INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První ztráta juniorky na jaře: remíza 3:3 doma s Hostivaří

Juniorka Rezerva Slavoje Vyšehrad po výhrách s Kyjemi a v Holešovicích nad béčkem Vltavínu utrpěla na Velikonoční pondělí první jarní bodovou ztrátu: doma remizovala 3:3 s Hostivaří a klesla na 8. místo tabulky skupiny A. Naše juniorka třikrát v zápase vedla, když nejprve se trefil Jan Komers a po něm dvakrát Štěpán Klíma, přičemž druhý jeho gól byl z penalty. Hosté z Prahy 10 však dokázali třikrát vyrovnat a pokaždé se trefil kapitán Daniel Nebřenský. Kuriozitou je určitě fakt, že na svůj hattrick potřeboval jen tři střelecké pokusy! Víc jich v tomto utkání prostě neměl. Mladí hráči Vyšehradu sice soupeře jasně přestříleli, k plnému bodovému zisku to ale nevedlo.

Juniorka nastoupila na jaře už potřetí s jiným brankářem, tentokrát to byl teprve 16letý Vladimír Lehký, který přišel na Vyšehrad v zimě z Meteoru. Poprvé na jaře se objevil v sestavě obránce Přemek Dušek. Střed zálohy vyztužili dva hráči z A-týmu Marek Hanuš a Saša Krivosheev.

Rezerva šemíků se od prvních minut pokoušela o ztečení hostivařské branky, a brzy to přineslo efekt v podobě vedoucí branky. V 6. min. po kombinaci završené Hanušovou střelou z vápna vyrazil brankář Doležal míč před sebe a Komers prokázal, že jeho silnou stránkou je vhodný výběr místa: zblízka dorazil míč do sítě, 1:0!

Tlak pokračoval, po faulu na Štěpána Klímu Hanuš z trestného kopu přestřelil bránu. Po rohu také Krivosheev mířil těsně nad a prostor mezi třemi tyčemi minul Hanuš při střele zdálky. Netrefil ani Rybařík. Ten pak ve 27. min. přihrál doprava Komersovi, jenž střelou bez přípravy trefil tyč! Při trochu přesnější mušce tak mohlo být po půlhodině hry o osudu utkání rozhodnuto. Jenomže nebylo.

Deset minut před poločasem Hostivař podnikla první nebezpečný brejk, a hned z toho byl gól. Kapitán Nebřenský si naběhl na centr zleva a srovnal na 1:1.

Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu, ne však 1:1, nýbrž 2:2. Ve 38. min. převzal míč od Krivosheeva Štěpán Klíma a přesnou střelou po zemi k tyči poslal Vyšehrad B znovu do vedení: 2:1! Dvě minuty nato mohl skórovat Rybařík, tentokrát ale neměl svůj den a po delší době vyšel v utkání naprázdno, trefil jen brankáře Doležala. V koncovce vzápětí neuspěl ani kapitán Hanzlík. A Hostivař opět trestala: ve 43. min. po krásném pasu bývalého hráče Vyšehradu Primuse Nebřenský střelou bez přípravy vyrovnal na 2:2.

Devět minut po změně stran se vyznamenal brankář Lehký, když chytil gólovou střelu hostujícího beka Chomy. V 54. min. šli hráči v modrých dresech potřetí do vedení: Štěpán Klíma rozehrál roh na Hanuše, toho ve vápně složil Pečenka a kopala se penalta: Štěpán Klíma ji bezpečně proměnil: 3:2!

Zatímco vedení 1:0 vydrželo domácím hráčům devětadvacet minut, vedení 2:1 pět minut, v případě vedení 3:2 to bylo sedm minut. V 65. min. potřetí v utkání vypálil Nebřenský a obtížnou střelou z otočky srovnal na 3:3. Bohužel stál v ofsajdu – tedy bohužel pro domácí tým, protože gól platil.

To už byli na hřišti i naši dorostenci. Jeden z nich, jmenovitě Hájek, se probíjel v 80. min. do vápna hostí, kde ho v souboji dvou zcela odlišných váhových kategorií zastavil hřmotný Choma zákrokem, který tak trochu zaváněl penaltou.

V 87. min. mohla Hostivař dokonce rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ale Primus zakončil svůj velmi nadějný brejk střelou mimo tři tyče. Vzápětí se ještě dostal na druhé straně k zakončení Krivosheev, střela ale neměla potřebnou razanci, a nemohla tak brankáře hostí ohrozit. Utkání tak skončilo 3:3.

Další zápas 17. kola I. A třídy bude hrát naše juniorka na hřišti Pragy: v sobotu 11. dubna v 10.30 hod. V předchozích dvou sezonách ve Vysočanech vyhrála: předloni 3:2 a loni 1:0, přestože se sešla k utkání jen v deseti hráčích.

 

Trenér Jaroslav Klíma: „V úvodní půlhodině jsme nepustili Hostivař na naši polovinu hřiště. Pokud bychom z ní vytěžili dvou až tříbrankové vedení, byl by z toho zápas na 10:0. Místo toho jsme dali soupeři zbytečně prostor, je to v hlavách našich hráčů. Třetí gól jsme dostali z jasného ofsajdu, pomezní to přehlédl. Ale nevadí, dali jsme znovu příležitost mnoha dorostencům, a dalo se na to koukat. Všichni soupeři v I. A třídě proti nám brání, přesto si umíme vytvořit dost šancí. Hostivař předvedla kvalitu v ofenzivě, útok Nebřenský – Primus je její silnou zbraní.“

 

Slavoj Vyšehrad B – SK Hostivař 3:3 (2:2)

Branky: 38. a 58. (druhá z pen.) Š. Klíma, 6. Komers – 35., 43. a 65. Nebřenský. Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 8:5.

Rozhodčí: Stumpf – Hradil, Kališ. ŽK: Choma, Hrubeš (oba Hostivař).  

Diváků: 40.


Vyšehrad B: Lehký – Hrachovec (56. Filip), Cheremisin, Hanzlík, Dušek (64. Vojtěch) – Zimmermann (52. Veverka), Krivosheev, Hanuš, Š. Klíma – Komers (64. Hájek), Rybařík (80. Filip). Trenér Jaroslav Klíma.

Hostivař: Doležal – Choma, Hrubeš, Kubiš, Smetana – Pazdera, Pečenka (68. Vondrášek), Stádník, Mihajlovski (68. Cieciura) – Primus (90. Jalovecký), Nebřenský (86. Balogh). Trenér Stanislav Šafránek.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

10 – Komers

9 – Rybařík

4 – Doksanský, Š. Klíma

3 – Ansuma, Čižikov, Řezáč, Veverka

2 – Hanzlík, Smolák

1 – Dušek, Hrachovec, Krivosheev

 

Gólové asistence:

6 – Ivančo, Rybařík

5 – Čižikov, Krivosheev, Řezáč

4 – Dušek

3 – Š. Klíma, Veverka

2 – Hanuš

1 – Ansuma, Doksanský, Filip, Hanzlík, Kincl, Komers, Smolák

 

Galerie katů juniorky Vyšehradu (tři a více gólů)

Vladislav Kejha 3 góly (11. 9. 2011 Vyšehrad B–Un. Vršovice 0:4)

Jan Davídek 3 góly (4. 11. 2012 Ďáblice–Vyšehrad B 4:0)

Lukáš Fiala 3 góly (17. 11. 2013 Vyšehrad B–Ďáblice 1:4)

Michal Poláček 4 góly (16. 11. 2014 Vyšehrad B–Ďáblice 1:6)

Daniel Nebřenský 3 góly (6. 4. 2015 Vyšehrad B – Hostivař 3:3)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...