INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorce dal mat dvěma góly zkušený borec Újezdu Krejcar

Juniorka – FK Újezd nad Lesy, nejlepší jarní tým I. A třídy, přivítala v neděli 24. května na domácím hřišti juniorka Vyšehradu. Naši hráči sice vedli gólem Franty Rybaříka 1:0, ale vyrovnanou bitvu pátého se čtvrtým týmem tabulky rozhodl ve prospěch soupeře dvěma góly 37letý centrhalv Jiří Krejcar, bývalý hráč Xaverova, Sparty Krč, Hradce Králové a Kolína – týmů, za něž nastupoval i ve II. lize. Fotbalista s jeho zkušenostmi byl právě tím rozdílovým faktorem, který převážil úspěch na stranu mužstva z Prahy 21.

Druhý a vítězný gól vstřelil Krejcar minutu před koncem utkání, a tak si tým z východního okraje metropole odvezl z Vyšehradu vítězství 2:1. Zápas poznamenala nepříjemná událost v podobě zranění hostujícího útočníka Milana Fišera, pro něhož přijela už v prvním poločase záchranka a profesionální zdravotníci ho oživovali přímo na hrací ploše.

Už tak velmi úzký kádr juniorky poznamenala další zranění, a tak vedle dlouhodobě absentujících Zimmermanna a Štěpána Klímy znovu vypadl ze hry Přemek Dušek, a nejen to – navíc i hbitý a dravý záložník Saša Krivosheev, který umí zamotat hlavy bránícím hráčům soupeře a také připravit spoustu gólových situací pro oba naše útočníky. To už byla pro juniorku opravdu hodně citelná ztráta. Z hráčů, kteří nastoupili v závěru dopoledního utkání A-týmu proti Čáslavi, se objevili v sestavě Tomáš Nosek a jako obvykle Franta Rybařík. Do hry zasáhlo i pět dorostenců a v závěru utkání i šéf klubu a současně trenér Jaroslav Klíma.

Svoji první „navštívenku“ předložil Krejcar už po pěti minutách hry, jeho střelu z úhlu ale brankář Jelínek zneškodnil. Na druhé straně první vážnější akce domácích hráčů skončila hned úspěšně: Nosek zužitkoval své zkušenosti, předložil přihrávku Rybaříkovi a ten už neměl problém překonat bývalého gólmana Vyšehradu Dana Hlubučka: 1:0! Svým 17. gólem v sezoně tak Franta Rybařík srovnal krok v týmové tabulce střelců s Honzou Komersem.

Osm minut nato si však Krejcar udělal individuální výlet na polovinu domácího týmu a svůj slalom zakončil přesnou střelou k tyči: 1:1.

Ve 24. min. šel do souboje s Jelínkem Fišer a po pádu na zem z výskoku ztratil vědomí. Oživovací pokusy zabraly ještě před příjezdem záchranky, která ale byla na místě hodně rychle a nešťastníka odvezla do nemocnice.

Dvě minuty před poločasem se ještě dostal do vyložené gólové šance hostující Petr Kovář, který vystřídal právě Fišera, brankář Jelínek ale jeho střelu bravurně vyrazil.

Čtyři minuty po změně stran Komers svým tradičním bodlem trefil tyč a neujaly se ani jeho hlavičkové pokusy. Tým v zelených dresech ale začínal mít navrch a dostával se postupně i do šancí. Borovička v polovině druhé půle těsně minul, zatímco střelu Michala Kováře v 75. min. zblokoval v poslední chvíli Komers.

Tři minuty před koncem mohl zápas rozhodnout Rybařík, jeho střela však bohužel jen lízla vnější tyč Hlubučkovy brány. Nedáš – dostaneš a hosté v závěru zápas rozhodli. V 89. min. se trefil podruhé Krejcar: 1:2. Rezerva Vyšehradu tak potřetí v sezoně ztratila zápas, v jehož průběhu vedla – předtím se tak stalo na podzim v září v Hostivaři a doma proti Pragovce.

Naši juniorku čekají v této sezoně už jen tři zápasy. V neděli 31. května od 17.00 hod. nastoupí na půdě druhého týmu tabulky v Uhříněvsi, týden nato v neděli 7. června od 13.30 hod. to bude domácí derniéra v podobě střetnutí s Dolními Počernicemi. Na úplný závěr to bude v sobotu 13. června od 17.00 hod. utkání v Ďáblicích.


Hrající trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Vyrovnaný zápas rozhodly individuální kvality a zkušenosti Krejcara, autora obou branek soupeř. Škoda, vyhrát 2:1 jsme mohli my, ale těsně před druhým gólem Krejcara nastřelil Franta Rybařík tyč branky Újezdu. Měli jsme větší šance než soupeř, jen Komi měl dvakrát na hlavě gól, ale neproměnil. Hodně se projevila neúčast Saši Krivosheeva, jeho absence v sestavě byla znát. Hrajeme ve slepené sestavě s mnoha dorostenci, přesto neděláme v soutěži žádnou ostudu.“

Trenér Újezdu nad Lesy Milan Šafr: „Po dvou hrubkách našeho stopera jsme sice inkasovali první gól, pak ale Krejcar přešel přes čtyři domácí hráče a vyrovnal. Poznamenalo nás zranění Fišera, pro něhož musela přijet záchranka, přesto jsme se ve druhé půli oklepali a mohli zápas rozhodnout mnohem dříve, než minutu před koncem. Myslím, že by se tak určitě stalo v případě, pokud by mohl nastoupit Aidin Mustedanagič, chyběl nám však kvůli zranění. Kromě toho umělka na Vyšehradě hodně zpomaluje hru, každý dotek navíc je znát. Z toho také pramenily naše chyby ve finální fázi a tudíž i neproměněné šance. Měli jsme jich ve druhé půli opravdu dost. Zápas na Vyšehradě potvrdil, že v letošní sezoně skončíme čtvrtí za Braníkem, Uhříněvsí a Dolními Chabry, v příští sezoně ale budeme chtít zaútočit na postup do přeboru.“

 

Slavoj Vyšehrad B – FK Újezd nad Lesy 1:2 (1:1)

Branky: 10. Rybařík – 18. a 89. Krejcar.  

Rozhodčí: Sklenář – Vaněk, Rodová. ŽK: Čižikov, Rybařík, Cheremisin, Veverka, Hanzlík – P. Kovář, Šebesta, Borovička.

Diváků: 35.


Vyšehrad B: Jelínek – Křemen (78. J. Klíma st.), Hanzlík, Cheremisin, Veverka – Sup (63. Šimek), Hájek (60. Kadlec), Nosek, Čižikov – Komers, Rybařík. Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Újezd nad Lesy: Hlubuček – Zeman, Daníček, Čížek, Borovička – M. Kovář, Cikhart, Krejcar, Šebesta – Fišer (36. P. Kovář, 90. Sochovič), Boev. Trenér Milan Šafr.

 

Střelci branek juniorky v I. A třídě:

17 – Komers, Rybařík

5 – Čižikov, Š. Klíma

4 – Doksanský, Krivosheev

3 – Ansuma, Hanzlík, Řezáč, Veverka

2 – Cheremisin, Smolák

1 – Dušek, Hrachovec, Šimkovský

 

Gólové asistence:

12 – Rybařík

10 – Krivosheev

9 – Čižikov

6 – Dušek, Ivančo

5 – Š. Klíma, Řezáč

4 – Veverka

3 – Filip, Hanzlík

2 – Hanuš, J. Klíma st., Komers, Nosek

1 – Ansuma, Doksanský, Hrachovec, Kincl, Rudakov, Smolák, Šimkovský

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...