INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Direkt od Dolních Počernic: juniorka doma prohrála 1:6

Juniorka Fiaskem skončilo poslední domácí vystoupení juniorky Vyšehradu na domácí půdě. S Dolními Počernicemi, na jejichž hřišti na podzim vyhrála 6:1, teď naprosto stejným výsledkem prohrála, tedy 1:6. Hattricku dosáhl útočník černobílých Libor Picek, hostující tým však byl po celý zápas jasně lepší a mohl nastřílet klidně i deset gólů. Jen ve druhém poločase musel 16letý gólman Vladimír Lehký čelit osmnácti střelám, přičemž polovina z nich mířila na jeho bránu.

Výsledek má svoje opodstatnění, nastoupí-li sedm mladých hráčů, jejichž vytížení v dorosteneckém týmu není zrovna moc velké. To ale nesnímá odpovědnost za vlastní výkon u starších hráčů, kteří si chodí zahrát za juniorku vcelku pravidelně a někteří z nich přijdou dokonce i na trénink. Nemá smysl personifikovat, důstojný výkon ale podal asi jen kapitán Radek Hanzlík a ocenit lze snad ještě snahu 17letého Adama Šimka, který se postaral o čestný gól.

K objektivním skutečnostem prohry a její výše patří ale také fakt, že Saša Krivosheev nyní pomáhá U 19 v její snaze o návrat do České ligy staršího dorostu, ten juniorce hodně chybí. A potřeba je vidět i kvality soupeře: Dolní Počernice nastoupily pouze se třemi hráči, kteří se objevili v podzimním vzájemném utkání: Šedivým, Vernerem a Pickem. To bylo v listopadu a od té doby jejich tým hodně výkonnostně povyrostl. Už jen kosmetickým efektem budiž fakt, že nastoupily ve svých pěkných černobílých dresech a ne v červených jako předtím.

Jak už bylo řečeno, vzhledem k rostoucím absencím a omluvám už takhle úzkého kádru hráčů juniorky nastoupilo několik dorostenců v základní sestavě a soupeř si vytvořil od začátku převahu. V 8. min. se velmi zlobil trenér hostí Cicala na rozhodčího, že souboj Hrachovce s Dufkem neposoudil jako penaltu. V polovině prvního poločasu ještě za stavu 0:0 se dostal k zakončení Rybařík, jeho střelu z úhlu ale brankář Pospíchal kryl. Pak si možná hráči Dolních Počernic uvědomili, že jde o nejproduktivnějšího hráče Vyšehradu B a sérií ne zrovna fair zákroků se jim ho podařilo vyvést z míry. K jeho výkonu určitě nepřispělo ani emotivní vyhrožování rozhodčího Kříže, že při dalším střetu Rybaříka vyloučí.

Do poločasu mířily mezi tři domácí tyče tři střely a všechny skončily gólem. První z nich přišel až po téměř půlhodině hry: ve 27. min. zprava odcentroval Wahbi a Picek prostřelil gólmana Vyšehradu: 0:1. Tři minuty nato šel Picek současně do souboje s Lehkým i Hrachovcem a úspěšně: 0:2. Za další tři minuty spálil čistou šanci Wahbi, zblízka minul bránu.

Ve 35. min. se podruhé dostal ke slovu Rybařík. Po trestném kopu Hanzlíka a závaru před bránou hostí už po své střele téměř zvedal ruce, balon však odvrátil na čáře stoper Šedivý. Místo stavu 1:2 však skončil poločas 0:3. Tři minuty před pauzou Dufek přihrál ze středu hřiště před vápnem a Bureš střelou bez přípravy trefil: 0:3.

Uplynuly pro změnu tři minuty ze druhé půle a znovu mohl skórovat Bureš, netrefil však bránu, stejně jako chvíli po něm Vajner. Vzápětí Pickovu střelu z úhlu zneškodnil Lehký. V 58. min. ale Motl šouráčkem, nepodařenou slaboučkou střelou, jež sotva přelezla přes brankovou čáru, zvýšil na 0:4. Pět minut po něm pak jeho spoluhráč Dufek spálil šanci, kterou zahodit bylo velkým uměním, ale stalo se, trefil tyč.

Jen chvíli před ním to zkusil na druhé straně dorostenec Studený, střela zdálky byla ale jen uctivou navštívenkou pro brankáře Pospíchala. V polovině druhé půle to už vypadalo nadějněji, další dorostenec Filip se nadechl k sólovému úniku, než se však odhodlal ke střele, stihl se vrátit jeden ze zadáků soupeře a ukradl mu míč. Vyšlo to až třetímu dorostenci: po kolmém nákopu Cheremisina před bránu hostí se nejlépe zorientoval Šimek a snížil: 1:4!

V závěrečné pětiminutovce se ale ještě dvakrát prosadili černobílí, nejprve Tunisan Wahbi a dvě minuty po něm i Picek, který tak dovršil svůj hattrick: 1:6.

Naši juniorku čeká v této sezoně už jen poslední zápas v sobotu 13. června od 17.00 hod. na hřišti neoblíbených Ďáblic. Neoblíbených proto, že s nimi sedmkrát za sebou prohrála, naposledy doma na podzim 1:6. Tedy stejně jako nyní s Dolními Počernicemi. Nemluvě o tom, že Ďáblice nyní vyhrály 8:0 ve Štěrboholích. Zápasu v Ďáblicích se nebude moci zúčastnit trenér Klíma, protože A-tým hraje ve stejném termínu utkání ČFL v Benešově. Přes všechny tyto výstražné signály to bude vzájemný souboj o 6. místo tabulky.


Hrající trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Pokud bych nezůstal sedět na lavičce, ale stál místo toho u lajny a řval, kam se má kdo postavit a co má dělat, nedostaneme první, třetí, čtvrtý a pátý gól. Je to o správném výběru místa. Já se nehodlám zničit a jít v každém zápase do smrti – jen to konstatuji. Takový masakr se však dal čekat už delší dobu.“

Hrající trenér Dolních Počernic Martin Cicala: „Abych pravdu řekl, ani jsem si nevzpomněl, že jsme na podzim doma prohráli s béčkem Vyšehradu také 1:6. Od začátku jsme měli utkání pod kontrolou, půdu pevně pod nohama a z mnoha šancí jsme vytěžili šest gólů. Naši hráči jsou zkušenější než mladí fotbalisté Vyšehradu, například Wahbi hrál první ligu v Tunisku. Navíc teď disponujeme širokým a vyrovnaným kádrem.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Sokol Dolní Počernice 1:6 (0:3)

Branky: 75. Šimek – 27., 30. a 87. Picek, 42. Bureš, 58. Motl, 85. Wahbi.

Střely na branku: 6:12. Střely mimo: 3:13. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:4.

Rozhodčí: Kříž – David, Dolenský. ŽK: Rybařík, Cheremisin – Dufek.

Diváků: 30.


Vyšehrad B: Lehký – Hrachovec (35. Studený), Cheremisin, Hanzlík, Vojtěch – Filip, Veverka, Čižikov, Sup – Komers, Rybařík (62. Šimek). Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Dolní Počernice: Pospíchal – Jašev (76. Michal), Šedivý, Doležal, Motl – Wahbi, Werner, Vajner, Dufek – Bureš (78. Cicala), Picek. Hrající trenér Martin Cicala.

 

Propadáky naší juniorky v I. A třídě

22.  8. 2010: Vyšehrad B – Štěrboholy 1:5

29.  8. 2010: Stodůlky – Vyšehrad B 5:0

28.  8. 2011: Bohnice – Vyšehrad B 4:0

11.  6. 2011: Královice – Vyšehrad B 6:1

11.  9. 2011: Vyšehrad B – Union Vršovice 0:4

9.  9. 2012: Vyšehrad B – Kbely 3:6

9.  6. 2012: Kyje – Vyšehrad B 5:1

4. 11. 2012: Ďáblice – Vyšehrad B 4:0

16. 11. 2014: Vyšehrad B – Ďáblice 1:6

7.  6. 2015: Vyšehrad B – Dolní Počernice 1:6


Střelci branek juniorky v I. A třídě:

17 – Komers, Rybařík

5 – Čižikov, Š. Klíma

4 – Doksanský, Krivosheev

3 – Ansuma, Hanzlík, Řezáč, Veverka

2 – Cheremisin, Smolák

1 – Dušek, Hrachovec, Šimek, Šimkovský

 

Gólové asistence:

12 – Rybařík

10 – Krivosheev

9 – Čižikov

6 – Dušek, Ivančo

5 – Š. Klíma, Řezáč

4 – Veverka

3 – Filip, Hanzlík

2 – Hanuš, J. Klíma st., Komers, Nosek

1 – Ansuma, Doksanský, Hrachovec, Cheremisin, Kincl, Rudakov, Smolák, Šimkovský

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...