INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka vyhrála 7:0 na hřišti Pragy, Komers dal čtyři góly

Juniorka – Škoda, že tenhle zápas I. A třídy fanoušci Slavoje Vyšehrad neviděli. Stačilo by dokonce vidět jen druhých 45 minut. Po bezbrankové první půli na hřišti Pragy ve Vysočanech se totiž naše juniorka nadechla během pauzy k nevídanému výkonu a festival útočného fotbalu korunovala sedmi góly. K vítězství 7:0 přispěl čtyřmi góly Honza Komers, dvakrát se trefil Franta Rybařík a jednou Štěpán Klíma. Rybařík byl ale celkem u šesti gólů: kromě dvou jež vstřelil sám, si připsal navíc čtyři asistence!

Pragovka tak zůstává zaslíbeným hřištěm pro naši juniorku: v předloňské sezoně zde vyhrála 3:2, loni 1:0, přestože nastoupila jen v deseti hráčích, a tentokrát dokonce 7:0. Ve třech vysočanských představeních tak nastříleli naši mladí hráči celkem jedenáct branek, z toho devět v průběhu druhých poločasů.

V prvním vzájemném utkání této sezony ale vyhrála Praga na Vyšehradě 3:1 a k odvetě doma nastoupila jen se třemi změnami v základní sestavě oproti tomuto zářijovému duelu. Jako první se dostal k zakončení v 8. min. Zimmermann, domácí brankář Kratochvíl vyrazil jeho střelu na roh. Ve 33. min. po rohu Krivosheeva a centru na zadní tyč to zkoušel Rybařík, ale minul. O čtyři minuty později hlavičkoval, byl však tísněn a gólman snadno míč lapil. Dvě minuty před poločasem po krátkém rohu Štěpána Klímy se tlačil s míčem zleva do vápna Krivosheev, domácí záložník Doležal ho přesně na čáře šestnáctky poslal faulem k zemi, rozhodčí Šaróka ale nechal pokračovat ve hře. První půle však nevygenerovala ani jednu vyloženou šanci, většinu střel na obou stranách totiž stihli zblokovat bránící hráči.

Hnec v nástupu do druhé půle ale hráči v modrých dresech dvakrát rychle za sebou udeřili. Ve 46. min. po akci Rybaříka a finální přihrávce Čižikova se prosadil ve vápně Komers a otevřel skóre: 0:1! O minutu později přihrával Krivosheev a zakončil Rybařík: 0:2! Hned po druhém gólu měl další šanci Komers, obránce ho ale trochu vytlačil od brány a minul. Po přihrávce od Rybaříka pak Zimmermann v další šanci minul.

V 54. min. Čižikov přihrál kapitánu Hanzlíkovi, jeho střelu brankář Kratochvíl vyrazil jen před sebe, kde už ale číhal Komers: 0:3! Až za tohoto stavu se dostal k ohrožení branky hostí pragovácký útočník Plšek, gólman Jelínek si ale s přehledem poradil.

V 64. min. Krivosheev pálil z vápna metr nad a jen o několik vteřin později se probil do čisté gólové šance Rybařík, trefil však jen vyběhnuvšího brankáře. Pět minut nato domácí Cerman sice v dobré pozici, ale z úhlu minul vyšehradskou bránu.

V 76. min. odcentroval zprava Rybařík do ohně, do balonu šli hned dva hráči domácích, ale zažehnat nebezpečí se jim nepodařilo. Naopak – balon se odrazil od Doležala ke Komersovi a ten znovu potvrdil, že jeho největší předností je správný výběr místa ve vápně: 0:4!

O dvě minuty později v 78. min. se po faulu na Rybaříka postavil k exekuci standardky kapitán Hanzlík a jeho ostrou střelu z přímého kopu ještě líznul hlavou Štěpán Klíma natolik vydařeně, že míč se odrazil od tyče do brány: 0:5!

Trvalo jen minutu a Štěpán Klíma tentokrát na gól přihrál, přičemž po zemi k tyči se trefil Rybařík: 0:6!

V 83. min. pak završil brankostroj svým čtvrým gólem nejlepší střelec juniorky. Cerman šel do souboje s Rybaříkem ve vápně natolik nešťastně, že současně fauloval i zahrál balon rukou, a tak byl hned dvojnásobný důvod k penaltě: Proměnil ji tedy Komers. 0:7!

Konečně došlo i po vítězném zápase B-týmu v kabině na tradiční vyšehradský pokřik: Asi bude pršet, ale nám to nevadí…

Naše juniorka odehraje další dva mistrovské zápasy na domácí půdě. V neděli 19. dubna ve 13.30 hod. se střetne s Viktorií Štěrboholy, a bude to pozápas zhruba hodinu a čtvrt po duelu A-týmu s Převýšovem. V neděli 26. dubna v 15.00 hod. přivítá na Vyšehradě tým Spartaku Kbely (předtím dopoledne odehraje áčko Vyšehradu prestižní derby na Meteoru) a potom v sobotu 2. května v 17.00 hod. se rezerva šemíků představí na hřišti suveréna letošní I. A třídy v Braníku.


Trenér Jaroslav Klíma: „Za vítězství 7:0 venku i předvedenou hru zaslouží všichni pochvalu. Zápasy naší juniorky jsou si podobné, u nás je to vždy o prvním a druhém gólu. Kluci mají naběháno a soupeře v této soutěži převyšují v rychlosti i kombinaci. Hráče Pragy jsme pustili do koncovky až dvacet minut před koncem utkání, tedy v době, kdy už bylo o naší výhře rozhodnuto. Těší mě především fakt, že prakticky všechny naše góly byly výsledkem a završením pěkných kombinačních akcí.“

 Trenér Pragy Lumír Honzek: „V první půli naši hráči dodržovali taktické pokyny, Vyšehrad však čekal na naše chyby a dočkal se. Hned v nástupu do druhé půle jsme poprvé inkasovali, chvíli nato podruhé a naše hra se rázem zhroutila. Přišly velké individuální chyby, propadali jsme ve vlastním vápně a dostávali další góly. Jsme teď poněkud dole, už týden předtím ve Štěrboholích jsme inkasovali sedm gólů.“

 

SK Praga Vysočany – Slavoj Vyšehrad B 0:7 (0:0)

Branky: 46., 54., 76. a 83. Komers (čtvrtá z pen.), 47. a 79. Rybařík, 78. Š. Klíma.

Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:5.

Rozhodčí: Šaróka – David, Čikara. ŽK: Š. Klíma, Zimmermann (oba Vyšehrad B).

Diváků: 70.


Praga: Kratochvíl – Pivoňka (56. Burian), Střecha, Jankulár, Dmochovský – Doležal, Cerman, Allram, M. Končický – Sedlák, Plšek. Trenér Lumír Honzek.

Vyšehrad B: Jelínek – Hrachovec, Cheremisin, Hanzlík, Veverka – Čižikov, Krivosheev (89. Rudakov), Š. Klíma, Zimmermann (62. Hájek) – Komers, Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

14 – Komers

11 – Rybařík

5 – Š. Klíma

4 – Doksanský

3 – Ansuma, Čižikov, Řezáč, Veverka

2 – Hanzlík, Smolák

1 – Dušek, Hrachovec, Krivosheev

 

Gólové asistence:

10 – Rybařík

7 – Čižikov

6 – Ivančo, Krivosheev

5 – Š. Klíma, Řezáč

4 – Dušek

3 – Hanzlík, Veverka

2 – Hanuš

1 – Ansuma, Doksanský, Filip, Kincl, Komers, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...