INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Rezerva vydřela body, otočila proti Štěrboholům z 0:2 na 3:2

Juniorka Spoustu dřiny stálo hráče juniorky šemíků (a také nervů trenéra Jaroslava Klímy) páté jarní utkání v I. A třídě. V neděli 24. dubna proti Viktorii Štěrboholy nastoupilo šest hráčů z kádru A-týmu, možná ale byli tak trochu zaskočeni, že to nešlo tak hladce jako v předchozích jarních domácích zápasech s Kyjemi (4:0) a Hostivaří (3:0). Soupeř nejenže se neporazil sám, ale nastoupil zcela bez respektu a vyhrál dokonce první poločas 2:0. Po změně stran byl znovu tím, kdo vytáhl z torny maršálskou hůl, záložník František Mysliveček, který byl u všech tří branek a tudíž i obratu ve skóre na 3:2. A to si ještě „dovolil“ za tohoto stavu zahodit penaltu. Rezerva Vyšehradu se dostala na zisk 16 bodů, z toho devíti na jaře – již v tuto chvíli o dva víc než za celý neutěšený podzim…

Kuriozitou utkání byl fakt, že základní sestava domácího týmu byla zcela odlišná od té, co nastoupila na podzim ve Štěrboholích – jedenáct jiných jmen. Oproti tomu sestava Viktorie doznala jedinou změnu.

Jako první se pokusil ohrozit štěrboholského brankáře Košťáka Mysliveček, střelou z vápna ale minul. Již v 5. min. ale po zaváhání týmu v defenzivní činnosti nemilosrdně trestal Krejčík: 0:1.

Ani tento moment nevytrhnul domácí tým z bohorovného fotbalového projevu, o čemž svědčil fakt, že jako první trefil bránu soupeře Zimmermann až po půlhodině hry. Tři minuty nato si naběhl zleva Podobský a jeho střelu z úhlu brankář vyrazil na vápno, kde získal odražený balon dorostenec Hájek, chybělo mu však víc klidu a střela bez přípravy šla nad. Pět minut před poločasem potrestal další zaváhání vzadu Halama: 0:2.

Těsně před pauzou a přihrávce od Podobského mohl korigovat Madej, zblízka však trefil jen dobře postaveného gólmana Košťáka. Po něm to ještě zkusil falšovanou střelou Hájek, ale míč nabral až příliš velkou rotaci a vytočil se směrem ven okolo tyče do zámezí.

Hned po změně stran se ale začala karta obracet. Ve 48. min. Mysliveček přistrčil míč Smolákovi, toho fauloval ve vápně štěrboholský bek Králík a Madej z penalty snížil: 1:2!

Pět minut nato po faulu na Šindeláře těsně za vápnem Mysliveček z trestného kopu o metr minul. Dát gól ale prakticky ani nešlo, protože zeď hráčů Štěrbohol stála tak blízko, že prakticky nebylo možné ji obstřelit. O minutu později si to už ale exekutor standardek v B-týmu vynahradil: po přistrčení balonu od Zimmermanna Mysliveček táhlou a dokonale umístěnou ranou z pravé strany trefil zadní tyč a od ní se balon odrazil do sítě: 2:2! Chvíli nato Mysliveček přihrávkou vyzval ke vstřelení třetí branky nejlepšího střelce týmu Komerse, jeho obligátní bodlo ale tentokrát šlo hodně mimo.

Rozhodnutí padlo v 70. min. Mysliveček dalekonosným křížným centrem z levé strany našel na pravé straně nabíhajícího Smoláka a ten nádhernou dělovkou přímo z voleje trefil: 3:2!

V 74. min. po faulu Růžičky na Řezáče Mysliveček neproměnil penaltu – jeho střelu k tyči Košťák vystihl a vyrazil. O chvíli později vystřídal a sestava se postupně měnila i na dalších postech. Štěrboholy, které se prakticky celou druhou půli bránily, se nakonec ještě vzchopily k závěrečnému tlaku, vyrovnat se jim však nepodařilo a 20letý rozhodčí Nebáznivý zápas ukončil.

Smazat dvoubrankový náskok soupeře a dotáhnout ještě zápas do vítězného konce se podařilo juniorce téměř přesně po třech letech. Naposledy se tak stalo 27. dubna 2013 na strašnickém hřišti PSK Union, kde také v poločase prohrávala 0:2 a nakonec zvítězila 5:3.

V dalším utkání 19. kola se představí juniorka opět doma na Vyšehradě. Bude to v neděli na prvního máje ve 14 hodin a soupeřem FSC Libuš: klub s divizní minulostí a čtvrtfinalista Českého poháru z roku 1993 (tehdy vyřadil Duklu Praha a pak i Mladou Boleslav, ztroskotal až na Baníku Ostrava před návštěvou 3.500 diváků). Momentálně je na devátém místě tabulky I. A třídy, naposledy porazil 2:0 Dolní Počernice. V jeho základní sestavě nastupuje bývalý hráč Vyšehradu Jirka Ivančo.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Jsem rád, že se nám podařilo zápas otočit z 0:2 na 3:2, ale to je tak vše. Pokud polovina hráčů neví, že má hrát na sto procent, a přistoupí k tomu na půl plynu, potom máme problémy. Nemáme zase takové fotbalisty, aby si tohle mohli dovolit. První půli někteří z našich hráčů odchodili, proto jsme také prohrávali o dva góly. Ve druhé půli to už bylo o něčem jiném: dali jsme tři góly, vlastně čtyři, ale byl nám odmáván nesmyslný ofsajd. A k tomu ještě neproměněná penalta. Všichni se alespoň přesvědčili, že je potřeba jezdit po zadku i v zápasech I. A třídy.“

Hrající trenér Štěrbohol Jiří Studík: „V první půli se nám dařilo, hráli jsme dobře zezadu, vyráželi do rychlých protiútoků a dali dva góly. Vyšehrad měl také šance, které neproměnil. Druhou půli hodnotit nechci.“


Slavoj Vyšehrad B – Viktoria Štěrboholy 3:2 (0:2)

Branky: 49. Madej z pen., 54. Mysliveček, 70. Smolák – 5. Krejčík, 41. Halama. Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:4.

Rozhodčí: Nebáznivý – Vojtěch, Toman. ŽK: Madej, Mysliveček – Kolísek, Jenšík.

Diváků: 40. V 74. min. neproměnil Mysliveček (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad B: Procházka – Filip (61. Řezáč), Hanzlík, Šindelář – Polanský – Zimmermann, Hájek (46. Komers), Mysliveček (78. Hrachovec), Podobský – Smolák (75. Ljubinkovič), Madej. Trenér Jaroslav Klíma.

Štěrboholy: Košťák – Františák, Růžička, Studík, Králík – Kotšmíd (82. Hlaváček), Kolísek, Halama, Krejčík – Jenšík, Kostroun. Hrající trenér Jiří Studík. 


Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

4 – Madej

3 – Mysliveček

2 – Blažek, Čižikov, M. Rejka

1 – Filip, Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Podobský, Řezáč, Smolák, Soldát, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

6 – Mysliveček, Řezáč

2 – Hancko, Kalfař, M. Rejka, Šíma, Zimmermann

1 – Blažek, Čižikov, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Soldát, Telvák, Zapletal

 

Kanonýři I. A třídy (skupina A)

17 – Davídek (Ďáblice)

16 – P. Macháček (Březiněves)

12 – A. Mustedanagič (Újezd n. L.), Sedlák (Praga)

11 – Havrda (Dubeč), Linek (Chabry), Matoušek (Újezd n. L.)

10 – Snop (Újezd n. L.)

9 – Benda (Březiněves), KOMERS (Vyšehrad B)

8 – Halama, Jenšík (oba Štěrboholy), D. Blažek (Ďáblice), Sop (Dubeč)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...