INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka přejela Chabry 5:1, Kraják byl u všech pěti gólů

Juniorka Rezerva mužů Slavoje Vyšehrad si na jaře udržuje stoprocentní úspěšnost na domácím hřišti: pět zápasů a z nich 15 bodů při součtu skóre 20:4. V neděli 15. května v utkání s Dolními Chabry se už v prvním poločase, ve kterém ještě gól nepadl, zranili juniorce tři hráči, přesto jej nakonec dotáhla k vítězství 5:1 a s 22 body se už v tabulce posunula před Hostivař a Kyje na 10. místo. Téměř přesně před rokem skončil zápas Vyšehrad B – Dolní Chabry rovněž 5:1.

U všech pěti branek byl útočník Ondřej Kraják, když dvě dal sám a na tři přihrával. U tří gólů byl jeho spoluhráč z A-týmu Ivo Polanský. Škoda, že tomuto zajímavému utkání s mnoha ofenzivními akcemi a nakonec i góly přihlíželo sotva tolik diváků, kolik běhalo po hřišti hráčů.

Oproti předchozímu utkání v Kolovratech se základní sestava změnila na šesti postech a hned od úvodního hvizdu se hráči v modrých dresech do tradičního soupeře v této soutěži zakousli. Po rohu Polanského hlavičkoval Komers nad, Krajákovi bombu vyrazil gólman hostí Michal Klíma. Ten pak šel ve 14. min. do souboje ve vápně s pronikajícím Řezáčem, který skončil v pádu na zemi, a rozhodčí odpískal penaltu. Následovala krátká výměna názorů hráčů obou mužstev, kteří se shodli na tom, že o nedovolený zákrok ze strany chaberského brankáře nešlo. Míč si postavil na bílý bod Kraják a poslal ho při penaltě úmyslně do zámezí.

Pokračovalo se tedy za stavu 0:0, obránce hostí Jiroušek si dal téměř vlastní gól, vzrušení ale přinesl až závěr první půle se dvěma neproměněnými šancemi Krajáka – obě po centrech z pravé strany, nejprve od Řezáče a vzápětí od Polanského. To už na hřišti nebyli zranění Podobský a Zimmermann, tím ale výčet zdravotních trablů neskončil.

V poločase musel odstoupit i Hrachovec, a tak musel nazout kopačky 51letý trenér Klíma. Pět minut po zahájení druhé půle spálil další velkou příležitost Kraják, o chvíli později se už ale skóre měnilo. Po přihrávce od Polanského Kraják odcentroval zprava před chaberskou bránu na nabíhajícího Komerse, jenomže balon zasáhl hostující stoper Hronek a skončil v síti: 1:0! Vlastní gól.

Minutu nato pálil z vápna těsně nad J. Klíma a v 58. min., po přihrávce od Krajáka, se ocitl ve vyložené šanci Komers, zblízka ale trefil jen brankáře M. Klímu. Vzápětí přišel trest, v 62. min. Polz střelou z hranice vápna po zemi k tyči vyrovnal na 1:1.

Vyrovnaný stav trval jen čtyři minuty. V 66. min. totiž odcentroval zleva od lajny Polanský a Kraják skluzem znovu získal Vyšehradu B vedení: 2:1! Tři minuty nato Kraják pro změnu přihrával a Cheremisin zakončoval: 3:1! V 74. min. poslal Kraják další balon zprava na vápno, kam si naběhl Polanský a ostrou ranou po zemi k tyči zvýšil: 4:1!

Šanci měli i hosté, Závitkovský ji neproměnil. A tak pokračovala ofenziva domácích. Komers pálil v dobré pozici nad, v 83. min. ale Kraják završil brankový účet druhé půle i celého zápasu: 5:1! Nepočítaje vlastní gól soupeře, nastříleli naši hráči čtyři branky během 17 minut.

Pět minut před koncem utkání viděli za vzájemnou potyčku žluté karty Štěpán Klíma s hostujícím Zoreu, bohužel pro záložníka Vyšehradu B byla už druhou, a tak viděl hned nato i červenou. To už ale zbývající úsek hry ani konečný výsledek nijak neovlivnilo.

V dalším utkání 22. kola naše juniorka nastoupí na půdě Čechie Dubeč, které má vracet říjnovou porážku 4:8 (tehdy to byl poslední zápas na Děkance). Hraje se v neděli 22. května od 17 hodin. Dubeč naposledy remizovala 1:1 ve Štěrboholích a v tabulce je pátá. Doma se jí ale na jaře moc nedaří, z posledních tří zápasů na vlastním hřišti získal jen jeden bod.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Hráli jsme v silně kombinované sestavě, namíchané nejen fotbalisty z áčka, ale také nedoléčenými hráči a jedním důchodcem na lavičce, který musel nastoupit do druhé půle. Už v té první jsme byli běhavější, jenomže vázla organizace hry, protože každý si hrál svůj fotbal. Ve druhé půli se to zlepšilo, zvedli se hlavně hráči z áčka Poly a Krajda, což také nakonec určilo výsledek zápasu. Měli jsme další šance, jen Komi nedal dvě až tři vyložené šance, takže jsme nakonec mohli vyhrát i víc. Škoda, že jsem při trestňáku trefil nejvyššího hráče Chabrů ve zdi, mohl jsem si také dát gól. Těší mě, že s juniorkou na jaře doma všechno vyhráváme, hlavně aby nám to vydrželo až do konce sezony.“

Trenér Dolních Chabrů Jiří Pařízek: „První poločas byl vyrovnaný, penalta být neměla, a tak bylo fajn, že ji hráč domácích úmyslně neproměnil. Ve druhé půli už nás domácí přehráli, vzhledem k tomu je výsledek odpovídající. Je nás prostě málo, to je hlavní důvod. Nehrají ani Vláďa Šmicer a Patrik Berger, které nám v prvním jarním kole pokopaly Dolní Počernice. Navíc Šmíca je teď zraněn.“

 

Slavoj Vyšehrad B – SK Dolní Chabry 5:1 (0:0)

Branky: 66. a 83. Kraják, 51. vlastní Hronek, 69. Cheremisin, 74. Polanský – 62. Polz.

Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 10:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 5:3.

Rozhodčí: Jeřábek – Šaróka, Vojnovič. ŽK: Š. Klíma, Cheremisin – Houzar, M. Klíma, Kozler, Zorea. ČK: 85. Š. Klíma (Vyšehrad B).  

Diváků: 20.

Ve 14. min. neproměnil Kraják (Vyšehrad B) penaltu.

Vyšehrad B: Procházka – Hrachovec (46. K. Klíma st.), Hanzlík, Filip – Polanský – Zimmermann (39. Hájek), Š. Klíma, Podobský (12. Cheremisin) – Řezáč, Komers, Kraják. Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Dolní Chabry: M. Klíma – Jiroušek, Vajnar, Hronek, Potz – Kozler, Palma, Houzar, Foit – Zorea, Závitkovský. Trenér Jiří Pařízek.

 

Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

5 – Kraják, Madej

3 – Mysliveček

2 – Blažek, Čižikov, M. Rejka

1 – Filip, Hancko, Hanzlík, Cheremisin, Kalfař, Lipták, Podobský, Polanský, Řezáč, Smolák, Soldát, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

6 – Mysliveček, Řezáč

3 – Kraják, Polanský

2 – Hancko, Cheremisin, Kalfař, M. Rejka, Šíma, Zimmermann

1 – Blažek, Čižikov, Gregora, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, Podobský, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Soldát, Telvák, Zapletal

 

Tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

20 – Davídek (Ďáblice)

16 – P. Macháček (Březiněves), A. Mustedanagič (Újezd n. L.),

14 – Havrda (Dubeč)

13 – Matoušek (Újezd n. L.), Sedlák (Praga)

12 – Benda (Březiněves), L. Fiala (Ďáblice), Snop (Újezd n. L.)

11 – Linek (Chabry)

10 – Sop (Dubeč)

9 – KOMERS (Vyšehrad B)

8 – Halama, Jenšík (oba Štěrboholy), Blažek, Zemánek (oba Ďáblice), M. Hrdlička (Uhříněves), Řehoř (Kyje)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...