INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Návrat juniorky na Vyšehrad: cenná výhra 4:2 s Březiněvsí!

Juniorka – Stačí jen letmý pohled na chvost tabulky A-skupiny pražské I. A třídy a hned je jasné, jak důležité utkání se v neděli 1. listopadu na Vyšehradě hrálo. Rezerva šemíků ho zvládla, v nervózním souboji porazila nováčka z Březiněvsi 4:2, a po jedenácti týdnech (!) se tak radovala z tříbodového zisku. Výrazně tím posílila nejen své ambice na zlepšení dosavadního nelichotivého postavení, ale i vlastní sebevědomí.

Po dvou gólech dali oba útočníci Jan Komers a Jan Blažek, pochvalu za bojovnost a snahu podat co nejlepší výkon ale zaslouží i ostatní hráči. B-mužstvu vyšel návrat na vyšehradské hřiště, kde nastoupil poprvé od červnového utkání s Dolními Počernicemi – dosavadní podzimní domácí zápasy hrál totiž na Děkance.

Juniorka nastoupila tentokrát s obráncem Matějkou a útočníkem Blažkem z áčka, tým opět doplnili dorostenci. Od prvních minut se tlačili hráči v modrých dresech před bránu soupeře: ve 4. min. pálil Řezáč z vápna metr nad, o dvě minuty později se dostal s míčem do vápna Blažek a byl faulován Neprašem z Březiněvsi. Píšťalka sudího se ale neozvala. Vzápětí se po přihrávce od Telváka ocitl těsně před brankářem Píšou Komers, ale místo míče trefil jeho. V 15. min. po faulu kapitána hostí Valtra na Telváka Blažek z trestného kopu trefil tyč! Vzápětí si naběhl zleva do vápna Podobský, střelou z úhlu ale minul. Ani Komersovo tradiční bodlo se neujalo.

Na druhé straně vyzkoušel Procházku nejprve Šmejkal a po dvaceti minutách hry se už hosté radovali. Na Barankův centr si naběhl Petr Mandík a střelou bez přípravy trefil: 0:1. Protesty domácího týmu, že šlo o ofsajdovou situaci, byly marné. O tři minuty později mohl po centru od Romana Macháčka přidat Petr Mandík svůj druhý gól, střelou z voleje ale o metr minul. Po půlhodině hry pálil navíc Benda z otočky zblízka rovněž vedle.

Sedm minut před poločasem po přihrávce od Řezáče Komers v krkolomné pozici a ještě tísněn poslal balon z ostrého úhlu na zadní tyč brány hostí a ten se od ní odrazil do sítě: 1:1! Vzápětí měl po přihrávce od Telváka další šanci, která byla určitě mnohem větší než ta, z níž dal gól. Zblízka ale trefil brankáře. Ještě před odchodem do šaten to opět zkusil z trestného kopu Blažek, střelou zleva minul.

Hned po návratu z kabin šel Vyšehrad B do vedení. Blažek zatáhl míč k brankové čáře hostí, přihrál zleva do vápna, kde J. Klíma mladší jen lehce přiťukl míč Komersovi a ten byl rázem sám před brankářem: 2:1! Tři minuty nato po centru od J. Klímy sice Komers minul, ale k míči se dostal hlavičkující Blažek. Brankář Píša ovšem předvedl zákrok dne a zabránil gólu. Vzápětí se neujal ani třetí Blažkův trestný kop, balon letěl nad.

V 58. min. opět udeřili hosté. Kapitán Valtr zprava odcentroval a neobsazený Pavel Macháček srovnal hlavou na 2:2. O vyrovnání se tak postaral svým desátým podzimním gólem 37letý fotbalista, který odehrál v I. lize 50 zápasů za střížkovskou Bohemku.

Klíčové okamžiky zápasu přišly o chvíli později, po hodině hry. V 60. min. totiž po faulu na Řezáče prováděl Blažek svůj už čtvrtý trestný kop: tentokrát se trefil naprosto precizně a přesně k tyči: 3:2!

Utkání už bylo takhle dost nervózní a nervozity ještě přibylo. O dvě minuty později „přepálil“ Řezáče ve skluzu hostující záložník Pech a viděl hned červenou kartu.

Na hřiště se mezitím dostali dorostenci Šíma, Mamedov a po nich ještě loňský dorostenec Rudakov, Vyšehrad B ale nepolevoval v aktivitě. V 66. min. Blažek odcentroval z rohového kopu na zadní tyč, kde hlavičkoval kapitán Hanzlík a poslal balon zblízka do sítě. Gól ale neplatil kvůli faulu na brankáře.

Dvacet minut před koncem utkání Šíma důrazně zabojoval o míč na polovině soupeře, donutil brankáře Píšu opustit bránu a míč se dostal doleva k Blažkovi. Útočník se třemi starty za reprezentační A-tým a také 122 zápasy a 26 góly v české I. lize, pak už při svých fotbalových kvalitách neměl problém. Udělal kličku a z ostrého úhlu poslal míč po zemi do sítě: 4:2!

V 80. min. se naskytla Komersovi příležitost dovršit hattrick, ale minul bránu. Pět minut před koncem zápasu ještě přišel ve vápně hostí faul R. Macháčka na J. Klímu mladšího, ale rozhodčí už nechtěl přilévat další olej do ohně a situaci nechal být. O důležitosti utkání svědčí podoba konce tabulky po jedenácti kolech: 11. místo Březiněves (11 bodů), 12. Dolní Počernice, 13. Vyšehrad B (oba 7 bodů) a 14. Kolovraty (2 body).

Do konce podzimu v I. A třídě zbývají tedy ještě dvě kola. V sobotu 7. listopadu ve 14 hodin hraje juniorka Vyšehradu v Dolních Počernicích, tedy na hřišti svého souseda v tabulce, který má rovněž 7 bodů. V podzimní derniéře přivítá na domácím hřišti v neděli 15. listopadu ve 13.30 hod. nyní třetí Ďáblice.

Trenér Jaroslav Klíma: „Těší mě, že juniorka konečně vyhrála. Už po první půli jsme měli vést, protože v úvodu zápasu rozhodčí odpustil soupeři jasnou penaltu po faulu na Blažka, navíc první gól Březiněvsi padl z ofsajdu. Ve druhé půli jsme už jednoznačně vládli hru a dovedli zápas k zaslouženému vítězství. Po takovém utkání můžeme být s předvedenými výkony spokojeni – Komi s Blážou dali po dvou gólech, výborný výkon podal Řezi, přestože byl neustále faulován protihráči, z dorostenců bych vyzdvihl zejména Rossiho. Na druhé straně se mi nelíbilo hlavně to, jakým způsobem jsme dostali druhý gól.“

 

Slavoj Vyšehrad B – TJ Březiněves 4:2 (1:1)

Branky: 38. a 46. Komers, 60. a 71. Blažek – 21. P. Mandík, 58. P. Macháček.  

Rozhodčí: Vojnovič – Tikal, Habada. ŽK: Řezáč, Blažek, J. Klíma ml., Rossmann – R. Macháček, Mandík, P. Macháček, Valtr. ČK: 62. Pech (Březiněves).  

Diváků: 60.

Vyšehrad B: Procházka – Vojtěch (50. Šíma), Matějka, Hanzlík, Rossmann – J. Klíma ml. – Telvák (65. Mamedov), Řezáč (71. Rudakov), Podobský – Komers, Blažek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Lehký. Trenér Jaroslav Klíma.

Březiněves: Píša – P. Mandík, Fiala, Valtr, Baranek – Nepraš (74. K. Mandík), R. Macháček, Pech, Šmejkal (74. Ferkl) – P. Macháček, Benda. Trenér Jan Trousil.


Střelci branek Vyšehradu B

6 – Komers

2 – Blažek, Čižikov, M. Rejka

1 – Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Madej, Podobský, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

4 – Řezáč

2 – Hancko, Kalfař, M. Rejka, Šíma

1 – Blažek, Čižikov, J. Klíma ml. Komers, Lipták, Matějka, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Zapletal

 

Kanonýři I. A třídy (skupina A)

12 – Davídek (Ďáblice)

10 – Linek (Dolní Chabry), P. Macháček (Březiněves)

9 – Mustedanagič (Újezd n. L.), Sedlák (Praga)

8 – Benda (Březiněves), Havrda (Dubeč), Jenšík (Štěrboholy)

7 – Matoušek, Snop (oba Újezd n. L.), Dufek (Dolní Počernice)

6 – Dejmek (Dolní Chabry), Fiala (Ďáblice), Sop (Dubeč), Komers (Vyšehrad B)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...