INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Staří pardálové oblékli dres Uhříněvsi a vyučovali: 2:7

Juniorka Nepříjemnou porážku rozdílem pěti branek utrpěla během poslední srpnové neděle v I. A třídě rezerva Slavoje Vyšehrad. Ve svém premiérovém vystoupení na domácí půdě, což znamená od této sezony na Děkance, podlehla Čechii Uhříněves vysoko 2:7.

Tým z Prahy 22 v čele s hrajícím 53letým koučem Václavem Hrdličkou, jenž se přesunul do Uhříněvsi ze „své“ Libuše, se představil s řadou známých jmen ve své sestavě: kromě Hrdličky další bývalý hráč Slavie a Bohemians Tomáš Kuchař (39 let), držitel stříbrné medaile z EURO 1996 v Anglii a trenér juniorky Sparty Michal Horňák, kouč juniorky Bohemians a jedna z legend vršovických klokanů Dalibor Slezák (oba 45 let), další bývalý prvoligový fotbalista Pavel Putík (38 let) a také trojnásobný mistr světa hokejista Tomáš Vlasák (40 let). A kromě těchto nositelů známých jmen spousta hráčů, kteří se přesunuli do Uhříněvsi z Libuše.

Utkání se od začátku vyvíjelo pro náš tým nejhůř, jak mohlo. V 7. min. po trestném kopu zleva zcela neobsazený Maňák hlavičkoval z malého vápna: 0:1. V 15. min. dostal pro změnu spoustu prostoru ke své akci Suchoň a ranou zpoza šestnáctky prostřelil Kyliana: 0:2.

Až za tohoto stavu se dostali hráči Vyšehradu k ohrožení brány soupeře. Do tří zajímavých šancí či střeleckých pozic se probili postupně M. Rejka, Čižikov a kapitán Hanzlík, bohužel všichni tři minuli. Místo kontaktní branky přišel těsně před pauzou další trest a hokejista Vlasák zvýšil na 0:3.

Velmi dobrých dvacet minut po změně stran se nepodařilo přetavit ke korekci skóre, naopak v 65. min. další veterán Slezák upravil na 0:4. Až potom v 72. min. po faulu na Čižikova snížil přímo z trestného kopu Michal Rejka na 1:4 a pět minut nato, tentokrát po faulu na Hancka v šestnáctce, korigoval Kalfař z penalty na 2:4. Další penaltu však Růžička neproměnil.

V závěru utkání se ještě třikrát prosadila hostující Čechie, když v rozmezí sedmi minut překonali Kyliana Hornát, hrající trenér Hrdlička a Karabín: 2:7.

Sedm branek inkasoval naposledy Vyšehrad B v mistrovském utkání před více než pěti lety: v červnu roku 2010 na hřišti Hájů Jižní Město, kde prohrál 3:7. To ale bylo ještě v pražském přeboru.

Ve 3. kole I. A třídy se rezerva Slavoje Vyšehrad představí v Hostivaři. Hraje se v sobotu 5. září s výkopem v 10.30 hod.

Trenér B-týmu Ondřej Hatina: „Nelze popřít, že Uhříněves na nás vyrukovala s kvalitním mužstvem, nicméně góly, které jsme inkasovali, byly až příliš laciné a padaly často po našich fatálních individuálních chybách. Zkušeným hráčům soupeře jsme to tak zbytečně sami usnadnili. Přitom pokud bychom hráli důsledně po zemi, mohlo to být mnohem vyrovnanější. Zhruba dvacet minut od zahájení druhé půle jsme měli hru jasně ve své moci, ale vždy, když se schylovalo k našemu gólu, jsme naopak sami inkasovali. Kluci si sedli na zadek, ale vzali to sportovně a doufám, že nás to před dalším zápasem v Hostivaři naopak semkne.“

Hrající trenér Uhříněvsi Václav Hrdlička: „Pomohly nám první dva rychlé góly již v úvodní čtvrthodině zápasu, takže jsme potom mohli kontrolovat jeho průběh a přidali další branky. Nakonec jich mohlo být klidně i deset, protože jsme další tři až čtyři vyložené šance zahodili. Budeme-li se na zápasy scházet tak, jako dnes, pokusíme se určitě vyhrát letošní ročník I. A třídy. Máme dobrou partu, a to je základ úspěchu.“ 


Slavoj Vyšehrad B – Čechie Uhříněves 2:7 (0:3)

Branky: 72. M. Rejka, 77. Kalfař z pen. – 7. Maňák, 15. Suchoň, 45. Vlasák, 65. Slezák, 79. Hornát, 82. V. Hrdlička, 86. Karabín.

Rozhodčí: Kutiš – Wimmer, Toman. ŽK: Hancko, Kalfař – Malina.

Diváků: 50. Za stavu 2:4 neproměnil Růžička (Vyšehrad B) penaltu.


Vyšehrad B: Kylian – Fialka (46. Vojtěch), Sahula, Čižikov – Hanzlík – M. Rejka, Kalfař, Zapletal, Čekan (46. Růžička) – Hancko, Zelinka. Na lavičce byl ještě připraven Komers. Trenéři Ondřej Hatina a Aleš Vydlák.

Uhříněves: Rohlíček – Malina (66. Karabin), Horňák, Putík (67. Němec), Maňák – Vlasák – Hornát, Kuchař (80. V. Hrdlička), Březina, P. Hruška (71. Dvořák) – Suchoň (46. Slezák). Hrající trenér Václav Hrdlička.

 

Střelci branek Vyšehradu B

1 – Čižikov, Kalfař, M. Rejka, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

2 – Hancko

1 – Čižikov, L. Rejka, M. Rejka, Růžička, Zapletal

 

Kompletní tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

6 – Linek (Chabry)

3 – Davídek, Zemánek (oba Ďáblice), Havrda (Dubeč), P. Macháček (Březiněves), Mustedanagič (Újezd n. L.)

2 – Moudřík, Řehoř (oba Kyje)

1 – Hornát, V. Hrdlička, Karabín, Maňák, Slezák, Suchoň, Vlasák (všichni Uhříněves), Čižikov, Kalfař, M. Rejka, Zapletal, Zelinka (všichni Vyšehrad B), Bauer, Dejmek, Kozler, Nesvadba (všichni Chabry), Jenšík, Kolísek, Sarichev (všichni Štěrboholy), Choma

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...