INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka má z Uhříněvsi bod, odehrála bezbrankovou partii

Juniorka – Určitě lépe než první vzájemné utkání v listopadu na Vyšehradě, kdy podlehla Čechii Uhříněves 0:4, dopadla pro rezervu šemíků odveta na hřišti soupeře. Ze vzdálené destinace na východním okraji metropole si přivezla bod za remízu 0:0 a přestože nastoupila ve značně improvizované sestavě, sahala po plném bodovém zisku. Stačilo proměnit alespoň jednu z pěti či šesti vyložených šancí, nemluvě o tom, že Komersovi nebyl uznán na konci první půle zcela regulérní gól.

Na druhé straně tým z Prahy 22 teprve potřetí v sezoně nedokázal doma skórovat a pustil před sebe na druhé místo tabulky Dolní Chabry. Vyšehrad B pro změnu poprvé od říjnového utkání v Újezdu nad Lesy nedal gól venku a zůstává dvě kola před koncem na 5. místě se ziskem 37 bodů. O jeden méně mají šesté Ďáblice.

Vinou několika zranění i omluv juniorka nastoupila s pouhými čtyřmi svými hráči: kapitánem Radkem Hanzlíkem, Honzou Veverkou, Evženem Čižikovem a Honzou Komersem. Jedenáctku doplnili člen základní sestavy A-týmu Marek Hanuš, pendler Oleksii Cheremisin a pak už jen dorostenci. Chyběl i brankář Pavel Jelínek, jehož zastoupil mezi tyčemi teprve 16letý mladší dorostenec Vladimír Lehký a podal v Uhříněvsi výborný výkon. V sestavě domácích zaujala stoperská dvojice, které je dohromady 90 let: vicemistr Evropy z roku 1996 v Anglii Michal Horňák, nyní trenér juniorky Sparty, a spolu s ním trenér juniorky Bohemians 1905 Dalibor Slezák. V záloze nastoupil 34letý bývalý hráč Vyšehradu Boris Hucek.

Na krásném hřišti si vypracovala juniorka první vážnější šanci v 19 min. Veverka po levé straně na Vojtěcha, ten zpět narazil na Hanzlíka, který odcentroval před bránu, kde dorážel Šimek bohužel těsně vedle branky. Pět minut nato Sup po akci z pravé strany odcentroval před bránu, kde dorážel opět Šimek – tentokrát trefil protihráče. Následoval ihned rychlý protiútok domácích, který překazil dobře bránící stoper Cheremisin. Ve 26. min. měli domácí roh, situaci zneškodnil brankář Lehký. Tři minuty nato Hrachovec vyvezl balon přes polovinu hřiště a posunul na Supa, který odcentroval balon před branku. Odražený balon se dostal zpět k Supovi, ten ale střelou minul. Ve 33. min. Vojtěch přetaženým centrem našel Komerse, ten vrátil balon zpět na velké vápno kapitánu Hanzlíkovi, který střelou minul bránu Čechie.

Ve 40. min. měli velkou šanci domácí, kdy zkušený kapitán Plášek upaloval sám na Lehkého. Souboj generací zvládl lépe o dvacet let mladší gólman Vyšehradu.

Dvě minuty před poločasem po přímém kopu Čižikova a teči jednoho z protihráčů se trefil do brány Uhříněvsi Komers, bohužel čárový rozhodčí signalizoval ofsajd, tak že regulérní gól nebyl uznán. Regulérní proto, že ve chvíli provedení trestného kopu stál Komers ještě před hráči domácích, nikoliv za nimi nebo na jejich úrovni.

Osm minut po změně stran přišel přímý kop domácích. Přes zeď dobře mířený balon ale krásným zákrokem vytáhl náš mladý gólman Lehký na tyč, následně obrana vyřešila složitou situaci odkopem. V 63 min. po centru Čižikova zleva hlavou minul bránu v nadějné příležitosti Hrachovec, o pět minut později pak oblékl dres a nastoupil do zápasu i majitel klubu a trenér Jaroslav Klíma, když vystřídal Maxe Supa.

V 78. min. skončil rychlý brejk Vyšehradu rohovým kopem, po něm se balon dostal ke Komersovi a ten efektně přes hlavu trefil soupeřovu bránu. Její strážce Kudrnáč byl ale na místě a střelu vyrazil. Dvě minuty nato Hrachovec odebral balon soupeři u našeho velkého vápna, obešel dva protihráče, přihrávka ale zastihla Komerse v ofsajdu.

Skórovat mohli i domácí, před Lehkého se probil Sopr, ale i on si vylámal zuby na náhradním brankáři naší U 19. Včas vyběhl a příležitost Sopra, který převzal dlouhý pas běžel od poloviny hřiště sám na bránu Vyšehradu, včas zneškodnil. U balonu byli současně a balon se po střetu odrazil do zámezí daleko od naší branky. Hrstka diváků v Uhříněvsi se tak gólu nedočkala.

Naši juniorku čekají v této sezoně už jen dva zápasy. V neděli 7. června od 13.30 hod. to bude domácí derniéra v podobě střetnutí s Dolními Počernicemi (hraje se po utkání A-týmu se Štěchovicemi). Na úplný závěr se představí B-tým šemíků v sobotu 13. června od 17.00 hod. v Ďáblicích.


Hrající trenér Jaroslav Klíma: „Vzhledem k mnoha absencím byla tentokrát sestava opravdu hodně improvizovaná, ale i za této situace jsme sahala po třech bodech. Je to škoda, jaké šance zahazujeme, a nejsou to šance ojedinělé, prakticky v každém zápase jich máme dost. Bod z Uhříněvsi je málo, měli jsme tu vyhrát. Výborný výkon podal v bráně Vladimír Lehký, ročník 1998.“

Vedoucí mužstva František Hrachovec: „Chyběli nám Přemek Dušek, Robin Zimmerman, Štěpán Klíma, brankář Pavel Jelínek, nejproduktivnější hráč týmu Franta Rybařík a také Saša Krivosheev, který šel hrát důležité utkání za dorost. Přesto kluci, kteří nastoupili, podali velmi slušný výkon. Samozřejmě z mého pohledu, jsem s juniorkou teprve krátce.“

Sekretář Čechie Uhříněves Milan Chvojka: „Remíza vcelku odpovídá průběhu hry. Měli jsme dvě gólové šance ze dvou sólových nájezdů, mladý brankář Vyšehradu ale podal vynikající výkon. Chybělo nám pět zraněných hráčů, to se také projevilo. Vinou této remízy jsme sice ztratili druhé místo tabulky, ale to nás zase až tolik netrápí, rozhodně to není náš největší problém. Vzhledem k tomu, v jaké se nacházíme situaci, o návrat do pražského přeboru nestojíme, takže budou-li nějaké postupy mimo pořadí, je to příležitost pro jiné kluby.“

 

Čechie Uhříněves – Slavoj Vyšehrad B 0:0

Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:5. Přímé kopy: 7:4.

Rozhodčí: Švorc – Vlček, Kříž. ŽK: Urban – Hanuš.

Diváků: 30.


Uhříněves: Kudrnáč – Feňa, Horňák (55. Kasal), Slezák, Barták – Žampach, Hucek, Urban, Sopr – Repljuk, Plášek. Trenér Ivan Čabala.

Vyšehrad B: Lehký – Hrachovec, Hanzlík, Cheremisin, Veverka – Sup, Hanuš, Čižikov, Vojtěch – Komers, Šimek (68. J. Klíma st.). Hrající trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...