INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka má jistotu záchrany, porazila 4:0 Dolní Počernice

Juniorka Rezervní tým Slavoje Vyšehrad si zahraje I. A třídu v nadcházející sezoně posedmé za sebou. V těch předchozích, po sestupu z pražského přeboru v roce 2010, naše juniorka skončila postupně na 9., 9., 6., 6. a 7. místě skupiny A. Letos zde skončí desátá. O definitivní záchraně rozhodlo předposlední kolo, v němž B-tým šemíků porazil Dolní Počernice 4:0.

Dvakrát se trefil obránce A-týmu Jakub Šindelář, nejlepší hráč tohoto utkání, po jednom gólu připojili Jirka Filip a Tomáš Rossmann. Ocenění zaslouží i další dorostenec brankář Vladimír Lehký za vychytanou nulu a především záložník Ivo Polanský – přestože už v první půli utržil pořádnou ránu do nosu, zápas nejenže obětavě dohrál, ale navíc přihrál na dva góly. Pochvalu ale zaslouží celý tým. Paradoxně tentokrát ani neměl tolik šancí co v jiných zápasech I. A třídy, přesto – díky proměňování šancí – vyhrál nakonec rozdílem třídy.

Vedoucí gól padl hned v první minutě utkání: po centru Polanského zprava se trefil dorostenec Filip: 1:0! Hosté měli brzy nato dvě gólové šance: v 6. min. Motl trefil tyč a dvě minuty nato Jašev v další vyložené šanci netrefil bránu. To ale nebylo vše, další příležitost hostí zlikvidoval brankář Lehký.

Potom se dlouho žádná šance na obou stranách neurodila, až ve 38. min. vybojoval balon Šindelář, přímočaře a bez váhání se rozběhl k bráně a z vápna tvrdě vypálil: 2:0!

Pět minut po změně stran mohli hosté snížit, po trestném kopu ale Vajner hlavičkoval z malého vápna nad. Po hodině hry chytil Jaševovu střelu Lehký, na druhé straně pak Řezáč o metr přestřelil a po Polanského akci a centru zprava Rossmann střelou bez přípravy prověřil pozornost brankáře Pospíchala.

V 74. min. završil pěknou kombinaci finální přihrávkou Soldát a Šindelář korunoval svůj výkon druhým gólem: 3:0! O pět minut později centroval Polanský a zakončoval dorostenec Rossmann: 4:0! Byl to jeho první gól v mistrovském utkání za tým mužů a do střelecké listiny se zapsal jako 22. hráč juniorky v této sezoně. Vyšehrad B tak na jaře vyhrál doma šest ze sedmi utkání, nestačil zde jen na vítěze soutěže Újezd nad Lesy.

Juniorku Vyšehradu čeká na jaře už jen jeden zápas: tradiční konec sezony v Ďáblicích se uskuteční VE ČTVRTEK 16. ČERVNA OD 18 HODIN. Ďáblice jsou druhým týmem tabulky, naposledy vyhrály 3:1 ve Štěrboholích a ve svém středu mají nejlepšího střelce soutěže: autora 28 branek Jana Davídka.

Hrající trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Zápas měl z naší strany hlavu a patu, čtyřgólový rozdíl odpovídá průběhu hry, i když mohlo to také skončit 6:2. Lehy se však vytáhnul a vychytal nám nulu. Výborný výkon podal Šindy, navzdory zranění se prosazoval i Poly, ale nechci nikoho vyzdvihovat nad ostatní, protože pochvalu zaslouží tentokrát všichni naši hráči, a to včetně dorostenců.“

Trenér Dolních Počernic Martin Cicala. „V několika předchozích zápasech jsme podali výborné výkony, tentokrát nás však přehrál velmi kvalitní soupeř. Vyšehrad má oproti loňské sezoně i v porovnání s podzimní částí daleko lepší tým a účast čtyř fotbalistů z kádru A-mužstva je opravdu hodně znát – to je stěžejní rozdílový faktor. Udělali jsme v první půli dvě chyby a zaplatili za ně dvěma góly, naopak své šance jsme neproměnili. Domácí nás předčili hlavně po fyzické stránce, vyhráli zaslouženě. Byli jsme v tomto utkání slabším týmem a nedali žádný gól, proto jsme prohráli. Nezbývá nám, než v posledním kole porazit doma poslední Kolovraty, abychom se vyhnuli pádu na předposlední třinácté místo tabulky.“

Slavoj Vyšehrad B – Sokol Dolní Počernice 4:0 (2:0)

Branky: 37. a 74. Šindelář, 1. Filip, 79. Rossmann.

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: K. Kučera – Gryc, Fazekaš. ŽK: J. Klíma ml., Soldát, Kvída (všichni Vyšehrad).

Diváků: 40.

Vyšehrad B: Lehký – J. Klíma ml., Hanzlík, Kvída, Šindelář – Polanský, Soldát – Zimmermann, Š. Klíma (55. Hrachovec), Filip (55. Rossmann) – Řezáč (72. J. Klíma st.). Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Dolní Počernice: Pospíchal – Šedivý, Nesnídal (69. Cicala ml.), Vajner, Vycpálek – Roman – Verner, Vejvoda, Urban (80. Jandl) – Motl (80. Michal), Jašev (64. Palička). Trenér Martin Cicala.


Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

8 – Kraják

5 – Madej

3 – Čižikov, Mysliveček, Šindelář

2 – Blažek, Filip, M. Rejka, Řezáč

1 – Drobílek, Hancko, Hanzlík, Kalfař, Lipták, Podobský, Polanský, Rossmann, Smolák, Soldát, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

7 – Řezáč

6 – Mysliveček

5 – Polanský

3 – Gregora, Kraják, Zimmermann

2 – Čižikov, Drobílek, Hancko, Kalfař, M. Rejka, Soldát, Šíma

1 – Blažek, Filip, Cheremisin, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, Podobský, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Telvák, Zapletal


Tabulka střelců I. A třídy (skupina A)

28 – Davídek (Ďáblice)

21 – P. Macháček (Březiněves)

18 – A. Mustedanagič (Újezd n. L.)

16 – Benda (Březiněves), Matoušek (Újezd n. L.)

14 – Havrda (Dubeč), Laušman (na podzim 2 za Libuš, na jaře 12 za Uhříněves)

13 – Sedlák (Praga), Snop (Újezd n. L.)

12 – L. Fiala (Ďáblice)

11 – Linek (Dolní Chabry)

10 – Sop (Dubeč)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...