INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka nedala v Březiněvsi ani penaltu, a tak prohrála 1:3

Juniorka Velmi dobrý zápas, ale bez bodové odměny, odehrála juniorka Slavoje Vyšehrad v neděli 5. června v Březiněvsi. Na severu Prahy znovu „dojela“ na zahazování šancí, neproměnila ani penaltu, a tak nakonec prohrála 1:3. Třetí tým tabulky s několika exligovými matadory zvítězil už podesáté za sebou, body ztratil naposledy v jarní premiéře v Dubči. Co se týče postavení rezervy šemíků, výš v tabulce se už letos nedostane, v závěru sezony ale půjde o to, uhájit současné 10. místo.

V prvním poločase hrál Vyšehrad B z kopce dolů, od důrazného domácího týmu však nedostával moc prostoru ke kombinaci. Navíc Březiněves poslal do vedení již v 8. min. Benda: 1:0. Ve 26. min. ovšem zatáhl balon zprava Zimmermann, přihrál na vápno Řezáčovi a ten našel pasem na zadní tyči Šindeláře: 1:1! Levý bek A-týmu nadvakrát prostřelil domácího brankáře Píšu, a ukončil tak jeho téměř měsíc trvající neprůstřelnost.

Za tohoto stavu měl hostující tým několik více než dobrých možností skórovat a snad i rozhodnout zápas ve svůj prospěch, nezužitkoval však žádnou z nich. Tři minuty před poločasem Řezáč neproměnil ani penaltu – trefil tyč…

Po změně stran už hrála juniorka do kopce nahoru, což bylo obtížnější. Rozhodující chvíle přišly v krátkém úseku mezi 54. a 56. minutou. Hlavík získal vedení 2:1 pro domácí, ti ale měli jít o chvilku později – po likvidačním faulu na Řezáče – do deseti. To se nestalo, vytáhnout červenou kartu se rozhodčí Chustecki neodvážil.

Fotbal nahoru – dolů (na nakloněné rovině to platilo doslova, tedy bez uvozovek) pokračoval, brankář Procházka zneškodnil dvě čisté gólové šance Březiněvsi. Hostující tým jich měl sice viditelně víc, jenomže Komers, Řezáč, Soldát i další hráči Vyšehradu trefovali většinou jen brankáře domácích.

Ještě v 89. min. po Kvídově zblokované střele vypálil znovu z 25 metrů kapitán Hanzlík, o chloupek však minul bránu, a tak z vyrovnání nic nebylo. Naopak v nastaveném čase zvýšil Dominik Fiala na 3:1.

Juniorku Vyšehradu čekají v této sezoně ještě dva zápasy: doma s Dolními Počernicemi (v neděli 12. června od 15 hodin) a již tradiční konec sezony v Ďáblicích (v sobotu 18. června od 17 hodin).

Hrající trenér Jaroslav Klíma: „Výborný fotbal na krásném hřišti za krásného počasí – diváci si to užili a odměnili oba týmy potleskem. Na vyložené šance jsme vyhráli 10:8, bohužel hlavně Komimu to už nějaký čas nepadá, sám spálil čtyři tutovky. Navíc Řezy nedal penaltu. Bylo to v poslední čtvrthodině první půle, kdy jsme domácí vyloženě mleli a měli jít do kabin s vedením 3:1. Přestože jsme narazili na zkušeného a dost tvrdě hrajícího soupeře, podali jsme v tomto utkání jeden z nejlepších výkonů sezony, zahazování šancí nás však zase stálo body.“

 

TJ Březiněves – Slavoj Vyšehrad B 3:1 (1:1)

Branky: 8. Benda, 54. Hlavík, 90. (+2) D. Fiala – 26. Šindelář.

Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:10. Rohy: 7:5. Trestné kopy: 3:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 24:12.

Rozhodčí: Chustecki – Rod, Štípek. ŽK: P. Macháček, D. Fiala, R. Fiala, Šenkeřík – Š. Klíma, Zimmermann.

Diváků: 80.

Ve 42. min. neproměnil Řezáč (Vyšehrad B) penaltu.

Březiněves: Píša – Střecha, R. Fiala, Valtr, Baranek – Hlavík (78. Pech), R. Macháček, P. Macháček, D. Fiala – Benda (87. Ferkl), Šenkeřík. Trenér Jan Trousil.

Vyšehrad B: Procházka – J. Klíma ml., Hanzlík, Kvída, Šindelář (60. Hrachovec) – Zimmermann, Soldát, Gregora, Š. Klíma – Komers (78. J. Klíma st.), Řezáč. Hrající trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

8 – Kraják

5 – Madej

3 – Čižikov, Mysliveček

2 – Blažek, M. Rejka, Řezáč

1 – Drobílek, Filip, Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Podobský, Polanský, Smolák, Soldát, Šindelář, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

7 – Řezáč

6 – Mysliveček

3 – Gregora, Kraják, Polanský, Zimmermann

2 – Čižikov, Drobílek, Hancko, Kalfař, M. Rejka, Šíma

1 – Blažek, Filip, Cheremisin, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, Podobský, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Soldát, Telvák, Zapletal


Tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

26 – Davídek (Ďáblice)

20 – P. Macháček (Březiněves)

17 – A. Mustedanagič (Újezd n. L.)

16 – Matoušek (Újezd n. L.)

14 – Havrda (Dubeč)

13 – Benda (Březiněves), Laušman (na podzim 2 za Libuš, na jaře 11 za Uhříněves), Sedlák (Praga), Snop (Újezd n. L.)

12 – L. Fiala (Ďáblice)

11 – Linek (Chabry)

10 – Sop (Dubeč)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...