INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka v Braníku neuspěla, lídrovi I. A třídy podlehla 1:3

Juniorka Tajné přání činovníků a příznivců Slavoje Vyšehrad, kteří během první květnové soboty v poměrně hojném počtu dorazili do Braníku, nedošlo svého naplnění. Domácí tým, který suverénně vede I. A třídu, porazil naši juniorku 3:1 a neohroženě kráčí za postupem do pražského přeboru. Je to škoda, protože z našeho pohledu právě v tomto utkání měli pendleři neboli hráči na rozhraní A-týmu a rezervy Vyšehradu příležitost ukázat se na hřišti nejlepšího týmu soutěže a zabojovat o dres áčka. Bohužel, překvapení se nekonalo.

V útoku domácího týmu se objevil dlouholetý hráč Vyšehradu Jirka Kubík, naopak naše juniorka se musela obejít bez stopera Radka Hanzlíka a už podruhé bez záložníků Robina Zimmermanna se Štěpánem Klímou. Zejména absence kapitána Hanzlíka se projevila, pro dorostence byl branický zápas příliš velkým soustem.

Již po několika vteřinách hry neproduktivnější hráč juniorky Rybařík ukázal záda domácím zadákům, možná ale mohl udělat s míčem ještě dva kroky, než vystřelil. Brankáři Strazzerovi jistě hodně zatrnulo, nicméně situaci se štěstím ustál a skóre zůstalo 0:0. Pak se už začali dostávat ke slovu domácí, Kubík z vápna pálil těsně vedle a Trávník hlavičkoval těsně nad. Ve 28. min. ale Braník zahrával trestný kop, něco jako zkrácený roh, a Kodytek otevřel skóre: 1:0. O sedm minut později se dostal do brejku Trávník, obešel i brankáře Jelínka a zvýšil na 2:0.

Tři minuty po změně stran po rohu využil zaváhání v obraně Vyšehradu Tsonev a doklepl míč snadno a lacino do brány: 3:0. Další dvě gólové šance Braníku měl Šalanda a jednu Kubík. Až v 82. min. po trestném kopu Noska a několika odražených míčích dal alespoň čestný gól Cheremisin: 3:1.

V dalším 21. kole naše juniorka přivítá na Vyšehradě třetí tým tabulky Dolní Chabry, které naposledy doma porazily Štěrboholy 4:1. Hraje se v sobotu 9. května v 15 hodin, tedy zhruba tři hodiny poté, co skončí dopolední mistrovský zápas A-týmu na Střížkově.


Trenér Braníku Roman Truneček: „Očekávali jsme těžký zápas a mladí hráči Vyšehradu nám tyto předpoklady potvrdili. Pravdou je, že hned v úvodu zápasu si vypracovali gólovou šanci, pak jsme si už ale na to dali pozor. Naši hráči do puntíku plnili taktické pokyny, a to bylo důležitým faktorem a základem naší výhry. Máme rychlostní typy hráčů, proto jsme nechali Vyšehrad hrát a spoléhali na brejky do jeho rozevřené obrany. Místy jsme chodili do protiútoků ve čtyřech až pěti hráčích a z nich potom trestali. Vyrovnali jsme se i s absencí kapitána Cvrčka – máme totiž široký jednadvacetičlenný kádr, což považuji za velmi důležité. I proto, že jsme hráli už tři dny předtím: ve středu jsme ve čtvrtfinále Poháru PFS hostili poslední tým tabulky pražského přeboru Radotín a porazili ho 5:1. Šest kol před koncem sezony v I. A třídě máme devět bodů náskoku před druhou Uhříněvsí, to je fakt, ale do přeboru jsme zatím ještě nepostoupili. Jsem však přesvědčen, že to už dotáhneme do zdárného konce a ani napřesrok ve vyšší soutěži nebudeme hrát druhé housle. Dokonce nám už teď někteří lidé předpovídají, že bychom mohli být černým koněm přeboru. Co se týče poháru, to už bude v semifinále problém, protože narazíme na jasného lídra přeboru Přední Kopaninu. Ale přesně takhle jsme to chtěli. Tak uvidíme.“

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Škoda jasné šance Franty Rybaříka hned na začátku zápasu, ukvapil se a předčasně vystřelil. Pokud by tohle proměnil, vedli bychom a utkání se mohlo docela dobře vyvíjet jinak než ve prospěch domácích. Navzdory absenci tří hráčů juniorky, z nichž se projevila především neúčast obránce Radka Hanzlíka, jsme měli hru většinou ve své moci, oproti předchozím zápasům to ale bylo upachtěné, ani šancí tentokrát tolik nebylo. Kromě toho z prvních tří střel Braníku na naši bránu jsme inkasovali tři góly, to je kuriozita. Zápas jednoznačně rozhodla efektivita domácích v koncovce.“


ABC Braník – Slavoj Vyšehrad B 3:1 (2:0)

Branky: 28. Kodytek, 35. Trávník, 48. Tsonev – 82. Cheremisin. Střely na branku: 17:8. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:4. Trestné kopy: 6:7.

Rozhodčí: Vojnovič – Opočenský, Chrenko. ŽK: Tsonev, J, Kučera, Trávník – Cheremisin, Nosek, Veverka, Jelínek, Krivosheev.

Diváků: 90.


Braník: Strazzer – L. Švertšal, Mráz, J. Kučera (70. Rezek), Kodytek (82. Kryštof) – Škobis (46. Šalanda), Tsonev, Vala (73. Platil), Novák (67. Onderka) – Trávník, Kubík. Trenér Roman Truneček.

Vyšehrad B: Jelínek – Hrachovec (46. Šimek), Nosek, Cheremisin, Dušek – Veverka, Krivosheev, Čižikov, Vojtěch (69. Hájek) – Komers, Rybařík. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

14 – Komers, Rybařík

5 – Čižikov, Š. Klíma

4 – Doksanský

3 – Ansuma, Hanzlík, Řezáč, Veverka

2 – Cheremisin, Smolák

1 – Dušek, Hrachovec, Krivosheev, Šimkovský

 

Gólové asistence:

11 – Rybařík

8 – Čižikov

7 – Krivosheev

6 – Ivančo

5 – Dušek, Š. Klíma, Řezáč

4 – Veverka

3 – Hanzlík

2 – Hanuš, Komers

1 – Ansuma, Doksanský, Filip, Hrachovec, Kincl, Nosek, Rudakov, Smolák, Šimkovský

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...