INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hattrick Krajáka nasměroval juniorku k výhře 3:1 s Libuší

Juniorka – V cestě za záchranou v pražské I. A třídě zdárně pokračuje B-tým mužů Slavoje Vyšehrad, a to díky úspěšně zvládnutým domácím zápasům. Po výhrách nad Kyjemi, Hostivaří a Štěrboholy porazil na prvního máje také FSC Libuš 3:1, a tak je na jaře na svém stadionu zatím stoprocentní. Vyšehrad B se tak s 19 body konečně odpoutal z předposledního místa tabulky a nechal za sebou o tři body Dolní Počernice, jež utrpěly výprask 0:8 v Ďáblicích. Navíc na „dostřel“ jsou už také týmy 11. Kyjí a 12. Hostivaře.

Všechny tři branky našeho týmu nastřílel hráč A-mužstva Ondřej Kraják, a to ještě v prvním poločase během třiceti minut. Dosáhl tak čistého hattricku, zatímco soupeř se dočkal čestného úspěchu až po hodině hry díky gólu z penalty.

Z beztak už dost úzkého kádru juniorky chyběli tentokrát kapitán Hanzlík, Řezáč, Ščuka, Zimmermann a distancovaný Š. Klíma: základní sestava se tak oproti předchozímu utkání se Štěrboholy obměnila na šesti místech. Z kádru áčka tentokrát dorazilo pět hráčů, jmenovitě Šindelář, Soldát, Matějka, Polanský a Kraják. Kapitánskou pásku si navlékl gólman Procházka.

Účast posil byla hodně znát, s nimi si rezerva šemíků vytvořila viditelnou územní převahu. A hodně brzy šla také do vedení: již po dvou minutách se po Šindelářově rohu odrazil balon k Cheremisinovi, ten jej poslal zpátky do vápna a Kraják svoji příležitost neprováhal: 1:0!

O pět minut později se po přihrávce od Matějky ocitl Kraják sám před brankářem Michálkem, snažil se ho zblízka přehodit, míč ale líznul břevno a skončil v zámezí. Ve 13. min. zahrozili i hosté z jižní části Prahy, Urbancova tečovaná střela z přímého kopu přeletěla břevno Procházkovy brány. Tlak týmu v červených dresech ale pokračoval, ve 24. min. odcentroval zprava Polanský a Kraják z bezprostřední blízkosti trefil libušského gólmana. Minutu nato si naběhl na Šindelářův roh Komers, na malém vápně byl však dost tísněn a přehlavičkoval prostor mezi třemi tyčemi.

Ve 26. min. po kolmé přihrávce od Polanského znovu loboval Kraják a tentokrát úspěšně: 2:0! S ofenzivním hráčem, který má na svém kontě 18 prvoligových startů, si libušská defenziva nevěděla v první půli rady. Ve 32. min. Podobský vypíchnul protihráči balon, nečekal a finální přihrávkou vyzval Krajáka k hattricku: 3:0!

O šest minut později Matějka našel vlevo Krajáka, ten odcentroval před bránu a Komers zblízka trefil Michálka. Chvíli nato si naběhl Komers na krásný křížný centr Šindeláře, v další gólové šanci tentokrát přehodil bránu.

Soupeř po změně stran zvedl hlavu a už ve 47. min. po rohu O. Čížka Šupina trefil hlavou břevno domácí svatyně. Dvě minuty poté na druhé straně hřiště utekl po levé lajně Podobský, z úhlu tvrdě vypálil na brankáře Michálka, ten však balon vyrazil.

Libuš se dočkala po hodině hry. V 62. min. po souboji střídajícího Kincla s Urbancem ve vápně zazněla píšťalka a sám postižený hráč Libuše se ujal penaltové exekuce: Urbanec 3:1. Hosté si vytvořili i další možnosti, žádnou ale už nedotáhli do konce. Naopak akce domácího týmu byly po změně stran většinou příliš upracované, komplikované, bez momentu překvapení a končily nezdarem. Do vážnější příležitosti se tak dostal už jen střídající Hrachovec čtvrt hodiny před koncem, ale minul hostující bránu. Vyšehrad B vrátil soupeři stejným výsledkem 3:1 podzimní porážku z Libuše, do obou vzájemných zápasů však nastoupili jen dva hráči: Podobský a Komers.

V dalším utkání 20. kola se představí naše juniorka v Kolovratech. Hraje se v neděli 7. května od 17 hodin. Chtělo by to už první jarní body také zvenku – Kolovraty jsou sice v tabulce poslední, v zimě se však posílily a na jaře získaly už 10 bodů, kdy položily na lopatky Kyje, Uhříněves a Hostivař.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „V první půli jsme dobře kombinovali a mohli klidně vést 5:0 nebo 6:0. K druhému poločasu snad tolik, že nelze hrát na údržbu – Libuš nás za to mohla potrestat více než jedním gólem. Neproměnila totiž další  tři až čtyři vyložené šance, vesměs po našich hrubých chybách. Z utkání, který mělo podle průběhu skončit jednoznačným rozdílem, tak mohlo být nakonec klidně drama. Ve druhé půli jsme totiž nevystřelili pořádně na bránu, nesmyslně se snažili zavézt balon až do kuchyně. Projevilo se to i v tom, že nám bylo odmáváno celkově čtrnáct ofsajdů. Musíme hrát zkrátka jednodušší a účelnější fotbal.“

Trenér Libuše Miloslav Stuchlík: „Vyšehrad zvítězil zaslouženě, protože v první půli nás přehrával. V té druhé jsme se sice zvedli, kontrovali jedním gólem a vytvořili si i další šance, ty však měli také domácí - naštěstí už potom nic neproměnili. Výsledek 3:1 pro Vyšehrad nás sice netěší, je však spravedlivý. Bohužel se stále potýkáme s velkou marodkou, chybí nám obvykle čtyři až šest hráčů.“

 

Slavoj Vyšehrad B – FSC Libuš 3:1 (3:0)

Branky: 3., 26. a 32. Kraják – 62. Urbanec z pen. Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 14:5.

Rozhodčí: Habada – Tikal, Chrenko. ŽK: Šindelář – Hertl, Sobotka.

Diváků: 55.


Vyšehrad B: Procházka – J. Klíma ml. (52. Kincl), Cheremisin, Šindelář – Soldát, Matějka – Polanský, Filip, Podobský (72. Bahenský) – Kraják, Komers (63. Hrachovec). Trenér Jaroslav Klíma.

Libuš: Michálek – T. Čížek, Šupina, Hertl (84. Stuchlík ml.), Sobotka – Dukát, Karban (65. Tljashov), O. Čížek, Beran – Krejča, Urbanec (75. Nekola). Trenér Miloslav Stuchlík.

 

Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

4 – Madej

3 – Kraják, Mysliveček

2 – Blažek, Čižikov, M. Rejka

1 – Filip, Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Podobský, Řezáč, Smolák, Soldát, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

6 – Mysliveček, Řezáč

2 – Hancko, Kalfař, M. Rejka, Šíma, Zimmermann

1 – Blažek, Čižikov, Cheremisin, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, Podobský, Polanský, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Soldát, Telvák, Zapletal

 

Kanonýři I. A třídy (skupina A)

19 – Davídek (Ďáblice)

16 – P. Macháček (Březiněves)

15 – A. Mustedanagič (Újezd n. L.)

14 – Havrda (Dubeč)

12 – Sedlák (Praga)

11 – Linek (Chabry), Matoušek, Snop (oba Újezd n. L.)

10 – Sop (Dubeč)

9 – Benda (Březiněves), L. Fiala (Ďáblice), KOMERS (Vyšehrad B)

8 – D. Blažek (Ďáblice), Halama, Jenšík (oba Štěrboholy)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...