INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bizarní víkend završil direkt juniorce: 1:7 od Újezdu n. L.

Juniorka – Poslední květnový víkend letošního roku byl patrně jedním z nejzkázonosnějších v historii FK Slavoj Vyšehrad. V sobotu A-tým, přestože by mu nakonec stačilo na záchranu ve Fotbalové národní lize uhrát jen jeden bod navíc, utrpěl ve znojemské derniéře debakl 1:8. V neděli 28. května potom juniorka podlehla doma na Vyšehradě už jistému vítězi A-skupiny pražské I. A třídy, kterým je tým Újezdu nad Lesy, 1:7. Rozdílem šesti nebo více branek prohrála rezerva šemíků naposledy před šesti lety, to ale bylo ještě v pražském přeboru: počátkem června roku 2010 si přivezla výprask 1:9 z Uhříněvsi.

Z aktérů katastrofického znojemského představení se objevili v sestavě juniorky David Matějka a Filip Drobílek, který se v sobotu postaral jedním gólem o čestný úspěch Vyšehradu. V nedělním utkání si to zopakoval, v obou případech to však bylo hodně slabé analgetikum.

Soupeř z Prahy 21 nastoupil jen se třemi změnami v základní sestavě oproti podzimnímu vzájemnému střetnutí v Újezdu nad Lesy. Chyběl výrazný záložník Krejcar, ale také například brankář Poráčanin, který se vrátil do třetiligových Jiren. Odsud naopak přišel do Újezdu n. L. zkušený bek Šimek.

Již ve 4. min. odcentroval zprava Mustedanagič a Petr Kovář z malého vápna hlavou překonal Procházku: 0:1. Dvě minuty nato pak Matoušek zvýšil na 0:2. Vskutku „snový“ vstup do zápasu...

Až potom se dostali k zakončení i domácí hráči, kapitán Hanzlík i J. Klíma mladší ale hlavičkovali mimo hostující bránu. Ve 25. min. se po přihrávce od Polanského probil až před brankáře Kelemena Hanzlík, trefil zblízka jen jeho. To byla vyložená gólová šance. Jen chvíli nato po krásné individuální akci Drobílek propasíroval balon do uličky na nabíhajícího Matějku, který už se chystal dát gól, zastavil ho však zdvižený praporek a tudíž ofsajd. Další spolupráce obou hráčů z A-týmu přišla při exekuci trestného kopu, který rozehrál Drobílek a Matějka hlavičkoval nad.

Nedal gól Vyšehrad, dal ho tedy znovu soupeř. Ve 34. min. po centru zleva od Matouška Znamenáček střelou z voleje zvýšil na 0:3. Tohle skóre sice nijak nerezonovalo s děním na hřišti v první půli, ale platilo.

Pět minut po změně stran hostující záložník Bartoněk fauloval ve vápně pronikajícího Drobílka a ten se sám ujal penaltového provedení: 1:3!

V 57. min. skončil Zimmermannův průnik zprava rohovým kopem, po němž Hanzlík hlavičkoval nad. Minutu nato Snop ve vlastním vápně zcela jasně fauloval Zimmermanna, leč na druhou penaltu, navíc proti vedoucímu týmu soutěže a jejímu vítězi, si už 21letý rozhodčí Toman netroufnul. Přitom zápas jinak odpískal velmi dobře, tohle však byla zbytečná kaňka na jeho výkonu: penalta po zákroku na Zimmermanna byla učebnicová.

Nejlepší střelec Újezdu Mustedanagič se dlouho nemohl střelecky prosadit, zato skončil šestkrát v ofsajdové pasti. Po hodině hry zkusil z otočky překvapit Procházku, ten se nenechal. V 73. min. se dostal do šance dorostenec Filip, ale minul bránu hostí.

Dvě minuty nato přišel definitivní zlom, Újezd totiž během 11 minut nastřílel čtyři góly. V 75. min. Matoušek nadvakrát prostřelil Procházku: 1:4. V 80. min. náhradník Cikhart střelou k tyči upravil na 1:5 a v 82. min. se radoval už i Mustedanagič: 1:6. Hned nato další šanci spálil, Procházka vyrazil balon na roh. V 86. min. pak uzavřel skóre další náhradník Fišer – dorážkou po střele Mustedanagiče. Ještě v 88. min. na druhé straně mohl podruhé skórovat Drobílek, ale střelou na zadní tyč těsně minul.

V dalším utkání 24. kola hraje naše juniorka v neděli 5. června od 17 hodin v Březiněvsi, na hřišti nováčka, ale také třetího týmu tabulky. Tým z vesničky na severním okraji Prahy sice v jarní premiéře prohrál v Dubči, pak už ale vyhrál devět (!) utkání za sebou a jarní skóre má 30:8. V jeho sestavě se objevují bývalí prvoligoví fotbalisté, hodně známá jména: Pavel Macháček a Zdeněk Šenkeřík. Macháček rozhodl hattrickem poslední zápas svého týmu ve Štěrboholích, kde Březiněves zvítězila 3:0.

Po vystoupení v Březiněvsi už přijdou na řadu pro juniorku pouze utkání s Dolními Počernicemi a tradiční konec sezony v Ďáblicích.

Hrající trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „V sobotu ve Znojmě rozhodl třetí gól, po kterém náš A-tým rezignoval, zatímco tady, při utkání juniorky, to byl čtvrtý gól soupeře. Nad jakoukoliv pochybnost jsme za stavu 1:3, po faulu na Cimiho ve vápně, měli kopat druhou penaltu, takže to určitě šlo zdramatizovat na 2:3 a zbytek utkání se mohl vyvíjet docela jinak. Navíc jsme zahodili v tomto úseku hry ještě dvě gólové šance. Zápas ale i tak rozhodl v náš neprospěch už první poločas a naše nekoncentrovanost v něm. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl v proměňování šancí.“

Trenér Újezdu nad Lesy Milan Šafr: „Dva rychlé góly v úvodu zápasu nás měly uklidnit, ale spíš nás trochu ukolébaly. Domácí převzali iniciativu, ale nakonec jsme to byli my, komu se podařilo znovu skórovat. Za poločasového stavu 3:0 jsme už měli zápas pod kontrolou a přestože domácí snížili z penalty, stala se z toho nakonec jednoznačná záležitost. V posledních dvaceti minutách jsme zcela ovládli hřiště a mohli dát celkem snad patnáct gólů. Pokud by oba týmy proměnily své vyložené šance, zněl by výsledek 15:3 v náš prospěch. To ale nic nemění na faktu, že už předtím jsme měli zajištěn postup do přeboru. Rádi bychom i v něm hráli o čelo tabulky, pokud možno nejhůř tak do pátého místa. Tři týmy letošního přeboru, mám na mysli Přední Kopaninu, Královice a Třeboradice, mají podle mě zřetelně vyšší kvalitu než ty ostatní. Tam bychom byli rádi také my.“

 

Slavoj Vyšehrad B – FK Újezd nad Lesy 1:7 (0:3)

Branky: 51. Drobílek z pen. – 6. a 75. Matoušek, 4. P. Kovář, 34. Znamenáček, 80. Cikhart, 82. A. Mustedanagič, 86. Fišer. Střely na branku: 3:17. Střely mimo: 8:10. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:6.

Rozhodčí: Toman – Kutiš, Wimmer. ŽK: Š. Klíma, Hanzlík (oba Vyšehrad).

Diváků: 35.


Vyšehrad B: Procházka – Š. Klíma, J. Klíma ml., Hanzlík, Rossmann – Zimmermann, Polanský, Matějka, Filip (78. J. Klíma st.) – Drobílek, Řezáč (46. Komers). Na lavičce byl ještě připraven (nedoléčený) Hrachovec. Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Újezd nad Lesy: Kelemen – Znamenáček, Daníček, Bartoň, Šimek – Moudrý (81. M. Kovář), Bartoněk (72. Cikhart), Snop, Matoušek – P. Kovář (72. Fišer), A. Mustedanagič. Trenér Milan Šafr.

 

Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

8 – Kraják

5 – Madej

3 – Čižikov, Mysliveček

2 – Blažek, M. Rejka, Řezáč

1 – Drobílek, Filip, Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Podobský, Polanský, Smolák, Soldát, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

6 – Mysliveček, Řezáč

3 – Gregora, Kraják, Polanský

2 – Čižikov, Drobílek, Hancko, Kalfař, M. Rejka, Šíma, Zimmermann

1 – Blažek, Filip, Cheremisin, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, Podobský, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Soldát, Telvák, Zapletal


Tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

24 – Davídek (Ďáblice)

20 – P. Macháček (Březiněves)

17 – A. Mustedanagič (Újezd n. L.)

15 – Matoušek (Újezd n. L.)

14 – Havrda (Dubeč)

13 – Sedlák (Praga)

12 – Benda (Březiněves), L. Fiala (Ďáblice), Laušman (na podzim 2 za Libuš, na jaře 10 za Uhříněves), Snop (Újezd n. L.)

11 – Linek (Chabry)

10 – Sop (Dubeč)

9 – Kalenda (Kolovraty), KOMERS (Vyšehrad B), Řehoř (Kyje), Šenkeřík (Březiněves)

8 – Halama, Jenšík (oba Štěrboholy), D. Blažek (Ďáblice), Zemánek (Ďáblice), M. Hrdlička (Uhříněves), KRAJÁK (Vyšehrad B)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...