INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka prohrála v Uhříněvsi, doplatila na špatnou koncovku

Juniorka Časový souběh se zápasem A-týmu, zranění brankáře Procházky, zdravotní indispozice Gregory a také absence Řezáče – už před zahájením mistrovského zápasu v Uhříněvsi bylo jasné, že poskládat mužstvo nebude tentokrát vůbec snadné. Vedoucí mužstva a v tomto utkání současně kouč František Hrachovec měl k dispozici trio z kádru áčka Jan Kvída, Ivo Polanský a Robin Zimmermann (oproti jarní premiéře došlo k sedmi změnám v základní sestavě!), prohru na východním okraji Prahy se však odvrátit nepodařilo. Rezerva šemíků podlehla domácí Čechii Uhříněves 2:4.

Již po třech minutách hry rozhodčí Vojtěch odpískal ve prospěch domácích penaltu – po Ščukově skluzu za nastřelenou ruku. Proměnil ji Hornát: 1:0. Ve 34. min. jeden z mnoha zkušených fotbalistů v domácím týmu Laušman zvýšil hlavou na 2:0. Ve 40. min. ale Štěpán Klímou přihrávkou nastartoval nejlepšího střelce týmu Komerse, ten si přistrčil míč před sebe, protáhl se mezi dvěma hráči Čechie a v koncovce nezaváhal: 2:1! Ještě do poločasu mohl vyrovnat Zimmermann, ke smůle své i celého týmu ale trefil břevno!

Uhříněves nebyla v tomto utkání lepším, zato ale určitě šťastnějším týmem. Jen několik vteřin po zahájení druhé půle po centru zprava Laušman prudkou ranou z voleje znovu překonal Lehkého: 3:1. Po hodině hry se ale ve vápně domácích odrazil balon k dorostenci Filipovi a ten snížil: 3:2. Jenomže v 79. Min. domácí zase odskočili na 4:2, zvyšoval střídající Karabín – se značkou dávkou štěstí, balon se oproti očekávanému směru stočil přesně na opačnou stranu. Lehký, který už byl v protipohybu, se nedokázal vrátit. 4:2. Juniorka Vyšehradu doplatila na množství neproměněných šancí, navzdory čtyřem inkasovaným gólům mohla i tak zápas docela dobře vyhrát, to ale při trochu lepší koncovce.

V neděli 10. dubna naše juniorka přivítá na Vyšehradě tým Hostivaře. Výkop je ve 14 hodin.

Trenér a vedoucí mužstva František Hrachovec: „Prohráli jsme vinou mnoha neproměněných šancí, po utkání ale diváci uznali, že po herní stránce jsme jejich mužstvo převyšovali. Byli jsme aktivní a dostávali se často dopředu přes kraje hřiště, potom ale, namísto přesné přihrávky po zemi, přišel většinou jen centr naslepo. Navíc ve vápně soupeře nám chyběli hlavičkáři. I tak jsme Uhříněves předčili v počtu střel, na to se ale bohužel nehraje. Chtěl bych pochválit hlavně gólmana Lehkého, navzdory inkasovaným brankám totiž zmařil několik dalších šancí domácích.“

 

Čechie Uhříněves – Slavoj Vyšehrad B 4:2 (2:1)

Branky: 35. a 46. Laušman, 3. M. Hrdlička z pen., 78. Karabín – 41. Komers, 62. Filip. Střely na branku: 9:15. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:7.

Rozhodčí: Vojtěch – Zloch, Fazekaš. ŽK: Suchoň (Uhříněves).

Diváků: 30.


Uhříněves: Kudrnáč – Malina (82. Luňák), Horňák (64. Cabrnoch), Putík, Maňák – Vlasák – Hornát (84. Suchoň), M. Hrdlička (67. Hlava), Sobíšek, Slezák (46. Karabin) – Laušman. Trenér Václav Hladík. 

Vyšehrad B: Lehký – J. Klíma ml., Kvída, Hanzlík, Ščuka (57. Hájek) – Zimmermann, Polanský, Podobský – Filip – Š. Klíma, Komers. Trenér a vedoucí mužstva František Hrachovec.


Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

2 – Blažek, Čižikov, Mysliveček, M. Rejka

1 – Filip, Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Madej, Podobský, Řezáč, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

5 – Řezáč

2 – Hancko, Kalfař, Mysliveček, M. Rejka, Šíma

1 – Blažek, Čižikov, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Soldát, Telvák, Zapletal

 

Tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

14 – Davídek (Ďáblice)

11 – Havrda (Dubeč), P. Macháček (Březiněves), Sedlák (Praga)

10 – Linek (Dolní Chabry), Mustedanagič (Újezd nad Lesy)

9 – Matoušek, Snop (oba Újezd nad Lesy), Benda (Březiněves), KOMERS (VYŠEHRAD B)

8 – D. Blažek (Ďáblice), Jenšík (Štěrboholy)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...