INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Rezerva prohrála s Pragou 1:2

Juniorka Fotbalové štěstí se hned v úvodu sezony otočilo k B-týmu Slavoje Vyšehrad zády. V premiéře sice vyhrál v Kyjích, nyní už má však na svém kontě také tři prohry za sebou: s Uhříněvsí, v Hostivaři a naposledy i doma s Pragou. Navzdory posílení hráči z kádru druholigového A-týmu, místy až drtivé převaze a nesčíslnému počtu šancí podlehla soupeři z Vysočan 1:2. V tabulce to znamená další ústup na 12. místo.

Oproti předchozímu utkání v Hostivaři doznala základní sestava celkem pěti změn. Přítomnost Davida Matějky (na snímku v souboji s kapitánem Pragovky Tomášem Jankulárem), Ivo Polanského a Vladislava Schöna z áčka sváděla k představě, že tentokrát bude utkání na Děkance ne moc komplikovanou záležitostí. Bohužel realita, hlavně co se týče konečného výsledku, byla zcela odlišná. Posily určitě přispěly k tomu, že náš tým měl výrazný tlak, nebyl však sto překonat brankáře Kratochvíla, který na jaře inkasoval, navíc doma, od naší juniorky sedm branek.

Hosté z Vysočan doslova přežili úvodní půlhodinu pak začali postupně narušovat do té doby monotónní průběh hry. Dvěma střelami prověřili brankáře Kyliana a napotřetí už mířili do černého. Po hrubce ve středu obrany Vyšehradu se dostal k míči Sedlák a otevřel skóre: 0:1.

Vyrovnání stavu přišlo po necelé hodině hry. V 58. min. se po stříleném centru Matějky do vápna prosadil autor 19 branek z minulé sezony Komers: 1:1!

Žádné doražení soupeře se ale ve zbývající půlhodině utkání nekonalo. Naopak po chybě v defenzivě měli hosté v 65. min. výhodu penalty, ale neproměnili ji. Javůrek totiž nastřelil břevno Kylianovy brány! Ani tento moment s týmem v modrých dresech neotřásl a po dalším našem zaváhání v obranné fázi měli k dispozici trestný kop. Kapitán Jankulár s brilantní přesností trefil do šibenice, a vrátil tak svému týmu vedení: 1:2. Ve zbývajícím čase už naši hráči nedokázali s tímto stavem nic udělat, a tak utkání bohužel ztratili.

Potvrdilo se tak pravidlo vzájemných soubojů Vyšehrad B – Praga, že v nich vždy vítězí hostující tým. V dosavadních sedmi zápasech to neplatilo jen jednou.

V pátém kole I. A třídy se rezerva Slavoje Vyšehrad představí ve Štěrboholích, kde se bude hrát již tradičně hrát v pátek večer pod reflektory: konkrétně 18. září, výkop je v 19 hodin.

 

Slavoj Vyšehrad B – SK Praga Vysočany 1:2 (0:1)

Branky: 58. Komers – 33. Sedlák, 70. Jankulár.

Rozhodčí: Wimmer – Zíka, Binar. ŽK: Schön, Podobský – Šedrla.

Diváků: 40. V 64. min. neproměnil Javůrek (Praga) penaltu.


Vyšehrad B: Kylian – M. Rejka, Novotný, Podobský – Matějka, Zapletal (46. Hanzlík), Polanský, Růžička – Schön, Komers (68. Kalfař), Čižikov (46. Fialka). Na lavičce byli ještě připraveni Sahula, Kadlčík, Řezáč a Hancko. Trenéři Ondřej Hatina a Aleš Vydlák.

Praga: Kratochvíl – Moťka (83. Z. Končický), Požár, Jankulár, Pivoňka – Mihalík, Šedrla, Holman (60. Dmochovský), Ort – Javůrek, Sedlák. Trenéři Stanislav Votoček a Lumír Honzek.


Střelci branek Vyšehradu B

2 – Čižikov

1 – Kalfař, Komers, M. Rejka, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

2 – Hancko

1 – Čižikov, Matějka, L. Rejka, M. Rejka, Růžička, Řezáč, Zapletal

 

Vzájemná utkání Vyšehrad B – Praga

podzim 2012: Vyšehrad B – Praga 2:3

jaro 2013: Praga – Vyšehrad B 3:5

podzim 2013: Vyšehrad B – Praga 2:0

jaro 2014: Praga – Vyšehrad B 0:1

podzim 2014: Vyšehrad B – Praga 1:3

jaro 2015: Praga – Vyšehrad B 0:7

podzim 2015: Vyšehrad B – Praga 1:2


Kompletní tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

7 – Linek (Chabry)

6 – P. Macháček (Březiněves)

5 – Davídek (Ďáblice)

4 – Havrda (Dubeč), Sedlák (Praga)

3 – Matoušek, Mustedanagič, Snop (všichni Újezd n. L.), Hrubý (Kolovraty), Jenšík (Štěrboholy), Primus (Hostivař), Zemánek (Ďáblice)

2 – Nekola, Stuchlík, Urbanec (všichni Libuš), Halama, Studík (oba Štěrboholy), Moudřík, Řehoř (oba Kyje), Čižikov (Vyšehrad B), Kozler (Chabry), Nebřenský (Hostivař), Sop (Dubeč), Vochoska (Březiněves)

1 – Březina, Hornát, V. Hrdlička, Hruška, Karabín, Maňák, Slezák, Suchoň, Vlasák (všichni Uhříněves), Černý, Choma, Kubiš, Mihajlovski, Pazdera, Píša (všichni Hostivař), Kalfař, Komers, M. Rejka, Zapletal, Zelinka (všichni Vyšehrad B), Čížek, M. Kovář, Krejcar, Šebesta (všichni Újezd n. L.), Bauer, Dejmek, Nesvadba (všichni Chabry), Benda, Mandík, R. Macháček (všichni Březiněves), Beran, Čížek, Karban (všichni Libuš), Fiala, Máj, Nebeský (všichni Ďáblice), Jizba, Kubiš, Pazdera (všichni Hostivař), Dinh, Říha (oba Kyje), Dufek, Motl (oba Dolní Počernice), Jankulár, Mihalík (oba Praga), Kolísek, Sarichev (oba Štěrboholy), Mažári, Štěpánek (oba Dubeč), Kabeláč (Kolovraty)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...