INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na hřišti prvního Újezdu n. L. padla juniorka až v nastavení

Juniorka – Nedělní dopolední souboj A-týmu s Pardubicemi přinesl Vyšehradu štěstí, ubránil vedení 1:0 a získal cenné tři body ve FNL. Stejný výsledek mohl zopakovat i B-tým v odpoledním utkání I. A třídy v Újezdu nad Lesy, bohužel svůj těsný náskok z prvního poločasu neuhájil a po změně stran inkasoval dva góly. Ten druhý a rozhodující přitom padl až v nastaveném čase, a tak předposlední tým tabulky nakonec prohrál na hřišti suverénního lídra soutěže 1:2.

Návrat trenéra Jaroslava Klímy na lavičku B-týmu Slavoje Vyšehrad (s asistentem Karlem Šplíchalem mladším a vedoucím mužstva Fratiškem Hrachovcem) doprovázely změny v sestavě. Z původních hráčů SK Praha 4, kteří tvořili dosavadní jádro rezervního mužstva, se dostavil jen Filip Podobský. Tým byl proto doplněn, jak to jen šlo, včetně dorostenců. Po dlouhé době se objevil v sestavě i Jaroslav Klíma mladší či navrátilec z divizního Českého Brodu brankář Jan Procházka.

V porovnání s jarním vzájemným soubojem na Vyšehradě, který vyhrál Újezd nad Lesy dvěma góly Krejcara 2:1, se v jeho základní sestavě objevilo sedm nových hráčů: mimo jiné brankář z třetiligových Jiren Poráčanin, osvědčený divizní fotbalista Snop (Velim, Admira) či další bývalý hráč Admiry Mustedanagič. Ale také zmíněný kapitán Krejcar, bývalý hráč Xaverova, Sparty Krč, Hradce Králové a Kolína – týmů, za něž nastupoval i ve II. lize.

Již po několika vteřinách hry si naběhl zleva před bránu domácích Podobský, střelou z úhlu bohužel jen těsně minul vzdálenější tyč domácí brány. Domácí se ale cítili být favority a také se snažili o ofenzivu a zakončení, jak to jen šlo. Mustedanagič pálil z otočky nad a chvíli nato vykopával míč z brankové čáry Řezáč, když už byl Procházka překonán.

Po necelé půlhodině hry ale házel kapitán Hanzlík na pravé straně aut, míč putoval přes Řezáče a Komerse k Madejovi, ten se zbavil hned dvou protihráčů a utěšenou střelou do horního růžku otevřel skóre: 0:1! Vzápětí měl další šanci, ale nechal se vytlačit k čáře a střelou z úhlu neproměnil.

Ve druhé půli šli naši hráči několikrát do přečíslení, nic z něj ale už nevzešlo. Domácí se vehementně snažili o obrat v zápase. Čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Krejcar na 1:1.

Pět minut před koncem normální hrací doby mohl zápas rozhodnout ve prospěch Vyšehradu Gregora, ale prováhal vhodnou chvilku k zakončení. Již v nastaveném čase po rohu se objevil před Procházkou s míčem zcela osamocený Matoušek a dal vítězný gól na 2:1. Tenhle zápas měl dopadnout minimálně remízou, ale bohužel…

Do konce podzimu v I. A třídě zbývají tři kola. V neděli 1. listopadu ve 14 hodin hraje juniorka doma s nováčkem z Březiněvsi (nyní 11. v tabulce), v sobotu 7. listopadu v Dolních Počernicích (12. v tabulce) a nakonec v neděli 15. listopadu doma s Ďáblicemi (2. v tabulce).

Trenér Jaroslav Klíma: „Postavili jsme dorostence, tým měl v průměru jednadvacet let. Řekl bych, že jsme odehráli v Újezdu výborný zápas, vinou individuálních chyb jsme ho ale nakonec ztratili. Nějaké obavy, že bychom měli mít potíže se záchranou v I. A třídě, ale nemám. Hráče tu nemáme vůbec špatné.“

 

FK Újezd nad Lesy – Slavoj Vyšehrad B 2:1 (0:1)

Branky: 75. Krejcar, 90. (+2) Matoušek – 26. Madej.  

Rozhodčí: Fazekaš – Gunitš, Toman. ŽK: Daníček, Matoušek, Snop – Řezáč, Podobský.  

Diváků: 100.


Újezd nad Lesy: Poráčanin – Zeman (69. Kohout), Daníček, Bartoň, Znamenáček (87. M. Kovář) – Bartoněk, Snop, Krejcar, Matoušek – Mustedanagič (46. Fišer), P. Kovář (90. +3 Veselovský). Trenér Milan Šafr.

Vyšehrad B: Procházka – Vojtěch, Cheremisin, Hanzlík, Rossmann – J. Klíma ml. (46. Rudakov), Gregora, Řezáč, Podobský – Komers (62. Telvák), Madej. Na lavičce byli ještě připraveni Wolf a Šíma. Trenér Jaroslav Klíma st.


Střelci branek Vyšehradu B

4 – Komers

2 – Čižikov, M. Rejka

1 – Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Madej, Podobský, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

2 – Hancko, Kalfař, M. Rejka, Řezáč

1 – Čižikov, Komers, Lipták, Matějka, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Šíma, Zapletal

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...