev, Zimmermann (62. Remeš) – Rybařík, Komers. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

9 – Komers, Rybařík

4 – Doksanský

3 – Ansuma, Čižikov, Řezáč, Veverka

2 – Hanzlík, Š. Klíma, Smolák

1 – Dušek, Hrachovec, Krivosheev

 

Gólové asistence:

6 – Ivančo, Rybařík

5 – Čižikov, Řezáč

4 – Dušek, Krivosheev

3 – Š. Klíma, Veverka

1 – Ansuma, Doksanský, Filip, Hanzlík, Kincl, Komers, Smolák

 

Oběti juniorky Vyšehradu:

2012/13: PSK Union celkem 10 inkasovaných gólů

2013/14: PSK Union a Kbely oba celkem 9 inkasovaných gólů

2014/15: Loko Vltavín B celkem 15 inkasovaných gólů

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...