INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka prohrála v Ďáblicích 1:3, domácí si zajistili postup

Juniorka – Ani podesáté v řadě se nepodařilo juniorce Slavoje Vyšehrad ve vzájemném měření sil s Ďáblicemi bodovat. Tentokrát tomu však byla možná nejblíž. V poločase totiž nejenže vedla 1:0, ale měla kromě toho kopat tři penalty za tři fauly ve vápně – všechny na Řezáče. Nekopala se však ani jedna, naopak po změně stran dali domácí dva laciné góly a nakonec vyhráli 3:1. Mohli tak hned po zápase oslavit postup z druhého místa tabulky A-skupiny I. A třídy do přeboru, ve kterém nahradí odstoupivší FK Bohemians Praha ze Střížkova. K postupu je přivedl trenér Pavel Máj, který ještě na podzim hrál za Ďáblice v utkání na Vyšehradě.

Juniorka nastoupila k derniéře sezony ve čtvrtek 16. června před divizní návštěvou bez posil z A-týmu, zato se šesti dorostenci v základní sestavě a další dva se dostali do hry už v první půli kvůli dvěma vynuceným střídáním pro zranění. Ďáblice zahájily ofenzivně, již v 8. min. ale zazmatkovaly v defenzivě, a za to byly potrestány. Po malé domů se brankáři Chrobokovi moc nepovedl odkop, míč zachytil Hrachovec a poslal ho k tyči: 0:1!

Hrál se ofenzivní fotbal, domácí ostřelovali bránu Lehkého, ale bez efektu. Na druhé straně přestáli tři jinak penaltové situace po faulech na Řezáče bez úhony: ve 23. min. ho zastavil ve vápně Šabacký, ve 30. min. Kurčák a stejný hráč o šest minut později. Dvě minuty před poločasem mohl vyrovnat Davídek, jeho střelu z otočky zpoza obránce ale Lehký nadvakrát kryl.

V 54. min. mladý gólman Vyšehradu skočil pod nohy Hejnovi a sebral mu v poslední chvíli míč, v 58. min. ale už kapituloval, kdy mu balon propadl do sítě po střele Šabackého: 1:1.

V 65. mohl získat hostujícímu týmu podruhé vedení Řezáč, kdy po přihrávce od Haška vypálil z vápna, jeho střelu ale domácí gólman robinzonádou vyrazil.

V 67. min. napřáhl ke střele z vápna domácí Křivánek a trefil k tyči: 2:1. Dvě minuty nato Řezáč nastřelil ruku jednoho z domácích zadáků a balon skončil v zámezí.

V 80. min. mohl vyrovnat Hašek, ale brankář Chrobok včas vyběhnul a šanci zmařil. V 82. min. po nezištné přihrávce od Zemánka uzavřel skóre symbolicky nejlepší střelec soutěže Davídek: 3:1. Byl to jeho 29. gól v sezoně a po utkání už domácí hráči i příznivci slavili: Ďáblice si zahrají přebor po deseti letech. Vyšehrad B skončil letos na 10. místě A-skupiny I. A třídy.

Hrající trenér Jaroslav Klíma: „V poločase jsme měli vést o tři až čtyři góly, a nebylo by dál co řešit. Kromě tří neodpískaných penalt tam byly i další šance. Ďáblice měly sice několik střel, ale ne vyloženou šanci. Byly tentokrát bezzubé, jenomže ve druhé půli nám daly velmi laciné góly. Přestože jsme prohráli 1:3, byli jsme lepším týmem a dorostenci prokázali, že se dá s nimi dál pracovat a počítat do budoucna.“


SK Ďáblice – Slavoj Vyšehrad B 3:1 (0:1)

Branky: 58. Šabacký, 67. Křivánek, 83. Davídek – 8. Hrachovec. Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:7.

Rozhodčí: Vaněk – Kutiš, Vojtěch. ŽK: Zemánek, Křivánek, Hejna – Podobský.

Diváků: 120.


Ďáblice: Chrobok – Kordule, Kurčák, Veselý, Šabacký – Novák (63. Plechatý) – Jiroušek (51. Zemánek), Křivánek, Radomský (56. Mošnička) – Davídek (88. Krátký), Hejna. Trenér Pavel Máj.

Vyšehrad B: Lehký – J. Klíma ml. (29. Kincl), Hanzlík, Šlegl, Podobský – Filip (71. J. Klíma st.), Rodina, Cheremisin, Hašek – Řezáč, Hrachovec (35. Sakal). Hrající trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

9 – Komers

8 – Kraják

5 – Madej

3 – Čižikov, Mysliveček, Šindelář

2 – Blažek, Filip, M. Rejka, Řezáč

1 – Drobílek, Hancko, Hanzlík, Hrachovec, Kalfař, Lipták, Podobský, Polanský, Rossmann, Smolák, Soldát, Zapletal, Zelinka

 

Brankové asistence

7 – Řezáč

6 – Mysliveček

5 – Polanský

3 – Gregora, Kraják, Zimmermann

2 – Čižikov, Drobílek, Hancko, Kalfař, M. Rejka, Soldát, Šíma

1 – Blažek, Filip, Cheremisin, J. Klíma ml. Š. Klíma, Komers, Lipták, Matějka, Podobský, L. Rejka, Rossmann, Růžička, Smolák, Telvák, Zapletal

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...